rine scrie:Pune nene poza daca n-ai facut opera?ia sa ma holbez si eu. ?i eu cautam în ignoran?? mea ,ca numai tipul asta consum ,miere de salcam cat mai incolora ca aia e mai pura si ca d'aia nu se zahariseste, habar nu aveam ca se poate obtine transparenta caracteristic?, artificial. G?sesc foarte interesant schimbul vostru de impresii

Daca te duci la magazinele apicole vei vedea in sticle de 10 l un lichid incolor, ca apa , de fapt e sirop de zahar, hidrolizat de porumb,denumit dupa concentra?ie F40, F30, etc.Acesta nu cristalizeaza, cel mai concentrat fiind la densitate ca mierea de concentrat, adica 1,44.Deci 1l de miere cîntare?te 1,44 kg.In fermele industriale apicole de afar?, Canada, America, Italia, se stimuleaza la greu cu hidrolizat de porumb, la cr?pari denumit sirop de porumb dulce, SPD, se adaug? in nad?.Tot in afara Europei se permite tratarea preventiva cu antibiotice, in Europa nu , acesta fiind iar un motiv pentru care ar trebui sa consuma?i miere din Europa, nu din afara ei.Zaharisirea mierii este dat? de raportul fructoz?/glucoz?, salcîmul are fructoza majoritar, cristalizeaz? în 2 ani, rapi?a in 25-30 zile maxim, de multe ori cristalizeaz? în faguri, de aceea mul?i apicultori f?r? experien?a extrag rapi?a prea devreme , inaintea matur?rii ei, ?i mierea fermentez? în borcane.Teiul cristalizeaza în maxim 6 luni, floarea soarelui in 2-3 luni.Viteza de cristalizare a mierii precum si modul de cristalizare depinde de procentul de ap? din miere ?i temperatura de pastrare.Cele mai chimizate culturi sînt rapi?a si floarea soarelui, de aceea cel mai bine consuma?i miere de padure sau de fînea??.Am citit pe internet ca au inventat chinezii o ra?in? care ***??a mierea de antibiotice, sa nu ias? in analize la export în UE.Am facut poze la fagure, nu ?tiu sa le pun pe site.Ajuta?i-m? cu un sfat sa le pun aici, pe topic.