rine scrie:Pune nene poza daca n-ai facut operația sa ma holbez si eu. Și eu cautam în ignoranță mea ,ca numai tipul asta consum ,miere de salcam cat mai incolora ca aia e mai pura si ca d'aia nu se zahariseste, habar nu aveam ca se poate obtine transparenta caracteristică, artificial. Găsesc foarte interesant schimbul vostru de impresii

Daca te duci la magazinele apicole vei vedea in sticle de 10 l un lichid incolor, ca apa , de fapt e sirop de zahar, hidrolizat de porumb,denumit dupa concentraţie F40, F30, etc.Acesta nu cristalizeaza, cel mai concentrat fiind la densitate ca mierea de concentrat, adica 1,44.Deci 1l de miere cîntareşte 1,44 kg.In fermele industriale apicole de afară, Canada, America, Italia, se stimuleaza la greu cu hidrolizat de porumb, la crăpari denumit sirop de porumb dulce, SPD, se adaugă in nadă.Tot in afara Europei se permite tratarea preventiva cu antibiotice, in Europa nu , acesta fiind iar un motiv pentru care ar trebui sa consumaţi miere din Europa, nu din afara ei.Zaharisirea mierii este dată de raportul fructoză/glucoză, salcîmul are fructoza majoritar, cristalizează în 2 ani, rapiţa in 25-30 zile maxim, de multe ori cristalizează în faguri, de aceea mulţi apicultori fără experienţa extrag rapiţa prea devreme , inaintea maturării ei, şi mierea fermenteză în borcane.Teiul cristalizeaza în maxim 6 luni, floarea soarelui in 2-3 luni.Viteza de cristalizare a mierii precum si modul de cristalizare depinde de procentul de apă din miere şi temperatura de pastrare.Cele mai chimizate culturi sînt rapiţa si floarea soarelui, de aceea cel mai bine consumaţi miere de padure sau de fîneaţă.Am citit pe internet ca au inventat chinezii o raşină care curăţa mierea de antibiotice, sa nu iasă in analize la export în UE.Am facut poze la fagure, nu ştiu sa le pun pe site.Ajutaţi-mă cu un sfat sa le pun aici, pe topic.