Mul?umesc, dar cam complicat pentru mine, în primul rînd nu am fb si nu vreau sa am, în al doilea rînd parc? odat? cu modernizarea site-ului se n?scocise o metod? mai simpl?.Începe teiul în Bucuresti si am g?sit un loc minunat lîng? Scrovi?tea, dar trebuie p?zi?i ?i nu am cum,a?a ca le duc direct la casa mea de la ?ar? ?i a?tept acolo înflorirea teiului ?i fînului , cam în 3 s?pt?mîni.edâ„¢ scrie:cont pe http://photobucket.com/ cu fb cel mai rapid,pozele ptr rapitori.ro le aduci la marimea de 800 pixeli sa fie vizibile in pagina, le modifici cu programul de vazut poze pe care il are fiecare pe orice PC,nu uitati sa le salvati cu alt nume intr-un fisier nou,apoi le dai upload in contul de pe photobucket,acolo ai optiunea la fiecare poza in partea stanga sus de share,dai pe ea si se deschide o fereastra,acolo bifezi din partea dreapta jos IMG si se salveaza automat,iar cu clic dreapta si paste poti adauga sa se vada poza in orice text.o zi buna sa aveti
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kleniacul
- veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am dat o fuga la gradina sa vad cat de coapte sunt ciresele altoite,mai dureaza 1sapt sa fie perfecte ptr compot,am adunat cateva ptr o prajitura cu inghetata si sirop de cirese amare de anul trecut ,mai dureaza max 1sapt si cele negre-amarui sunt gata iar dupa cele visini-amarui mai am de stat 2sapt din care fac ciresata.faptul ca coronamentul ciresului acopera ca o umbrela si tine umbra te face sa faci o burta serioasa fara a te mai urca in el,asa l-am vrut fara prea mare efort doar sa intinzi mana sau chiar sa deschizi gura...

La intoarcere am primit o portie de polen doar putin umed de la furtuna de ieri pus la uscat pana il consumam,mierea in 2 sapt sper sa se adune sa ne potolim pofta de miere proaspata,de fel nu mananc de salcam,floarea soarelui,rapita, nu ma incanta si nu ma omor dupa miere asa de tare,ce caut la o miere e prospetimea data de aromele campului combinata cu putin tei care se gaseste razlet prin padurile din zona,rasinile pomilor si in ultimul rand secretia afidelor din fostele ferme pomicole neingrijite care abunda in perioadele ploioase,cine gusta asa ceva nu ii mai trebuie altceva,gustul aduce a miere de bondar...cumpar de la cineva din zona care stiu ca isi tine albinele in acelasi loc tot timpul anului si nu amesteca cu nimic,prefer sa o iau atunci cand o recolteaza, numai in acesta perioada a anului pana nu se apuca de cosit iarba cei din zona.

La intoarcere am primit o portie de polen doar putin umed de la furtuna de ieri pus la uscat pana il consumam,mierea in 2 sapt sper sa se adune sa ne potolim pofta de miere proaspata,de fel nu mananc de salcam,floarea soarelui,rapita, nu ma incanta si nu ma omor dupa miere asa de tare,ce caut la o miere e prospetimea data de aromele campului combinata cu putin tei care se gaseste razlet prin padurile din zona,rasinile pomilor si in ultimul rand secretia afidelor din fostele ferme pomicole neingrijite care abunda in perioadele ploioase,cine gusta asa ceva nu ii mai trebuie altceva,gustul aduce a miere de bondar...cumpar de la cineva din zona care stiu ca isi tine albinele in acelasi loc tot timpul anului si nu amesteca cu nimic,prefer sa o iau atunci cand o recolteaza, numai in acesta perioada a anului pana nu se apuca de cosit iarba cei din zona.

baieti, nicio miscare? se ruleaza zacusca la greu acum 
Dap,zacusca.
Anul acesta facem cu boabe de fasole.
La tine in zona SB e un pocait din Talmaciu care coace totul pe o plita de piatra.
M-a lasat "mut" gustul.
Dar sta si 3 zile numai la copt legumele..
Anul acesta facem cu boabe de fasole.
La tine in zona SB e un pocait din Talmaciu care coace totul pe o plita de piatra.
M-a lasat "mut" gustul.
Dar sta si 3 zile numai la copt legumele..
-
kleniacul
- veteran

Nu vreau s? v? întristez , dar tocmai plec de la Pesc?ria lui Matei, în Constan?a.Pe lista am avut ciorba de peste, mai bun? ca în Delta, rapane pane,midii în sos rosu, sea bass,guvizi pr?ji?i,la desert pl?cint? dobrogeana, excep?ional?.Personal ok,***??enie, pestele proasp?t,vreau ?i în Bucure?ti.
daca vrei si in Bucuresti, muta-te 
-
kleniacul
- veteran

M? mut mîine
.Sa te enervez pu?in,am avut în plan s?pt?mân? asta dou? zile de pescuit la p?str?v. Pe drum s-au modificat planurile din cauza albinelor ?i am r?mas cu o singur? zi.M-am bucurat ?i de ziua asta ?i am re?inut 6 p?str?viori indigeni pu?in peste m?rimea legal?.S? nu mai vorbim de apa limpede a râului, de mirosul de menta ?i cimbri?or care domina malurile râului. Am mai cump?rat 5 kg de pastrav fântânel ?i curcubeu de la o p?str?v?rie.când am ajuns acas? am înscris p?str?vii la probele olimpice antice:p?str?v fript ?i pr?jit.Juriul ,eu fiic?-mea ?i so?ia,a declarat indigenul cî?tig?tor absolut în fa?a p?str?vului de cresc?torie.Totu?i to?i am remarcat c? p?stravul de cresc?torie este mult mai gustos decît cel de la supermarket.Mai facem o prob? ?i Luni seara,pentru a fi obiectivi pîn? la cap?t.
s-au amagit de la pastile, nu le lasa sa te pacaleasca, pastravul de crescatorie are grasime si pare buna
si eu am mancat numai pui de comert si detestam puiul de casa, avea carnea mai ferma si un gust "atipic", acum parca gusturile s-au mai schimbat
albinele sunt bine dar am ratat tratamentul la timp si am vazut mult varoa cazut acum
ce am remarcat e ca sunt indulgente, am descapacit dupa diafragma miere la luna plina si nu sareau , oricum pe ziua cand lucram in stupi cam veneau la furtisag, tipic pt toamna , mai ales secetoasa, nu la fel de secetoasa ca anul trecut cand era viespea in forma
-
kleniacul
- veteran

Indigenul a cî?tigat unanim,dar spuneam c? p?str?vul cump?rat din p?str?v?rie era mult mai bun decît cel din supermarket,de?i e hr?nit tot cu nutre? combinat.Azi am fost la Mamaia la restaurantul ,,La Pe?te".Nu recomand .Ciorba de pe?te era ,cred,de legume ,se adauga repede ceva peste ?i apa în care a fiert,numai oase de pe?te,f?r? vreo buc??ic? mai mare.Servirea este groaznic?,un chelner încet ?i uituc,multe preparate ?i limonade din meniu nu le aveau,ne-a marcat în plus o m?m?lugu?? si o ciorb? de pui,de?i m?m?ligu?a era inclus? în meniul de pe?te ?i ciorb? de pui nu aveau,cartofii pr?ji?i erau cam cruzi,la fel ?i ?ni?elul fiic?-mii.Scobitorile se terminaser? ,la fel ?i s?punul la Wc la b?rba?i.Eu nu mai dau pe acolo,anul trecut am fost nemul?umit doar de servire,de acum nu mai calc pe acolo.
Iaca pozna ! ...s-a reactivat gastronomia !
Daca discutati despre pastrav , nu uitati reteta lui "nuke" de la pag. 9 , "Pastrav cu smantana" , am incercat-o , foarte buna . Indiferent ce scriu unii despre retetele si dichisurile lui (intotdeauna obiective),"nuke", si-a castigat un loc in "panteonul" gastronomiei .
Revin si eu cu niscai retete...
Daca discutati despre pastrav , nu uitati reteta lui "nuke" de la pag. 9 , "Pastrav cu smantana" , am incercat-o , foarte buna . Indiferent ce scriu unii despre retetele si dichisurile lui (intotdeauna obiective),"nuke", si-a castigat un loc in "panteonul" gastronomiei .
Revin si eu cu niscai retete...