Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kleniacul
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de kleniacul » 08 Iun 2016, 18:57

edâ„¢ scrie:cont pe http://photobucket.com/ cu fb cel mai rapid,pozele ptr rapitori.ro le aduci la marimea de 800 pixeli sa fie vizibile in pagina, le modifici cu programul de vazut poze pe care il are fiecare pe orice PC,nu uitati sa le salvati cu alt nume intr-un fisier nou,apoi le dai upload in contul de pe photobucket,acolo ai optiunea la fiecare poza in partea stanga sus de share,dai pe ea si se deschide o fereastra,acolo bifezi din partea dreapta jos IMG si se salveaza automat,iar cu clic dreapta si paste poti adauga sa se vada poza in orice text.o zi buna sa aveti
Mulţumesc, dar cam complicat pentru mine, în primul rînd nu am fb si nu vreau sa am, în al doilea rînd parcă odată cu modernizarea site-ului se născocise o metodă mai simplă.Începe teiul în Bucuresti si am găsit un loc minunat lîngă Scroviştea, dar trebuie păziţi şi nu am cum,aşa ca le duc direct la casa mea de la ţară şi aştept acolo înflorirea teiului şi fînului , cam în 3 săptămîni.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 16 Iun 2016, 16:39

Am dat o fuga la gradina sa vad cat de coapte sunt ciresele altoite,mai dureaza 1sapt sa fie perfecte ptr compot,am adunat cateva ptr o prajitura cu inghetata si sirop de cirese amare de anul trecut ,mai dureaza max 1sapt si cele negre-amarui sunt gata iar dupa cele visini-amarui mai am de stat 2sapt din care fac ciresata.faptul ca coronamentul ciresului acopera ca o umbrela si tine umbra te face sa faci o burta serioasa fara a te mai urca in el,asa l-am vrut fara prea mare efort doar sa intinzi mana sau chiar sa deschizi gura...
Imagine
Imagine
Imagine

La intoarcere am primit o portie de polen doar putin umed de la furtuna de ieri pus la uscat pana il consumam,mierea in 2 sapt sper sa se adune sa ne potolim pofta de miere proaspata,de fel nu mananc de salcam,floarea soarelui,rapita, nu ma incanta si nu ma omor dupa miere asa de tare,ce caut la o miere e prospetimea data de aromele campului combinata cu putin tei care se gaseste razlet prin padurile din zona,rasinile pomilor si in ultimul rand secretia afidelor din fostele ferme pomicole neingrijite care abunda in perioadele ploioase,cine gusta asa ceva nu ii mai trebuie altceva,gustul aduce a miere de bondar...cumpar de la cineva din zona care stiu ca isi tine albinele in acelasi loc tot timpul anului si nu amesteca cu nimic,prefer sa o iau atunci cand o recolteaza, numai in acesta perioada a anului pana nu se apuca de cosit iarba cei din zona.
Imagine

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Sep 2016, 22:52

baieti, nicio miscare? se ruleaza zacusca la greu acum :)

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 17 Sep 2016, 17:07

Dap,zacusca.
Anul acesta facem cu boabe de fasole.
La tine in zona SB e un pocait din Talmaciu care coace totul pe o plita de piatra.
M-a lasat "mut" gustul.
Dar sta si 3 zile numai la copt legumele..

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 17 Sep 2016, 19:19

Nu vreau să vă întristez , dar tocmai plec de la Pescăria lui Matei, în Constanța.Pe lista am avut ciorba de peste, mai bună ca în Delta, rapane pane,midii în sos rosu, sea bass,guvizi prăjiți,la desert plăcintă dobrogeana, excepțională.Personal ok,curățenie, pestele proaspăt,vreau și în București.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Sep 2016, 20:32

daca vrei si in Bucuresti, muta-te :lol:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 17 Sep 2016, 20:50

Mă mut mîine 8) .Sa te enervez puțin,am avut în plan săptămână asta două zile de pescuit la păstrăv. Pe drum s-au modificat planurile din cauza albinelor şi am rămas cu o singură zi.M-am bucurat şi de ziua asta şi am reținut 6 păstrăviori indigeni puțin peste mărimea legală.Să nu mai vorbim de apa limpede a râului, de mirosul de menta şi cimbrișor care domina malurile râului. Am mai cumpărat 5 kg de pastrav fântânel şi curcubeu de la o păstrăvărie.când am ajuns acasă am înscris păstrăvii la probele olimpice antice:păstrăv fript şi prăjit.Juriul ,eu fiică-mea şi soția,a declarat indigenul cîştigător absolut în fața păstrăvului de crescătorie.Totuşi toți am remarcat că păstravul de crescătorie este mult mai gustos decît cel de la supermarket.Mai facem o probă şi Luni seara,pentru a fi obiectivi pînă la capăt.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Sep 2016, 21:49

s-au amagit de la pastile, nu le lasa sa te pacaleasca, pastravul de crescatorie are grasime si pare buna :) si eu am mancat numai pui de comert si detestam puiul de casa, avea carnea mai ferma si un gust "atipic", acum parca gusturile s-au mai schimbat :lol: albinele sunt bine dar am ratat tratamentul la timp si am vazut mult varoa cazut acum :( ce am remarcat e ca sunt indulgente, am descapacit dupa diafragma miere la luna plina si nu sareau , oricum pe ziua cand lucram in stupi cam veneau la furtisag, tipic pt toamna , mai ales secetoasa, nu la fel de secetoasa ca anul trecut cand era viespea in forma

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 18 Sep 2016, 18:22

Indigenul a cîştigat unanim,dar spuneam că păstrăvul cumpărat din păstrăvărie era mult mai bun decît cel din supermarket,deşi e hrănit tot cu nutreț combinat.Azi am fost la Mamaia la restaurantul ,,La Peşte".Nu recomand .Ciorba de peşte era ,cred,de legume ,se adauga repede ceva peste şi apa în care a fiert,numai oase de peşte,fără vreo bucățică mai mare.Servirea este groaznică,un chelner încet şi uituc,multe preparate şi limonade din meniu nu le aveau,ne-a marcat în plus o mămăluguță si o ciorbă de pui,deşi mămăliguța era inclusă în meniul de peşte şi ciorbă de pui nu aveau,cartofii prăjiți erau cam cruzi,la fel şi şnițelul fiică-mii.Scobitorile se terminaseră ,la fel şi săpunul la Wc la bărbați.Eu nu mai dau pe acolo,anul trecut am fost nemulțumit doar de servire,de acum nu mai calc pe acolo.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 19 Sep 2016, 14:01

Iaca pozna ! ...s-a reactivat gastronomia !
Daca discutati despre pastrav , nu uitati reteta lui "nuke" de la pag. 9 , "Pastrav cu smantana" , am incercat-o , foarte buna . Indiferent ce scriu unii despre retetele si dichisurile lui (intotdeauna obiective),"nuke", si-a castigat un loc in "panteonul" gastronomiei .

Revin si eu cu niscai retete...

Scrie răspuns