nuke scrie:SF scrie:Dry aging in Romania nu se poarta

@SF-Ai numai partial dreptate.Recuperam,cel putin in zona Transilvaniei cu rasa Angus.Si vezi ca ai ramas dator cu reteta de ficat de peste.
@Spring-Pt.consum casnic se gasesc,din pacate numai "afara" aparate frigo care cica stiu ele totul..Nu am incredere.
Ideea de baza este ca ca trebuie sa ai carnea de vaca(de carne) imediat cand s-a sacrificat si feliata de un om care stie cum stau fibrele apoi camera frigorifica cu diverse temperaturi reglate manual in functie de evolutie.
Testare vizuala/manuala cu betigase de bambus "la os".
Este,cred eu, ca si gaselnita francezilor care fac mustul in vie ca sa nu piarda propietatile subtile ale "lacrimei", transportand strugurii la crama...
Nu e chiar gaselnita pentru ca se schimba PH-ul si se descompune usor proteina din carne astfel incat devine mai moale si mai usor de ros.
Nu e nevoie sa schimbi temperatura, poti sa o lasi si constanta 28 de zile sau poti sa o cresti ultimele 7 zile in functie de cat de groasa e halca.
Si carnea de porc se poate matura. Se mai poate matura si in punga vidata.
ma interesa strict vitrina, tehnica fiind destula pe internet. Industrial se practica in camere frigo cu temperatura si umiditatea controlata.
In vitrina daca bag o tava cu sare scade se ajunge la umiditatea optima pentru maturare.
@SF, mai nou se practica si la noi, sunt vreo 2 producatori. Carpathian Beef si inca unii nu mai retin.
Pe mine ma interesa sa maturez si carne de porc, pe care il transez eu, iar vita ma descurc si cu vitel de Baltata ingrasat vara la munte.
Ce e drept ca limousine e misto dar merge si rasa autohtona daca nu e prea muncita.