Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Frate deltaic,partea asta de gastronomie,topic cum s-o numi,initiat magistral de tine a fost parasita de multi alti "grei".
Biban ot Oradea(suparat),Edi(idem) sunt primii care imi vin in minte.
Eu unul nu am relatat decat ce am gatit cu mana mea si am gustat.
Daca e timpul sa invat ceva nou si sa ies din traditie,de ce nu?
Si bunicul(D-zeu sa il hodineasca) facea kk la wc-ul din lemn din fundul curtii.Asta nu inseamna ca refuza in Buc.wc-ul de faianta.
M-au deranjat cateva comentarii .Dar asta e,merem inainte nu tre'sa sufere altiii..
Dichis la salata de scrumbie afumata.
Daca are icre nu le aruncati, faceti salata de icre!
Daca are lapti,acestia se freaca cu ulei de masline si otet(nu mult) pana obtineti un sos legat si se adauga peste salata.
Eu pun cartofi copti peste care pun ulei de masline si otet CAND SUNT CALZI(dichis 2),castravete murat,ou,sare,piper,ceapa,masline kalamata si bineinteles scrumbia afumata dezosata si rupta cu mana,fasii.
Patrunjel verde cand o scot din frigider unde a stat 3 ore minim.
Mai gust sa vad daca mai trebe ceva,sare,piper,otet,etc.
Se mananca cu tzuica!
Biban ot Oradea(suparat),Edi(idem) sunt primii care imi vin in minte.
Eu unul nu am relatat decat ce am gatit cu mana mea si am gustat.
Daca e timpul sa invat ceva nou si sa ies din traditie,de ce nu?
Si bunicul(D-zeu sa il hodineasca) facea kk la wc-ul din lemn din fundul curtii.Asta nu inseamna ca refuza in Buc.wc-ul de faianta.
M-au deranjat cateva comentarii .Dar asta e,merem inainte nu tre'sa sufere altiii..
Dichis la salata de scrumbie afumata.
Daca are icre nu le aruncati, faceti salata de icre!
Daca are lapti,acestia se freaca cu ulei de masline si otet(nu mult) pana obtineti un sos legat si se adauga peste salata.
Eu pun cartofi copti peste care pun ulei de masline si otet CAND SUNT CALZI(dichis 2),castravete murat,ou,sare,piper,ceapa,masline kalamata si bineinteles scrumbia afumata dezosata si rupta cu mana,fasii.
Patrunjel verde cand o scot din frigider unde a stat 3 ore minim.
Mai gust sa vad daca mai trebe ceva,sare,piper,otet,etc.
Se mananca cu tzuica!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Cine are o reteta de jambon de casa?
Am rezervat un porc vietmanez si vreau sa ii fac jambon picioarele din spate si restul slana, panceta si alte bunatati. Am mai facut odata jambon si a iesit ok dar sunt curios si de alte retete probate.
Am rezervat un porc vietmanez si vreau sa ii fac jambon picioarele din spate si restul slana, panceta si alte bunatati. Am mai facut odata jambon si a iesit ok dar sunt curios si de alte retete probate.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
- veteran
- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am eu o rețetă foarte bună ,dar e secretă.Totuşi,pentru a te ajuta,aş putea primi picioarele alea din spate,nu în spate,să încerc să le pregătesc dupa rețeta secretă.Daca greşesc,garantat100%,voi distruge urmele prin fierbere ,frigere,coacere,totul la foc mic şi cu multă răbdare.Daca te ruşinezi să-mi ceri ajutorul în public ,ai mesageria privată la dispoziție
.Nu tergiversa,deja salivez de nerabdare să te ajut
.


Re: Gastronomie si alte dichisuri
@Liviu...Uite asa moare topicul tau din pacate,prin pierderea musteriilor,ce-ti spuneam..kleniacul scrie:Am eu o rețetă foarte bună ,dar e secretă.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
"kleniacul"este un mare hatru , nu am de ce sa-mi fac griji .
Am cumparat 2 cutite "santoku"(marimi diferite) , sunt tare mandru de achizitie , ma simt deja MasterChief. De cand le-am luat sunt pus pe taiat , ...orice , oricand , numai de dragul lor .
>Spring< nu mai stiu exact la ce pagina(ni) , subiectul a fost dezbatut si am aflat o serie de dichisuri foarte interesante .
Am cumparat 2 cutite "santoku"(marimi diferite) , sunt tare mandru de achizitie , ma simt deja MasterChief. De cand le-am luat sunt pus pe taiat , ...orice , oricand , numai de dragul lor .
>Spring< nu mai stiu exact la ce pagina(ni) , subiectul a fost dezbatut si am aflat o serie de dichisuri foarte interesante .
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>>> Rinichi cu sos de mustar .
O pereche de rinichi de vitel se curata , se spala si se sterg cu un prosop . Intr-o tava(potrivita) se topeste cam o jumatate de pachet de unt si se pun rinichii intregi . Tava ajunge in cuptorul foarte bine incins si se tin cam 20-30 min , nu trebuie sa fie nici prea fripti nici sa mai aiba sange (asta-i dichisul). Se scot pe o farfurie incalzita bine se taie in felii subtiri si se acopera cu alta farfurie la fel de calda . Se tin calzi pana se realizeaza sosul (cam 5-10 min). Pentru sos avem nevoie de cca. 100 g mustar care se subtiaza cu putin vin . In tava in care s-au facut rinichii , se pune un pahar de vin si se pune pe foc sa dea un clocot . Peste vinul fierbinte se pune mustarul , zeama de la o jumatate de lamaie , sare , piper , patrunjel verde tocat . Sosul nu trebuie sa fiarba , trebuie sa fie doar fierbinte . Asa se toarna peste feliile de rinichi , mai lipseste painea prajita , bine unsa cu unt .
Acu’…, diger …
O pereche de rinichi de vitel se curata , se spala si se sterg cu un prosop . Intr-o tava(potrivita) se topeste cam o jumatate de pachet de unt si se pun rinichii intregi . Tava ajunge in cuptorul foarte bine incins si se tin cam 20-30 min , nu trebuie sa fie nici prea fripti nici sa mai aiba sange (asta-i dichisul). Se scot pe o farfurie incalzita bine se taie in felii subtiri si se acopera cu alta farfurie la fel de calda . Se tin calzi pana se realizeaza sosul (cam 5-10 min). Pentru sos avem nevoie de cca. 100 g mustar care se subtiaza cu putin vin . In tava in care s-au facut rinichii , se pune un pahar de vin si se pune pe foc sa dea un clocot . Peste vinul fierbinte se pune mustarul , zeama de la o jumatate de lamaie , sare , piper , patrunjel verde tocat . Sosul nu trebuie sa fiarba , trebuie sa fie doar fierbinte . Asa se toarna peste feliile de rinichi , mai lipseste painea prajita , bine unsa cu unt .
Acu’…, diger …
-
- veteran
- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Nu pot să cred, mai e cineva care vrea să pregătească pulpele alea.nuke scrie:@Liviu...Uite asa moare topicul tau din pacate,prin pierderea musteriilor,ce-ti spuneam..kleniacul scrie:Am eu o rețetă foarte bună ,dar e secretă.

Re: Gastronomie si alte dichisuri
@deltaic , incearca sa tai monitorul unde gasesti conversatiile lui Nuke in care s-a certat cu unii, altii. Sper sa nu fiu printre ei
cand eram mai manz pe forum ma certam pe unde apucam
o mai fi scazut nivelul de testosteron intre timp
@kleniacul , sa nu pui niste vin rosu la baitul uscat?
asa un pahar sa traga zeama condimentele pe dinauntru si sa dea culoare?
Azi am fost la micsorat stupii, prietenul ii are pe camion dar urdinisle au un bloc in fata cu plasa si nu prea a avut efect tratamentul cu fum (varachet) la varoa
multa albina fara aripi a iesit si au cazut multi paduchi dupa un nou tratement cu Taktic , dar tarziu pentru ca a fost afectat puietul de iernat
Cei 7 stupi ai mei sunt pe jos si urdinisele au fost inchise cu burete pentru ca nu au bloc in fata, arata mai bine decat cei de pe camion. Vedem cum iesim din iernat acum, ziua e scurta si dupa 8 ore de munca abia mai apuci sa lucri in 6-7 stupi....in weekend ne mananca si pe noi mana de un pescuit acum ca deja e seceta mare
Weekendul asta am rulat zacusca de vinete si de fasole, jumate am facut-o picanta. o zi copt o zi fiert, de munca nu gluma dar rezist peste iarna
daca mai prind si niste ciuperci nu le iert
desi nu se anunta nimic din surse, la tigani nu apelez chiar daca se spune ca ar fi priceputi.
Am uitat sa mentionez, o albinuta s-a strecurat pe sub masca si m-a trasnit in frunte, scriu cu un ochi umflat




@kleniacul , sa nu pui niste vin rosu la baitul uscat?

Azi am fost la micsorat stupii, prietenul ii are pe camion dar urdinisle au un bloc in fata cu plasa si nu prea a avut efect tratamentul cu fum (varachet) la varoa

Cei 7 stupi ai mei sunt pe jos si urdinisele au fost inchise cu burete pentru ca nu au bloc in fata, arata mai bine decat cei de pe camion. Vedem cum iesim din iernat acum, ziua e scurta si dupa 8 ore de munca abia mai apuci sa lucri in 6-7 stupi....in weekend ne mananca si pe noi mana de un pescuit acum ca deja e seceta mare
Weekendul asta am rulat zacusca de vinete si de fasole, jumate am facut-o picanta. o zi copt o zi fiert, de munca nu gluma dar rezist peste iarna


Am uitat sa mentionez, o albinuta s-a strecurat pe sub masca si m-a trasnit in frunte, scriu cu un ochi umflat



-
- veteran
- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Poți să-ți schimbi user-ul în ciclopman,deci.Sper că-i iernezi cu urdinişul pe mijloc.Aşa iernează cel mai bine,izolati în lateral şi deasupra.Reduci urdinuşul la 5-6 cm şi ,cînd vine zăpada,lasi urdinisele largi.Aşa condensul iese pe urdiniş şi ai o iernare uscată dar călduroasă.Reduci urdinişele cînd bagă iar puiet.pikeman scrie:@deltaic , incearca sa tai monitorul unde gasesti conversatiile lui Nuke in care s-a certat cu unii, altii. Sper sa nu fiu printre eicand eram mai manz pe forum ma certam pe unde apucam
o mai fi scazut nivelul de testosteron intre timp
![]()
@kleniacul , sa nu pui niste vin rosu la baitul uscat?asa un pahar sa traga zeama condimentele pe dinauntru si sa dea culoare?
Azi am fost la micsorat stupii, prietenul ii are pe camion dar urdinisle au un bloc in fata cu plasa si nu prea a avut efect tratamentul cu fum (varachet) la varoamulta albina fara aripi a iesit si au cazut multi paduchi dupa un nou tratement cu Taktic , dar tarziu pentru ca a fost afectat puietul de iernat
Cei 7 stupi ai mei sunt pe jos si urdinisele au fost inchise cu burete pentru ca nu au bloc in fata, arata mai bine decat cei de pe camion. Vedem cum iesim din iernat acum, ziua e scurta si dupa 8 ore de munca abia mai apuci sa lucri in 6-7 stupi....in weekend ne mananca si pe noi mana de un pescuit acum ca deja e seceta mare
Weekendul asta am rulat zacusca de vinete si de fasole, jumate am facut-o picanta. o zi copt o zi fiert, de munca nu gluma dar rezist peste iarnadaca mai prind si niste ciuperci nu le iert
desi nu se anunta nimic din surse, la tigani nu apelez chiar daca se spune ca ar fi priceputi.
Am uitat sa mentionez, o albinuta s-a strecurat pe sub masca si m-a trasnit in frunte, scriu cu un ochi umflat![]()
![]()
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Dichis la salata de scrumbie afumata.
Daca are icre nu le aruncati, faceti salata de icre!
Daca are lapti,acestia se freaca cu ulei de masline si otet(nu mult) pana obtineti un sos legat si se adauga peste salata.
Eu pun cartofi copti peste care pun ulei de masline si otet CAND SUNT CALZI(dichis 2),castravete murat,ou,sare,piper,ceapa,masline kalamata si bineinteles scrumbia afumata dezosata si rupta cu mana,fasii.
Patrunjel verde cand o scot din frigider unde a stat 3 ore minim.
Mai gust sa vad daca mai trebe ceva,sare,piper,otet,etc.
Se mananca cu tzuica![/quote]
ttare dichisul asta, trebuie incercat
azi incerc o reteta cu prepelite ,daca iese buna o public.
Daca are icre nu le aruncati, faceti salata de icre!
Daca are lapti,acestia se freaca cu ulei de masline si otet(nu mult) pana obtineti un sos legat si se adauga peste salata.
Eu pun cartofi copti peste care pun ulei de masline si otet CAND SUNT CALZI(dichis 2),castravete murat,ou,sare,piper,ceapa,masline kalamata si bineinteles scrumbia afumata dezosata si rupta cu mana,fasii.
Patrunjel verde cand o scot din frigider unde a stat 3 ore minim.
Mai gust sa vad daca mai trebe ceva,sare,piper,otet,etc.
Se mananca cu tzuica![/quote]
ttare dichisul asta, trebuie incercat
