Caras prajit a la nea Ion Pescarul...(gramatica ii apartine,doar e text literar)
"Ma invatat un batrin o reteta de prajit peste ,plecasem pregatit de acasa sa o pun in aplicare ,aveam intr-un vas
mare din plastic cu capac ,un kg de malai ,jumatate de kg de faina si vreo 200gr de piper macinat ,toate ingredientele
bine amestecate in vasul din plastic. Am curatit eu si Mircea tot pestele ,am terminat pe la 12 noaptea ,baieti nu
venisera ,ramasesera fara benzina cu una din salupe pe un lac ,au venit poate pe la 1 noaptea , se dusese Gelu dupa ei
cu alta barca . Am inceput sa curat pestele dupa ce il spalam ,il portionam ,cozile si capatinile cu un praf de sare
puse separat pentru ciorba iar burtile putin sarate , in alt vas. Cind au venit baieti , eu tavaleam burtile de
ciortan in amestecul minune (malai,faina,piper ) si le aruncam intr-un tuci mare in care clocotea vreo 3litri de ulei
incins. Mircea terminase si el munca , frecase la un usturoi amestecat cu ulei si umpluse un castron mare din plastic
cu maioneza de usturoi frecat .
Am ramas mirat de fetele lor cind mincau din peste ,ziceai ca sint nebuni ,baaaa ceee e asta ,ca asa ceva nu am mai
mincat ,intradevar combinatia de ingrediente emana un miros deosebit ,pestele se prajeste doar cu ulei foarte inciins
si pentru a fi mincat integral si fara griji (ramine doar sira ) am crestat la 5mm distanta , portiunea dintre coaste
si
coama.A fost o nebunie ,eu ma amuzam de disperarea lor ,am mincat si eu vreo 2 bucati si intradevar aveau dreptate, de
data asta ma intrecusem pe sine. McDonald s avea de invatat aici."