orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Nemernic
- veteran

deltaic scrie: "Nemernic" ce vroiai sa spui cu crevetii aia...?
Vin imediat cu poze explicative

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
kleniacul
- veteran

Am cumparat 2 fazani,apoi i-am exfoliat,penele le-am recoltat pentru muste, apoi am curatat bine fazanii,i-am introdus intr-un bait format din vin negru, neaparat Cabernet Sauvignon,de Murfatlar,ca de asta am avut,o portocala taiata,,o lamiie,o ceapa mare tocata, ,15 catei de usturoi,piper,foi de dafin, ulei si putina apa,cit sa-i acopere.Au implinit 24 de ore fazanii de cind se scalda in bait si miine seara vreau sa-i impanez cu usturoi si sa-i bag la cuptor pe pat de cartofi,Daca are careva vreo idee mai buna despre cum mai pot sa fac fazanii sa spuna acum sau sa taca pe veci

-
deltaic
- veteran

Apropo de fazani, tot ma duc la vanatoare si pentru mine penele nu au valoare, le vrea careva ? Nu stiu daca anul asta mai merg,dar,pe viitor. Sa nu-si inchipuie cineva ca eu vanez! Ar fi culmea sa dau drumul la pesti si sa omor animale. Particip la vanatoare cu "CUMPLITUL "meu tekel sarmos, care face serviciu de limier si scotocitor si este foarte apreciat. Datorita lui profit si eu si primesc cota parte.
-
Nemernic
- veteran

deltaic scrie: "Nemernic" ce vroiai sa spui cu crevetii aia...?
Sunt asa-zisii "Langostinos a la plancha" .... Pe o tigaie cu fund gros ...se face un "pat" de sare de mare, si se incalzeste foarte bine. Apoi se pun crevetii proaspeti (nu cei semipreparati), cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se servesc cu lamaie

Midiile:

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
ranga
- veteran

Nemernic scrie:deltaic scrie: "Nemernic" ce vroiai sa spui cu crevetii aia...?
Vin imediat cu poze explicative

bine ca ai zis de sare.
mi-am adus aminte de "pui pe sare". il faceti careva? imi place foarte tare pregatit asa, mai ales ca elimina toxinele si sangele din el. in ultima vreme pun accent mai mare pe alimentatie, mai ales de cand am unele probleme.
cand am timp, o sa va pun reteta pentru "delikat", in celalalt topic. pana atunci va spun doar atat: NU mai folositi Delikat-ul din comert! Va bagati boala in corp singuri.

-
SSTE345
- utilizator constant

-
kleniacul scrie:Am cumparat 2 fazani,apoi i-am exfoliat,penele le-am recoltat pentru muste, apoi am curatat bine fazanii,i-am introdus intr-un bait format din vin negru, neaparat Cabernet Sauvignon,de Murfatlar,ca de asta am avut,o portocala taiata,,o lamiie,o ceapa mare tocata, ,15 catei de usturoi,piper,foi de dafin, ulei si putina apa,cit sa-i acopere.Au implinit 24 de ore fazanii de cind se scalda in bait si miine seara vreau sa-i impanez cu usturoi si sa-i bag la cuptor pe pat de cartofi,Daca are careva vreo idee mai buna despre cum mai pot sa fac fazanii sa spuna acum sau sa taca pe veci

cand ii impanezi ,adauga si cateva felii subtiri de slanina prin/peste ei .
cu un cutit fin cresteaza usor pieptul si pulpele si baga acolo fasiile de slanina .le dau un gust deosebit.
ps: sa nu fie slanina din comert(e tratata cu chimicale).de aceea simpla facuta in casa.
-
kleniacul
- veteran

SSTE345 scrie:kleniacul scrie:Am cumparat 2 fazani,apoi i-am exfoliat,penele le-am recoltat pentru muste, apoi am curatat bine fazanii,i-am introdus intr-un bait format din vin negru, neaparat Cabernet Sauvignon,de Murfatlar,ca de asta am avut,o portocala taiata,,o lamiie,o ceapa mare tocata, ,15 catei de usturoi,piper,foi de dafin, ulei si putina apa,cit sa-i acopere.Au implinit 24 de ore fazanii de cind se scalda in bait si miine seara vreau sa-i impanez cu usturoi si sa-i bag la cuptor pe pat de cartofi,Daca are careva vreo idee mai buna despre cum mai pot sa fac fazanii sa spuna acum sau sa taca pe veci

cand ii impanezi ,adauga si cateva felii subtiri de slanina prin/peste ei .
cu un cutit fin cresteaza usor pieptul si pulpele si baga acolo fasiile de slanina .le dau un gust deosebit.

Multumesc,eu ma gindeam sa pun felii de bacon peste ei,sa nu se arda si sa dea un gust mai bun.
-
rosu r.
- veteran

Nemernicule tot "nemernic" ai ramas . Cum poti sa pui asa ceva pe net si cu poze expresive ?
Rusine maxima !!!
Glumesc , foarte tare treaba , mi-ai dat o idee ptr zilele urmatoare .
Respect .
-
MuskMd
- veteran

deltaic scrie:Apropo de fazani, tot ma duc la vanatoare si pentru mine penele nu au valoare, le vrea careva ?.
fazanii is buni dar are toata lumea

dar daca te lipesti de ceva potarniche, sitar, ratoi, da un bip

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Nemernic
- veteran

rosu r. scrie:Nemernicule tot "nemernic" ai ramas . Cum poti sa pui asa ceva pe net si cu poze expresive ?
Rusine maxima !!!
Glumesc , foarte tare treaba , mi-ai dat o idee ptr zilele urmatoare .
Respect .
Razvan...ne auzim la un telefon.....
Ca pont, va recomand Metro

au cei mai proaspeti si mari creveti