Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 04 Feb 2012, 22:09

rine scrie:
edâ„¢ scrie:...si prinse in lunile cu R :lol:

...cele mai bune sunt prinse dupa dezghetz,in zona de munte coboara din padure in baltzile ramase dupa dezghetz si primele ploii,asa am auzit....anul asta sper sa gust si eu un crak de pui de balta :)
mah! alea e salamandre ! n-am halit si nici nu vreau :lol:

...nu bre, nu de alea vb :lol: stiu ce is alea :lol: numai cand te uitzi la ele itzi dai seama ca nu is comestibile

..nu am mancat am fost doar o data cu cineva cu grebla sa le prindem si nu erau in baltzi( in apropierea raului la max100m) si asa am primit explicatzie :lol: de aia faceam misto :wink:

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 05 Feb 2012, 14:45

Ne plac cartofii prajiti la toti...dar parca ne fac praf ficatul(care saracul fiind de pescar a luat cateva lovituri directe....pe malul apei) dupa o anumita virsta..
Ia matale 1,5 kg de cartofi musai rosii...iar daca stii ca nu s-au pus ierbicide,fungicide,insecticide etc ,nu da coaja jos ci doar ii speli, apoi cu o perie ii "frezezi" bine tot...
Ii tai in 4-5 felii ca de portocala...
II pui intr-un bol...ii stropesti cu ulei de masline astfel incat sa lipesti pe ei amestec de condimente "uscate" deci nu exagera cu oloiul...
4 linguri de malai de tzara+1 lingurita de boia dulce(daca ai din cea afumata e mai ok,daca nu,nu) +1/2 lingurita(prescurtat lgtz), sare grunjoasa neiodata+1/2 lgtz piper+1 lgtz cimbrisor,salvie,menta,oreganosau ce iti mai trece prin cap ca-ti place...etc(cele de la kotany..sunt ok dar atentie ca au sare,deci reduci cantitatea de sare).
Ii pui intr-o tava,pe hartie "de copt" FARA sa se lipesca intre ei.
Cuptor electric 250 grade cca 30-35 minute,cuptor cu gaz vreo 45 minute.
Insa testezi mereu dupa 25 min,vizual sa nu se arda...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Feb 2012, 21:05

Doamne! ,"nuke"!, ma bucur nespus ca postezi din nou ! Poti fi sigur ca voi incerca reteta. Chiar acum am gatit oaia la tuci. Ce pot sa spun ?! Buna.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Feb 2012, 22:36

nuke scrie:Ne plac cartofii prajiti la toti...
impanati cu usturoi si branza:
Imagine
By luci_t
s-au copt
Imagine
By luci_t
pofta buna :wink:
Imagine
By luci_t at 2012-02-05

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Feb 2012, 23:10

deltaic scrie:Doamne! ,"nuke"!, ma bucur nespus ca postezi din nou ! Poti fi sigur ca voi incerca reteta. Chiar acum am gatit oaia la tuci. Ce pot sa spun ?! Buna.
modestule :)

o trantit " deltaicu" o oaie, cu orez ...hmmm! ca arabii. d-aia de-o halesti cu destele din tingire. cu-n vin negru..boala curata :lol:

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 06 Feb 2012, 08:39

profit de ocazie ca sa va recomand o reteta descoperita in weekend.
nu obinuiesc sa postez retete gasite pe net, dar consider ca asta merita fara doar si poate -> http://www.e-retete.ro/retete/file-de-peste-in-folie

...ce pot sa spun? rezultatul e o bucurie pentru papilele gustative :D

rezultatul e ceva de genul
Imagine
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 06 Feb 2012, 16:14

Rusine maxima domnilor . Cum sa mancati oaie la tuci fara sa va ganditi la fratii de suferinta ?
Rusine , rusine de trei ori rusine !!!!!

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 06 Feb 2012, 16:30

poate ne spui si noua cum e treaba cu oaia ca tuci avem, curte este mai trebe oaia dar sunt destui ciobani cu nevoie de bani pe ceata asta :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 06 Feb 2012, 18:56

>luci_t < un preparat ce se anunta delicios,la fel si pustoaica,presupun ca este ta,oricum sa-ti traiasca !
> T.Adrian <frumoase prezentari,daca poti,in poze, sugereaza si licoarea cu care le asociezi.
>rosu r. < prindem noi o ocazie sa repetam experienta,ca nu s-or fi terminat oile din tara asta.
>mircioneolt< Nu este o reteta foarte elaborata. Se gateste la tuci pe foc de lemne, eu am incercat ieri sa ma adaptez situatiei si am gatit-o pe aragaz, in casa,la caldurica.Intre timp am baut o tuica fiarta asociata cu un mizilic,asa sa mai treaca vremea pana se finaliza mioara.
Oaie la tuci>>> bucati de oaie taiate cat sa le poti devora tinandu-le intr-o mana,se pun intr-un ceaun,se acopera cu apa,se spumuieste la primele clocote. Cand oita s-a invatat cu noul ei mediu, adaugam sare,cimbru,piper boabe,coriandru si ienibahar(foarte important) si putin ulei.Se fierbe pana apa a scazut aproape complet si a inceput sa formeze un sos grosut.Se fierbe cu capac.Eu am tinut oala pe foc aprox.5 ore. La final am adaugat putin usturoi zdrobit. Garnitura a fost asigurata de un pilaf neutru, aromat cu "vegeta"facuta in casa,putina zeama de la fiertura de oaie,sare ,piper.
Pentru ca savoarea sa fie desavarsita,se mananca cu mana.Pe un platou se pune orezul pe margine si carnea in centru. O salata de varza acra este binevenita(aseara nu am avut).Merlot-ul este vinul parca special creat pentru asa ceva.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 06 Feb 2012, 19:18

Eu recunosc ca sunt un novice in ale licorilor bahice :), dar incerc sa invat.

Momentan am descoperit vodca mea preferata si anume Hortita VIP, vodca care bate Finlandia, Smirnoff si ce se mai gaseste la noi pe piata.

La peste recunosc ca imi place un vin rose nu foarte aromat, dar nu zic nu nici la alb sau rosu demi-sec (la crap mai ales) :D
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Scrie răspuns