>luci_t < un preparat ce se anunta delicios,la fel si pustoaica,presupun ca este ta,oricum sa-ti traiasca !
> T.Adrian <frumoase prezentari,daca poti,in poze, sugereaza si licoarea cu care le asociezi.
>rosu r. < prindem noi o ocazie sa repetam experienta,ca nu s-or fi terminat oile din tara asta.
>mircioneolt< Nu este o reteta foarte elaborata. Se gateste la tuci pe foc de lemne, eu am incercat ieri sa ma adaptez situatiei si am gatit-o pe aragaz, in casa,la caldurica.Intre timp am baut o tuica fiarta asociata cu un mizilic,asa sa mai treaca vremea pana se finaliza mioara.
Oaie la tuci>>> bucati de oaie taiate cat sa le poti devora tinandu-le intr-o mana,se pun intr-un ceaun,se acopera cu apa,se spumuieste la primele clocote. Cand oita s-a invatat cu noul ei mediu, adaugam sare,cimbru,piper boabe,coriandru si ienibahar(foarte important) si putin ulei.Se fierbe pana apa a scazut aproape complet si a inceput sa formeze un sos grosut.Se fierbe cu capac.Eu am tinut oala pe foc aprox.5 ore. La final am adaugat putin usturoi zdrobit. Garnitura a fost asigurata de un pilaf neutru, aromat cu "vegeta"facuta in casa,putina zeama de la fiertura de oaie,sare ,piper.
Pentru ca savoarea sa fie desavarsita,se mananca cu mana.Pe un platou se pune orezul pe margine si carnea in centru. O salata de varza acra este binevenita(aseara nu am avut).Merlot-ul este vinul parca special creat pentru asa ceva.