Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 25 Feb 2014, 12:32

simplu, merge si fara vin de minune....
freci intai carnea bine cu sare, piper, rozmarin si cimbru, dupa care o prajesti la foc iute bine pe toate partile timp de vreo 5-10 minute.... adaugi o conserva de rosii (de alea italienesti pentru sosuri), vreo 2 cepe mari taiate in 4 sau 8, usturoi, pui capacul si bagi la cuptor 6 ore la 100°C.... cam atat. in ultimele 1,5-2 ore, potzi sa mai arunci si niste cartofi, bostanei si alte legume care-ti plac.
simpli za best, trast mi. :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 25 Feb 2014, 12:50

p.s.: normal ca mai scapi vreo crenguta doua de rozmarin si cimbru si in sosul de rosii (nu prea multe ca amarasti mancarea), inainte sa pui capacul si sa bagi la cuptor, iar daca vrei neaparat vin, stingi prajala cu o dusca sanatoasa de vin rosu, sec.

ca garnitura se potrivesc de minune buchetzele de pastai verzi, de alea subtiri.... "legate" cu o fasie de bacon....
pe astea le prajesti mai intai la foc iute, sa se rumeneasca sunca, dupa care dai focul mai incet, pui un strop de apa, si le mai lasi vreo 10 minute sa se inabuseasca bine, cu capac.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 25 Feb 2014, 13:03

Mah, da tu n-ai servici!!!!
Acuma la "bulion" m-ai pierdut...am unul in casa (campion national de altfel) dar care nu pune gura pe bulion,nici sa-l "pici cu ceara"....desi mananca rosii crude!!!!
Trebuie modificat ceva!!!!....si mai e si cimbrul ala....io nu-l vad peste miel de nici un fel....poate leustean ceva....
Hai munceste-te!!! :respekt:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Feb 2014, 13:08

ticairlandezu scrie:Mah, da tu n-ai servici!!!!
Acuma la "bulion" m-ai pierdut...am unul in casa (campion national de altfel) dar care nu pune gura pe bulion,nici sa-l "pici cu ceara"....desi mananca rosii crude!!!!
Trebuie modificat ceva!!!!....si mai e si cimbrul ala....io nu-l vad peste miel de nici un fel....poate leustean ceva....
Lasa-l in pace, o pierdut gustul de cand o plecat din tara :lol: :P

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 25 Feb 2014, 13:08

cafeluta inainte de tura 2.... :lol:
mielu fara oleaca de cimbru si "bulion" de ala.... nunta fara lautari! :lol:
strici carnea de pomana.... serios. :lol: :lol: :lol:
zii campionului ca nu-i bulion! zii ca-i pasta de paprica ceva.... :lol: :lol: :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 25 Feb 2014, 13:13

pikeman scrie:
ticairlandezu scrie:Mah, da tu n-ai servici!!!!
Lasa-l in pace, o pierdut gustul de cand o plecat din tara :lol: :P
heheheheheeee... gusturile alea din copilarie, oricum s-au pierdut.... nu mai exista asa ceva.... nici macar in tara! :roll:

@tica: "bulionul" ala de care zic, sunt de fapt gogonele italienesti in suc de rosii, bulion ii altceva... :wink:

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 25 Feb 2014, 13:26

Ghini...atunci intra la "tura a 2-ua" :headbash:
Dreaq, a vazut moldovean sa recomande cimbrisor la mancare de miel :shock: .....
Io am "gusturi" mai simple...crescut de mic printre boschetii de pe malul Murasului, si acum ai Shannon-ului, nici nu aveau cum sa fie altfel....vreau ceva mai din t(p)opor...Dacic!!!!...ancestral!!!! ...daca se poate!!!....nu retede de la metzcarie :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 25 Feb 2014, 13:29

"Canoanele" spun ca la miel merge un vin mai dulce. Multe retete sunt fara vin si sunt foarte bune. Am mancat prin Spania gatit cu bere.
Carnea de miel scade destul de mult la gatit.Ca sa-si mentina suculenta,se tine acoperita si spre final,sa se rumeneasca usor, se indeparteaza capacul/folia. Cand este spre final,in sosul rezultat se pot arunca niste catei de usturoi pentru aroma.
Eu pun sub carnea de miel niste felii de slanina sau piept afumat,sa nu se arda si sa aiba sos sub ea.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 25 Feb 2014, 13:31

Hai fratilor, ca m-i se termina vinul rosu....pana incep mancarea!!! :lol: :elkgrin:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 25 Feb 2014, 13:33

poi da mai "topor" de atata.... nu stiu daca se poate :headbash:
asta cu cimbrisoru ii o chestie universala... mai ales grecii si turcii fac "jmecherii" de astea.... adica TRACII! :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns