Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
biban cand spui macrici te referi la macris?usturoiul e la doi pasi de mine in gradina biserici prefer sa il iau de acolo la fel ca macrisul,as putea sa il plantez in gradina dar prefer sa il las la locul lui,cand eram copii de pasti il mancam cu oua...
nici eu nu ma prea omor dupa tarhon mai ales dupa cel in otet,in schimb leusteanul e boala la o ciorba de cartofi cu afumatura,adevaru e ca putini stiu sa planteze tarhon si sa aiba grija de el,nuke m-ai facut curios si o sa incerc anu asta...
nici eu nu ma prea omor dupa tarhon mai ales dupa cel in otet,in schimb leusteanul e boala la o ciorba de cartofi cu afumatura,adevaru e ca putini stiu sa planteze tarhon si sa aiba grija de el,nuke m-ai facut curios si o sa incerc anu asta...
M-ati inebunit cu usturoiul salbatic..
E vorba de LEURDA sau"ceapa-ciorii"???
Si macrici?Puneti fratilor un link sau o poza sa vedem cum arata macrici,va rog.
Cineva a ajuns la spital datorita faptului ca langa MACRISH,de obicei,creste in zona de faneatza si o planta otravitoare care semana f.bine...
@Edi-detaliem butasirea tarhonului francez cand ne vedem.
Asta daca experimentul meu inceput in 2013,(dupa indicatii agronom),da roade..
Si macrici?Puneti fratilor un link sau o poza sa vedem cum arata macrici,va rog.
Cineva a ajuns la spital datorita faptului ca langa MACRISH,de obicei,creste in zona de faneatza si o planta otravitoare care semana f.bine...
-
- veteran
Auuuu....Omoara-ma , stapane, fa-ti din pielea mea adidasi pumaedâ„¢ scrie: la doi pasi de mine in gradina biserici

Acu' la masa : la noi se zice macriCi ...muscul medeu a inventat "macrishi" ( shorba de shinshi lei....)

M-ai rupt din nou cu ciorba de cartofi cu afumatura

Bine-am gandit io sa nu te supar . Tu chiar ma vezi , Doamne

ps: Daca iese si cu leusteanul la ciorba asta ca si cu cimbrul la carnati , te fac asistentul lu' domn diriginte rine

-
- utilizator constant
Amin!Spring scrie: Si iar v-a veni vremea cand ne vom ridica din genunchi si vom cere ce e al nostru si vom implini sufletul romanesc. Acesta se va ridica din lucrurule marunte cum sunt retetele postate de noi aici, nu din vre-un lider carismatic. Sa nu uitam asta.
Si daca va veni vremea, si va veni curand, cand o sa fim imbracati in camuflaj dar nu vom merge la pescuit, si o sa fiu primul care ia un glont, am sa fiu impacat cu mine si mandru ca am facuto pentru romanii mei!
Traiasca gastronomia romaneasca!
Si nu vei fi singurul in camuflaj... Vom fi cel putin doi. Prezent!

Si revenind la dichisurile bucatariei...
De dimnineata m'am trezit cu o pofta de mancare, dar nu stiam ce vreau. Asa ca am dat o raita in supermarchet si (pe langa licori) am gasit niste cartofi dulci (parca "patate" le spune). De asemenea mi'a facut cu ochiul niste pastarnac. Dupa ce am pus astea in cos, am mai luat o caserola cu pulpe (cu piele binenteles, si produse in alba, ca's d'ai mei) si nu m'am putut abtine de la un steak t-bone de vita (am yo o slabiciune pt el in sange...).
Dar sa revenim. Ajuns acasa, am pus pulpele in tava, am curatat cartoful dulce si pastarnacul si le-am pus langa pulpe. Mentionez ca am asezonat pulpele cu niste (multa) boia de ardei dulce si iute, sare si piper. Cartofii i'am taiat rondele si pastarnacul in sferturi, pe lung. de asemenea, in tava am mai pus o lingura juma' de untura de gasca. Toata chestia asta, am dat'o la cuptor o ora, la 200 de grade.
A iesi asta:

Licoarea de langa ii un vin rosu (de "butuc"), primit ieri de la un prieten bun din Vanju Mare - MH, ceva asemanator cu vinul de "mai ada"

Ultima oară modificat 23 Feb 2014, 16:07 de către Pitonu', modificat 1 dată în total.
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain
-
- veteran
nuke scrie:M-ati inebunit cu usturoiul salbatic..
http://www.ecovazon.md/produse/seminte- ... s-agrosel/
Daca-l pui tu, nu risti nimic...Greu te mai si scapi de el ! Eu zic ca merita .
http://nelucraciun.wordpress.com/2013/0 ... -salbatic/
Nici vorba de leurda !
Cam asa ceva e usturoiul salbatic ( cum l-am denumit pe aici ) . Parca la poza din link, frunzele-s prea catre ceapa . In schimb, e identic . Creste in tufe, inalt de vreo 25-30cm, are un bulb , la fel ca la ghiocei,chiar si marimea, nu divizat ca la cel de cultura , frunza inconfundabila, de usturoi, iar vara tranteste o tija cu maciulie in varf...Greu scoti fir cu fir ...Ori smocul, ori faci santier arheologic....Si-i nesimtit si asta ...Nu mai pleaca cu una cu doua din tarla !
Ceapa ciorii chiar nu cred ca este . Io am mancat frecvent

-
- veteran
Psssstttt, ia fii atent : de va fi cazul, fluiera albastru , dar incet, sa nu ne auda , ca iar intru la "prohibitie " fara condimente . PrezentPitonu' scrie:
Amin!
Si nu vei fi singurul in camuflaj... Vom fi cel putin doi. Prezent!![]()
.

-
- veteran
@ nuke, uite inca ceva :
http://www.shutterstock.com/pic-3611890 ... round.html
Asta e bulbul...In poza-i imens , in realitate cel mai mare ca o cireasa zdravana . N-are catzei !
http://johnstarnesurbanfarm.blogspot.ro ... rosum.html
Cam asa-i la recoltat ....Se iubesc unii pe altii de cu greu poti sa-i desfaci .
Sper ca le-am nimerit ! N-are China, n-are chimicale , e brici !
http://www.shutterstock.com/pic-3611890 ... round.html
Asta e bulbul...In poza-i imens , in realitate cel mai mare ca o cireasa zdravana . N-are catzei !

http://johnstarnesurbanfarm.blogspot.ro ... rosum.html
Cam asa-i la recoltat ....Se iubesc unii pe altii de cu greu poti sa-i desfaci .
Sper ca le-am nimerit ! N-are China, n-are chimicale , e brici !
nuke asta e macrisul salbatic,aici e la maturitate atunci cand cosesti iarba http://www.didactic.ro/fotografie/25129 iar daca vrei vreo tufa de usturoi iti aduc
biban aia cu macrisu ca si spanacu m-a dat gata nici nu stiam ca exista la plic,pe mine ma bate gandu anu asta sa dau de chimion salbatic si sa fac o supa cu crutoane din paine prajita asa cum am mancat mai demult la o sasoaica....
apropo de umbrela, pe starda mea sunt 3 biserici,ortodoxa ,penticostala si vecinu
deci iti dai seama ce umbrela am....carnati cu afumatura in ciorba cu rantas si dreasa cu smantana eu ii zic ciorba alba de cartofi,mancam prin apuseni de imi bubuia urechile in copilarie,cautam cartofi mici si rotunzi special pusi in ciorba...iar singurul lucru care e specific pe acolo e intinsura,o mancare mai grea avand in vedere cantitatea de grasimi care le contine,aici e http://www.youtube.com/watch?v=ZJWE2rojgqE dar nu pune unsoare, unt de casa si branza framanata care ii da un alt gust asa e ca si un dres de faina cu lapte si nu imi place cu mamaliga,aia din link cu paine e asa si asa imi aduce aminte de branza calda de la nemti,austrieci pe care o mananci la fel cu paine http://www.chefkoch.de/rs/s0/k%E4sefondue/Rezepte.html
biban aia cu macrisu ca si spanacu m-a dat gata nici nu stiam ca exista la plic,pe mine ma bate gandu anu asta sa dau de chimion salbatic si sa fac o supa cu crutoane din paine prajita asa cum am mancat mai demult la o sasoaica....
apropo de umbrela, pe starda mea sunt 3 biserici,ortodoxa ,penticostala si vecinu

Deltaicii sa se abtina,bravo..insa si pt noi pacatosii mere ca garnitura...
Deci,orez cu fasole.
Reteta incercata,nu poantabase.
Revenim dupa "saptamana alba".
Deci,orez cu fasole.
Reteta incercata,nu poantabase.
Revenim dupa "saptamana alba".
-
- veteran
Fratilor, peste o friptura de miel cu ceva legume ...ce vin sa pun?...rosu sau alb!!!
Sau poate aveti vreo reteta mai speciala!!! Am primit o pulpa intreaga de vreo 2kg si un pic....cu os cu tot!!!

Sau poate aveti vreo reteta mai speciala!!! Am primit o pulpa intreaga de vreo 2kg si un pic....cu os cu tot!!!