Lasa! La mine era chestia cu branza ce credeam ca-i nashpa ! Cautand variante de valorificare a ei, am ajuns la "piparcute" umplute cu branza ! Si-am vazut si-n supermarket, si, mare-n falci cum sunt, cum i-am zis si lui @ adiiiiiii, am poftit ...Mai, or iesit belea ! Le-am mancat cu lanterna, sa nu dau nimanui ....Decat sa pierzi timpul cu poze, mai bine ia "avatarul " la pescuit ...S-aveti sanatate !luci_t scrie:Bibane daca mai tii minte "piparcutele" am intrat in posesia unui borcanel minuscul de piparcute, dar umplute cu ton. Is delicioase si destul de iuti. Si mie nu-mi place sa mananc peste![]()
Daca vrei, maine incerc sa pun si niste poze.
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
vii incoa ?Ghenadie scrie: Musclau, daca nu plusezi repede cu o cornata, declar maceshata cea mai tare beutura la desert

pt tine ma bag in beci dup'o sticla:D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Seara buna cinstiti meseni !
M-am hotarat greu sa scriu. Zilele astea am instituit “cod rosu” de palinca( stoc 0) si am primit ajutor umanitar, o licoare de gutui, aromata si tare de-ti omoara tenia cu odrasle cu tot. Fac ce fac si ma tot imi fac de lucru pe langa butelca. Am gatit salau marinat pe pat de ceapa si,daca trec noaptea asta cu bine, prind usor suta de ani.
>>> Reteta: intr-o tava unsa cu ulei,am format un pat de ceapa rosie taiata solzisori,pat de felii de lamaie(cercuri)fara coaja ca amaraste,patrunjel verde tocat si presarat peste lamaie,tarhon uscat si leustean uscat(verde la vara). Peste toate se aseaza fileuri de salau dat prin sare,piper si boia. Se mai stoarce o lamaie si se adauga o bere bruna.Totul balteste in zeama asta si la final se acopera fileurile cu felii de lamaie(fara coaja) si se lasa la macerat 2-3 ore, acoperita. Urmeaza cuptorul care,in circa 40 min. desavarseste treaba. Un vin alb, demisec ,este tot ce mai trebuie.
Bine ai revenit “bibane”!
Ghenadie,te rog mai fa un efort pentru mine si mai intreaba inca o data daca la cascaval se pune tot oul sau numai galbenusul. Ma roade intrebarea asta. Ca sa te recompensez,te iau cu mine cand ma hotarasc sa-i fac o vizita “musculitzeimoldovenesti”,asa… fara invitatie. Sa vada si el ce inseamna sa ramai cu stoc 0,sa simta disperarea...
M-am hotarat greu sa scriu. Zilele astea am instituit “cod rosu” de palinca( stoc 0) si am primit ajutor umanitar, o licoare de gutui, aromata si tare de-ti omoara tenia cu odrasle cu tot. Fac ce fac si ma tot imi fac de lucru pe langa butelca. Am gatit salau marinat pe pat de ceapa si,daca trec noaptea asta cu bine, prind usor suta de ani.
>>> Reteta: intr-o tava unsa cu ulei,am format un pat de ceapa rosie taiata solzisori,pat de felii de lamaie(cercuri)fara coaja ca amaraste,patrunjel verde tocat si presarat peste lamaie,tarhon uscat si leustean uscat(verde la vara). Peste toate se aseaza fileuri de salau dat prin sare,piper si boia. Se mai stoarce o lamaie si se adauga o bere bruna.Totul balteste in zeama asta si la final se acopera fileurile cu felii de lamaie(fara coaja) si se lasa la macerat 2-3 ore, acoperita. Urmeaza cuptorul care,in circa 40 min. desavarseste treaba. Un vin alb, demisec ,este tot ce mai trebuie.
Bine ai revenit “bibane”!
Ghenadie,te rog mai fa un efort pentru mine si mai intreaba inca o data daca la cascaval se pune tot oul sau numai galbenusul. Ma roade intrebarea asta. Ca sa te recompensez,te iau cu mine cand ma hotarasc sa-i fac o vizita “musculitzeimoldovenesti”,asa… fara invitatie. Sa vada si el ce inseamna sa ramai cu stoc 0,sa simta disperarea...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Greselile din text se datoreaza grabei de a nu fi delogat,nu palincii. Nu am mai apucat sa rectific decat 2.
Apropo "rine",nu gasesc macrou proaspat ! Inca nu am cautat la Metro.
Apropo "rine",nu gasesc macrou proaspat ! Inca nu am cautat la Metro.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
frate deltaic va astept. numa sa sunati cu juma de ora inainte sa dau cu aspiratorul in sufragerie
io ma chinui de o saptamana la o sticla de 2 litri . is mic , dar stiu ca pot, hai noroc

io ma chinui de o saptamana la o sticla de 2 litri . is mic , dar stiu ca pot, hai noroc

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
muskmd - nu bre, nu vin, nu acum...
deltaic - cu prima ocazie cand vorbesc cu mama
deltaic - cu prima ocazie cand vorbesc cu mama

Re: Gastronomie si alte dichisuri
@deltaic
eu recomand ca produsele de porc sa se afume cu lemn de fag(se gaseste si in peco la sectiunea carbune/gratar) de preferinta sa fie si un lemn verde printre ele.
Asa ma bucur ca am gasit pe forumul asta pasiuni comune....de fapt sta este Romania, diversitatea bunatatilor pamantului. Nu suport diferentierile de gen oltean/ardelean/moldovean cum sunt ideile unora. Sunt oameni in banat care cred ca i-au invadat oltenii dar uita ca fara olteni ar fi vorbit ungurseste si multe alte prejudecati false care ma lasa rece. Trebuie sa realizam ca suntem romani si ca Romania e a noastra de pe bega pana pe prut si nistru, de pe tisa si somes pana pe dunare.
Romania a facut prima reforma agrara din lume cu improprietarirea taranilor si sa nu uitam de coperativa agricola facuta de Ion Mihalache sau de elita politica promovata de Bratieni. Avem deficientele noastre dar avem si valori pe care altii le-au pierdut definitiv. Noi inca avem "omenia" pe cand altii mai au doar...bani, pe care nu ii poti manca. Gustul carnii de porc amestecat cu cimbru de gradina e peste tot ce au altii cu tot cu politica lor de "low fat/colesterol". La noi iarna tine 4 luni si avem nevoie si de grasimi. Taranii traiau 100 de ani si erau fericiti cu cat aveau pentru ca stiau ce e modestia, intelepciunea, respectul si gustul.
Si iar v-a veni vremea cand ne vom ridica din genunchi si vom cere ce e al nostru si vom implini sufletul romanesc. Acesta se va ridica din lucrurule marunte cum sunt retetele postate de noi aici, nu din vre-un lider carismatic. Sa nu uitam asta.
Si daca va veni vremea, si va veni curand, cand o sa fim imbracati in camuflaj dar nu vom merge la pescuit, si o sa fiu primul care ia un glont, am sa fiu impacat cu mine si mandru ca am facuto pentru romanii mei!
Traiasca gastronomia romaneasca!
eu recomand ca produsele de porc sa se afume cu lemn de fag(se gaseste si in peco la sectiunea carbune/gratar) de preferinta sa fie si un lemn verde printre ele.
Asa ma bucur ca am gasit pe forumul asta pasiuni comune....de fapt sta este Romania, diversitatea bunatatilor pamantului. Nu suport diferentierile de gen oltean/ardelean/moldovean cum sunt ideile unora. Sunt oameni in banat care cred ca i-au invadat oltenii dar uita ca fara olteni ar fi vorbit ungurseste si multe alte prejudecati false care ma lasa rece. Trebuie sa realizam ca suntem romani si ca Romania e a noastra de pe bega pana pe prut si nistru, de pe tisa si somes pana pe dunare.
Romania a facut prima reforma agrara din lume cu improprietarirea taranilor si sa nu uitam de coperativa agricola facuta de Ion Mihalache sau de elita politica promovata de Bratieni. Avem deficientele noastre dar avem si valori pe care altii le-au pierdut definitiv. Noi inca avem "omenia" pe cand altii mai au doar...bani, pe care nu ii poti manca. Gustul carnii de porc amestecat cu cimbru de gradina e peste tot ce au altii cu tot cu politica lor de "low fat/colesterol". La noi iarna tine 4 luni si avem nevoie si de grasimi. Taranii traiau 100 de ani si erau fericiti cu cat aveau pentru ca stiau ce e modestia, intelepciunea, respectul si gustul.
Si iar v-a veni vremea cand ne vom ridica din genunchi si vom cere ce e al nostru si vom implini sufletul romanesc. Acesta se va ridica din lucrurule marunte cum sunt retetele postate de noi aici, nu din vre-un lider carismatic. Sa nu uitam asta.
Si daca va veni vremea, si va veni curand, cand o sa fim imbracati in camuflaj dar nu vom merge la pescuit, si o sa fiu primul care ia un glont, am sa fiu impacat cu mine si mandru ca am facuto pentru romanii mei!
Traiasca gastronomia romaneasca!
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
[quote="deltaic"]Seara buna cinstiti meseni !
........................................................................................................................................................................................
.....tarhon uscat..........(verde la vara).
Un vin alb, demisec ,este tot ce mai trebuie.
/quote]
vin alb demisec, merge oriunde-i tarhon, cred eu
cu-i place tarhonul recomand pentru iarna, sa fie murat la borcan cu sare si otet.
este excelent.nu-si schimba deloc aroma si gustul,ba din contra !
daca pui din asta tocat,la o iahnie sau ciorba de fasole ,bate glutamatul de sodiu
bine ai revenit "bibane"...prea era linistea data prea tare
........................................................................................................................................................................................
.....tarhon uscat..........(verde la vara).
Un vin alb, demisec ,este tot ce mai trebuie.
/quote]
vin alb demisec, merge oriunde-i tarhon, cred eu
cu-i place tarhonul recomand pentru iarna, sa fie murat la borcan cu sare si otet.
este excelent.nu-si schimba deloc aroma si gustul,ba din contra !
daca pui din asta tocat,la o iahnie sau ciorba de fasole ,bate glutamatul de sodiu

bine ai revenit "bibane"...prea era linistea data prea tare

-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Vorbeste, ca nu esti asparagus ...Ai si MP la indemana ...deltaic scrie:Seara buna cinstiti meseni !
M-am hotarat greu sa scriu. Zilele astea am instituit “cod rosu” de palinca( stoc 0)
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Nu, potentiometrul era defect ! Controlul era pe alte degetzelerine scrie:
bine ai revenit "bibane"...prea era linistea data prea tare

