
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Mersi frumos, o sa-l incerc neaparat 

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Arata foarte bine, iar la aspectul interior seamana cu cel facut de taranii romagnoli (italieni) doar ca nu are mucegai pe el.
Ei nu afuma salamul, dar il usuca incet la foc, daca nu e ger afara. Ii pun in fata semineului la foc potrivit (sau in fata unui radiator), ii ung din cand in cand cu o carpa imbibata in vin sec, alb, pt a se usca uniform si cand sunt suficient de uscati ii pun la aer, iar mucegaiul e transferat de la salamul mai vechi.
Off topic, dar nu ma pot abtine, ca are legatura cu salamul sau carnatii uscati
Aveam o vecina batrana, pe care o mai ajutam daca avea nevoie sa urce sau sa coboare cate ceva din pod. Iar cum urcarea in pod era prin camara, de cate ori urcam si coboram rupeam cate o bucata din carnatii ei uscati si cum eram inca un copil, carnatii erau rupti doar pana la nivelul la care ajungeam... Aia cred ca au fost cei mai buni carnati uscati pe care i-am mancat in viata mea
Ei nu afuma salamul, dar il usuca incet la foc, daca nu e ger afara. Ii pun in fata semineului la foc potrivit (sau in fata unui radiator), ii ung din cand in cand cu o carpa imbibata in vin sec, alb, pt a se usca uniform si cand sunt suficient de uscati ii pun la aer, iar mucegaiul e transferat de la salamul mai vechi.
Off topic, dar nu ma pot abtine, ca are legatura cu salamul sau carnatii uscati

Aveam o vecina batrana, pe care o mai ajutam daca avea nevoie sa urce sau sa coboare cate ceva din pod. Iar cum urcarea in pod era prin camara, de cate ori urcam si coboram rupeam cate o bucata din carnatii ei uscati si cum eram inca un copil, carnatii erau rupti doar pana la nivelul la care ajungeam... Aia cred ca au fost cei mai buni carnati uscati pe care i-am mancat in viata mea
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Re: Gastronomie si alte dichisuri
pai eu cred ca reteta asta ce am dato eu tot de la italieni vine.
In zona Hategului sunt multe familii de italieni veniti acum cateva generatii si lucrau la lemne pe Raul Mare in Retezat.
Multi s-au stabilit acolo.
In zona Hategului sunt multe familii de italieni veniti acum cateva generatii si lucrau la lemne pe Raul Mare in Retezat.
Multi s-au stabilit acolo.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Si inca un dichis la salam...
Daca face un pic de mucegai alb se sterge cu spirt alb alimentar...
Daca face un pic de mucegai alb se sterge cu spirt alb alimentar...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
spring... 

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Vin cu rectificari la tinctura de propolis:luci_t scrie:Pt cei cu probleme la vezica biliara am o reteta care la mine a functionat ca-n reclamele alea "minune"
Reteta pt preparat:
30-35 grame de propolis maruntit bine de tot (dupa ce este tinut in frigider se poate macina) se amesteca cu 70 ml de alcool de minim 70% intr-un borcan inchis ermetic Amestecul se pune la macerat pt 10-12 zile la temperatura camerei, perioada in care se agita bine de doua ori pe zi Dupa se completeaza cu 70ml apa pt a scadea din tarie.
Se administreaza de trei ori pe zi cate 10 - 15 picaturi amestecate cu putina miere sau zahar cu cel putin jumatate de ora inainte de fiecare masa pt 20 de zile, dupa care se face pauza cel putin 2 saptamani.
Alcoolul trebuie sa fie dublu rafinat(+90°) si in cantitate dubla fata de propolis (la 30-35gr propolis 70gr alcool ). Borcanul sau sticla in care se pun propolisul si alcoolul trebuie sa fie neaparat din sticla inchisa la culoare.
Daca propolisul contine ceara sau polen trebuie pus putin mai mult. Pt a se dizolva mai usor se tine o zi in frigider si e mult mai usor de zdrobit intr-un mojar sau macinat. Eu l-am macinat in masina electrica pt zahar spre bucuria sotiei


PS tinctura cu propolis nu e recomandata femeilor pt ca stimuleaza producerea de testosteron. Dar daca nu va place de sefa si vreti sa o vedeti cu barba si mustati de husar putei sa-i recomandati o cura de lunga durata

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- utilizator constant
- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@spring: cu certitudine, asta trebuie incercata!Spring scrie:Reteta "sanjerete" sau salam Tara Hategului.
Se face din carne rosie de porc, ...
ai fost un izvor (spring) de elan (spring). si asa abia acum in prag de primavara (spring), s-a reactivat si resortul (spring) meu interior...

The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
-
- utilizator constant
- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
… si uite asa,am hotarat,cel putin pana apare musca,sa devin mic producator de mezeluri si alte alea. Caut o solutie ,impreuna cu “asociatul”,sa continuam procesul de productie si in perioada calda. Este destul de greu de gasit rumegus,exclusiv cel de brad. Mai nou,prioritatea absoluta a devenit salamul lui “Spring”. Arata minunat si cred ca si gustul este pe masura.
Nu am mai gasit macrou si nu pot repeta preparatul recomandat de “pensionarul”.
Dichisul diminetilor mele ,mai nou,este Irish Coffe in care adaug si putin Amaretto pe langa formula consacrata(espresso,whiskey ,zahar brun si frisca).Rezultatul este cutremurator…
Sa nu uit-Merci "gsteph" !
Nu am mai gasit macrou si nu pot repeta preparatul recomandat de “pensionarul”.
Dichisul diminetilor mele ,mai nou,este Irish Coffe in care adaug si putin Amaretto pe langa formula consacrata(espresso,whiskey ,zahar brun si frisca).Rezultatul este cutremurator…
Sa nu uit-Merci "gsteph" !
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Stimabile...cand apari in zona Sibiului,cea pe care o stim, o sa am placerea sa te invit la un mica "manufactura" locala care incearca sa fie si ecologica ,adicatelea carne procesata fara conservanti...Pt.a vedea ce inseamna acea truda.deltaic scrie:… si uite asa,am hotarat,cel putin pana apare musca,sa devin mic producator de mezeluri si alte alea. Caut o solutie ,impreuna cu “asociatul”,sa continuam procesul de productie si in perioada calda.
In rest,orice lemn uscat sau chiar putregai uscat e bun pt afumatoare.
Lemn de mar,prun,cires,plop,cires aduna-l(adunati-l)..si .p-orma iti zic(va zic tuturor)..ce si cum..