e important sa nu aiba grasime sau zgarciuri de nici un fel.... si sa fie taiata cam la juma de centimetru grosime.
hai ca am sa scriu mai amanuntit reteta, nu am cantitati exacte, io am pus asa dupa ochi, am citit vreo suta de retete si pan la urma tot cum am "stiut" io am facut...
la aproximativ 650g carne macra am pus cam asa:
2 cepe, nu prea mari
4-5 catei de usturoi
sos soia
otet, aceto balsamico (fragezeste carnea)
vreo 2 lingurite de sare mare fara iod si alte minuni
cam la fel de mult zahar brun, de trestie
fulgi de chili
piper (am uitat sa pun, dar merge foarte bine si fara

)
atentie! in nici un caz ulei sau orice alte grasimi! se rancezesc aiurea.... in rest puteti sa puneti orice mirodenii va plac, in afara de grasimi de orice fel...
se arunca toate astea intr-un mixer si se face o pasta, nici prea groasa nici prea lichida... in care scaldati bine fasiile de carne, dar bine bine, sa ajunga pe fiecare milimetru patrat marinada. dupaia bagat cel mai bine intr-o punga cu zip si la frigider pentru minim 10-12 ore... dupa asta trebuie uscata carnea foarte bine cu servetel de bucatarie si agatat cumva in cuptor, sau pusa pe gratarul ala...