…deci,da ! Asa incepe orice comentariu inteligent...
Sa o iau pe rand:
>multumesc “gsteph”! Abuzez de bunavointa ta si te rog sa-mi mai postezi niste poze zilele astea;
>despre reteta “pensionarului”,deocamdata este greu de comentat,oricum a fost buna si se cere o repetare. Vad ca nu se mai gaseste macrou proaspat pe nicaieri. La degustare,am invitat si un vechi prieten,asa…sa aiba cine sa ma laude. Amandoi am concluzionat ca o tuica fiarta(vreo 3) se potriveste de minune,chiar si o slanina,hai si niste icrisoare,ba chiar si ceva sorici(pastrat cu sfintenie de la Craciun),nu putea lipsi o salata de fasole si nici pateul de casa cu castraveciori acri,maruntiti si inglobati in pasta. Tocmai terminasem de afumat muschiuletii (inca o data merci “eda”si “bibane”)si a trebuit sa prezint produsul.Fiind atatea bucate la un loc si servite dupa ce tuica a estompat intr-o oarecare masura gustul, este greu de apreciat si savurat cu acuratete un preparat nou. Zilele aste caut macrou proaspat si,daca gasesc, repet reteta.I-am laudat-o si lui Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)si o incearca si el;
>in poza postata de “gsteph”, sunt 61 buc. macrou+1 scrumbie. Pestii sunt la zvantat dupa ce au stat 4 zile cu sare,coriandru si dafin,intr-o cutie de lemn,in beci,la rece;
>mynu_cs< am gasit reteta care,cred eu ca s-ar potrivi la clean.A nu se confunda cu plachia,desi se aseamana. Pe un pat de ceapa taiata marunt si asezata intr-o cratita,se asterne un strat de rosii taiate felii rotunde cu grosimea cam de 1 cm. La foc potrivit se lasa sa fiarba pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc,se adauga ulei,1 pahar de vin,sare,piper si rozmarin(optional),4 felii de lamaie taiate tot la un cm.grosime si se aseaza pestele deasupra. Se tine la cuptor pana la rumenire,stropind din cand in cand pestele cu zeama din cratita. Am citit reteta intr-o carte veche de pescuit si am gatit-o de 2 ori de-a lungul timpului. Prima data am preparat asa un mare clenoi prins pe Cerna pe la inceputul anilor ’90 ,cand prinderea exemplarelor capitale nu era ceva iesit din comun;
>nuke<, nici acum nu am aflat de unde au cumparat macroul.Cel cu achizitia este plecat de atunci prin Parang si Cibin la niste filmari si nimeni nu a reusit sa mai dea de el.