Prajit cu mujdei,nu are cum sa nu fie bun(cica si piulitzele merg cu mujdei). Am pe undeva o reteta cu rosii care se preteaza binisor. Dupa parerea mea,nu cred ca este un peste cu mare valoare culinara. Oricum caut reteta si o scriu.mynu_cs scrie:Spre surprinderea unora nu am mancat niciodata clean..) si as vrea sa aduc vre-o 2 bucati acasa la primavara sa gust..
imi puteti recomanda o reteta?
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
E un peste fad,plin de oase.mynu_cs scrie: clean...imi puteti recomanda o reteta?
In consecinta iti recomand numai marinat in otet de mere,reteta clasica cu morcov,ceapa,piper,ienibahar,foi de dafin.Oasele se "topesc",iese nemaipomenit.Ideal in salata de cartofi,"orientala",shuba,etc
4-5 postari mai sus e reteta scrisa de "pensionaru" pt macrou.O s-o incerc si eu cu domnul clean,anul acesta.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Reteta "pensionarului"incep sa o prepar chiar azi,cu mentiunea ca voi folosi otet de 9*. Maine am prima sedinta de afumat mezelurile sugerate de "eda"si "biban". Impreuna cu partenerii de afumatoare,avem de rezolvat si niste macrou(17 kg la 4 insi).
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Unde ai gasit macrou proaspat monsher??deltaic scrie:Reteta "pensionarului"incep sa o prepar chiar azi,cu mentiunea ca voi folosi otet de 9*.
Multumesc anticipat!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Stimabile,nu m-am ocupat eu de aprovizionare,unul dintre "actionari"a dat de urma macroului.Auzeam ceva despre Metro.Il intreb. Am renuntat la o parte din cota mea de afumat si 3 buc. ajung la marinat. Chiar acum 1 ora am primit si 3 scrumbii sarate si cred ca vor porni pe calea afumarii(sa compenseze cota de macrou).nuke scrie:Unde ai gasit macrou proaspat monsher??
Asa ca fapt divers,...cine nu a gustat zargan afumat,...a irosit o parte din viata(parerea mea-citat N.Vacaroiu).
Re: Gastronomie si alte dichisuri
"Incearca, din portia ta de macrou, sa faci cateva bucati astfel : curatat, spalat, cat de cat sters, dat cu zeama de lamaie ( am folosit din flacoanele ce se vand la Carrefour, , alea pe pat de gheata ) , condimentele agreate, sare (interior , exterior) cu o idee mai mult decat pui daca l-ai face la tigaie sau gratar ,lasat vreo doua ore la gramada, la rece, apoi doar pulverizat cu apa , daca nu agreezi condimentele lipite pe el,altfel poate ramane asa, uscat bine cu servetele , daca ai posibilitate sa-l usuci cateva ore la aer, apoi la fum , preferabil rece, dar dureaza mai mult, sau cald, dar aici sa fii atent la momentul in care incepe sa picure din el grasimea...Din acel moment, doar fum rece sau macar mai departe de sursa de fum (jarul din ea ) ...Am incercat vreo patru variante, dar....N-am probleme cu sarea, dar daca pot sa evit excesul, am incercat varianta asta ...Sunt la al patrulea an cand fac si LE fac ...Toti prefera macroul meu. Se poate manca lejer, fara sa fii nevoit noaptea sa monopolizezi reteaua de apa potabila , din cauza de sete !"
Singurul meu merit este retransmiterea de pe mp a retetei "bibanului solzos". El a luat hotararea de a nu mai posta pe forum si, sper sa nu-l tina prea mult atitudinea asta.
Azi voi gusta din macroul recomandat de "pensionarul",s-au implinit cele 3 zile regulamentare.
Singurul meu merit este retransmiterea de pe mp a retetei "bibanului solzos". El a luat hotararea de a nu mai posta pe forum si, sper sa nu-l tina prea mult atitudinea asta.
Azi voi gusta din macroul recomandat de "pensionarul",s-au implinit cele 3 zile regulamentare.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Orice sfat pertinent,orice lucru impartasit prieteneste ne reunesc.Pana si certurile constructive sunt binevenite,pt ca un prieten adevarat arata greseala adevarata..deltaic scrie:" Biban solzos a luat hotararea de a nu mai posta pe forum si, sper sa nu-l tina prea mult atitudinea asta. .
Si eu m-am certat cu unul d-aciulea,gerula,cica...
Poti lua hotararea sa nu mai scrii pe acea sectiune care te-a mahnit,nu mai scrie..dar la alte sectiuni,care iti plac sufletului,scrie...
Spune odata verdictul stimabile!deltaic scrie:" Azi voi gusta din macroul recomandat de "pensionarul",s-au implinit cele 3 zile regulamentare.
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Din respect pt tine, deltaic, rine , muscoiul medeunuke scrie: Orice sfat pertinent,orice lucru impartasit prieteneste ne reunesc.Pana si certurile constructive sunt binevenite,pt ca un prieten adevarat arata greseala adevarata..
Si eu m-am certat cu unul d-aciulea,gerula,cica...
Poti lua hotararea sa nu mai scrii pe acea sectiune care te-a mahnit,nu mai scrie..dar la alte sectiuni,care iti plac sufletului,scrie...



Si ce scriu : Daca 20% din inscrisii pe forum ar gandi ca tine , ar fi haos...Nu s-ar intelege om cu om ...Chiar i-mi depaseste vocabularul, dar am fi o societateeee...
Am promis la doi oameni , si mi-as fi respectat promisiunea, ca nu mai intru pe forum din momentul in care sunt atentionat . Nu comentez cum am fost judecat, nu comentez ce-am gresit eu sau respectivul caruia i-am ripostat ...Eu am facut o promisiune, pt mine era clara ca lumina zilei ! Dar de unde stia un "nene" care ma urmarea pe toate topicurile , ca n-o sa mai scriu




Si inca ceva, nuke, deltaic, rine , muscoi


Flendureli si muci aruncati din mersul troleului nu servesc...Nu le ajunge lor sa-si umple batista de unica folosinta ( asa scrie pe eticheta, dar ei o folosesc in repetare, ca Acetona

De smecherasi oripilati de ce se intampla in invatamantul romanesc si care posteaza in purtatori de UN ghiocel (reciclabil si asta





Haidaaaaaa.....pofta buna !
Promit o reteta de peste la gratar ...Doar bihorenii o stiu, ca le-am pus-o ...Fara clisa afumata , nu merge ...transmiteti-i colegului, ca in reteta nu intra nici ciorapi , nici "momatalebre " , nici fire de barba cu matreatza ...
Da' numa daca vreti , ca nu-i musai

ps : salutari lui Homer !
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Si-am uitat sa zic : mi-e dor de @ informer ....un caracter deosebit ...pacat ca-n afara de Bonprix si lemnul de tei nu ne-a mai legat altceva ...dar viitorul e-n fata 

- semlecangheorghe
- veteran
- Mesaje: 9544
- Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
- Localitate: Arad
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Reteta de biban oglinda..
Se ia bibanu',se eviscereaza,dupa care atata timp cat este ud se tavaleste printr-un amestec de liszt,paprika,só és bors.Nu ca n-ar avea carnea buna,da' e cam nesarat..cel putin in locul dintre operculi..Si apoi,dupa ce bucatarul ia o inghititura de palinka,se prinde bibanul de coada si se aseaza pe o plita bine incinsa.Cand ii pirított,se intoarce pe ailalta parte,ca singur nu mai poate..Nu ca ar avea mai multe potente, viu..Dupa ce e barna bine pe ambele parti,se decojeste usor de crusta de faina si condimente...si ramane carne alba..un deliciu..Spre deosebire de ruda sa inferioara-bibabul solzos-are un gust autentic,fin si delicios,si se poate servi cu un vin alb,usor frapat scos din...'sala de lectura''..Totodata nu este sec ca si bibanul solzos si nici lipsit de continut,savoarea aromelor depasind de departe chiar si cele mai exotice fileuri ale bucatariilor cu pretentii..jó étvágyat
Se ia bibanu',se eviscereaza,dupa care atata timp cat este ud se tavaleste printr-un amestec de liszt,paprika,só és bors.Nu ca n-ar avea carnea buna,da' e cam nesarat..cel putin in locul dintre operculi..Si apoi,dupa ce bucatarul ia o inghititura de palinka,se prinde bibanul de coada si se aseaza pe o plita bine incinsa.Cand ii pirított,se intoarce pe ailalta parte,ca singur nu mai poate..Nu ca ar avea mai multe potente, viu..Dupa ce e barna bine pe ambele parti,se decojeste usor de crusta de faina si condimente...si ramane carne alba..un deliciu..Spre deosebire de ruda sa inferioara-bibabul solzos-are un gust autentic,fin si delicios,si se poate servi cu un vin alb,usor frapat scos din...'sala de lectura''..Totodata nu este sec ca si bibanul solzos si nici lipsit de continut,savoarea aromelor depasind de departe chiar si cele mai exotice fileuri ale bucatariilor cu pretentii..jó étvágyat
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.