Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 13 Ian 2014, 09:21

mynu_cs scrie:Spre surprinderea unora nu am mancat niciodata clean.. :)) si as vrea sa aduc vre-o 2 bucati acasa la primavara sa gust..

imi puteti recomanda o reteta? :respekt:
Prajit cu mujdei,nu are cum sa nu fie bun(cica si piulitzele merg cu mujdei). Am pe undeva o reteta cu rosii care se preteaza binisor. Dupa parerea mea,nu cred ca este un peste cu mare valoare culinara. Oricum caut reteta si o scriu.

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 13 Ian 2014, 09:25

mynu_cs scrie: clean...imi puteti recomanda o reteta?
E un peste fad,plin de oase.
In consecinta iti recomand numai marinat in otet de mere,reteta clasica cu morcov,ceapa,piper,ienibahar,foi de dafin.Oasele se "topesc",iese nemaipomenit.Ideal in salata de cartofi,"orientala",shuba,etc
4-5 postari mai sus e reteta scrisa de "pensionaru" pt macrou.O s-o incerc si eu cu domnul clean,anul acesta.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 13 Ian 2014, 09:30

Reteta "pensionarului"incep sa o prepar chiar azi,cu mentiunea ca voi folosi otet de 9*. Maine am prima sedinta de afumat mezelurile sugerate de "eda"si "biban". Impreuna cu partenerii de afumatoare,avem de rezolvat si niste macrou(17 kg la 4 insi).

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 13 Ian 2014, 11:33

deltaic scrie:Reteta "pensionarului"incep sa o prepar chiar azi,cu mentiunea ca voi folosi otet de 9*.
Unde ai gasit macrou proaspat monsher??
Multumesc anticipat!

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 13 Ian 2014, 14:28

nuke scrie:Unde ai gasit macrou proaspat monsher??
Stimabile,nu m-am ocupat eu de aprovizionare,unul dintre "actionari"a dat de urma macroului.Auzeam ceva despre Metro.Il intreb. Am renuntat la o parte din cota mea de afumat si 3 buc. ajung la marinat. Chiar acum 1 ora am primit si 3 scrumbii sarate si cred ca vor porni pe calea afumarii(sa compenseze cota de macrou).
Asa ca fapt divers,...cine nu a gustat zargan afumat,...a irosit o parte din viata(parerea mea-citat N.Vacaroiu).

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 16 Ian 2014, 09:52

"Incearca, din portia ta de macrou, sa faci cateva bucati astfel : curatat, spalat, cat de cat sters, dat cu zeama de lamaie ( am folosit din flacoanele ce se vand la Carrefour, , alea pe pat de gheata ) , condimentele agreate, sare (interior , exterior) cu o idee mai mult decat pui daca l-ai face la tigaie sau gratar ,lasat vreo doua ore la gramada, la rece, apoi doar pulverizat cu apa , daca nu agreezi condimentele lipite pe el,altfel poate ramane asa, uscat bine cu servetele , daca ai posibilitate sa-l usuci cateva ore la aer, apoi la fum , preferabil rece, dar dureaza mai mult, sau cald, dar aici sa fii atent la momentul in care incepe sa picure din el grasimea...Din acel moment, doar fum rece sau macar mai departe de sursa de fum (jarul din ea ) ...Am incercat vreo patru variante, dar....N-am probleme cu sarea, dar daca pot sa evit excesul, am incercat varianta asta ...Sunt la al patrulea an cand fac si LE fac ...Toti prefera macroul meu. Se poate manca lejer, fara sa fii nevoit noaptea sa monopolizezi reteaua de apa potabila , din cauza de sete !"

Singurul meu merit este retransmiterea de pe mp a retetei "bibanului solzos". El a luat hotararea de a nu mai posta pe forum si, sper sa nu-l tina prea mult atitudinea asta.
Azi voi gusta din macroul recomandat de "pensionarul",s-au implinit cele 3 zile regulamentare.

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 16 Ian 2014, 13:49

deltaic scrie:" Biban solzos a luat hotararea de a nu mai posta pe forum si, sper sa nu-l tina prea mult atitudinea asta. .
Orice sfat pertinent,orice lucru impartasit prieteneste ne reunesc.Pana si certurile constructive sunt binevenite,pt ca un prieten adevarat arata greseala adevarata..
Si eu m-am certat cu unul d-aciulea,gerula,cica...
Poti lua hotararea sa nu mai scrii pe acea sectiune care te-a mahnit,nu mai scrie..dar la alte sectiuni,care iti plac sufletului,scrie...
deltaic scrie:" Azi voi gusta din macroul recomandat de "pensionarul",s-au implinit cele 3 zile regulamentare.
Spune odata verdictul stimabile!

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 16 Ian 2014, 18:39

nuke scrie: Orice sfat pertinent,orice lucru impartasit prieteneste ne reunesc.Pana si certurile constructive sunt binevenite,pt ca un prieten adevarat arata greseala adevarata..
Si eu m-am certat cu unul d-aciulea,gerula,cica...
Poti lua hotararea sa nu mai scrii pe acea sectiune care te-a mahnit,nu mai scrie..dar la alte sectiuni,care iti plac sufletului,scrie...
Din respect pt tine, deltaic, rine , muscoiul medeu :twisted: si inca niste baieti crescuti intre oameni, la scoala, care n-au baut cerneala si n-au folosit pasta de la pix pe post de frigarui ( ca sa fiu "on topic :mrgreen: ) printre care si singurul bihorean , PIF, care vorbeste pe shleau, ca ceilalti sunt cu simbrie la pescuit bihor ...se stiu, eu nu castig nimic daca-i nominalizez, dar ei pierd, ca ies din "shablon " :wink: ..., asa ca , SCRIU !
Si ce scriu : Daca 20% din inscrisii pe forum ar gandi ca tine , ar fi haos...Nu s-ar intelege om cu om ...Chiar i-mi depaseste vocabularul, dar am fi o societateeee...
Am promis la doi oameni , si mi-as fi respectat promisiunea, ca nu mai intru pe forum din momentul in care sunt atentionat . Nu comentez cum am fost judecat, nu comentez ce-am gresit eu sau respectivul caruia i-am ripostat ...Eu am facut o promisiune, pt mine era clara ca lumina zilei ! Dar de unde stia un "nene" care ma urmarea pe toate topicurile , ca n-o sa mai scriu :?: :?: :?: ....S-o lasam moarta, rece, cu lumanare la capatai :!:
Si inca ceva, nuke, deltaic, rine , muscoi :evil: , pif, & Co ...I-am rugat sa ma "areneze" ...zexe ...cum zicea sovieticul lui ghenadie : daca nema putirintza, tot degeaba straduintza :wink: ....
Flendureli si muci aruncati din mersul troleului nu servesc...Nu le ajunge lor sa-si umple batista de unica folosinta ( asa scrie pe eticheta, dar ei o folosesc in repetare, ca Acetona :wink: ciorapii in armata , cate doua saptamani )
De smecherasi oripilati de ce se intampla in invatamantul romanesc si care posteaza in purtatori de UN ghiocel (reciclabil si asta :D ) de 8 martie pt d-na invatatoare si apoi trantesc superior ca au facut scoala in strainatate, sunt lehamisit ( dom ' profesor rine, nu ma critica pt termen !) ... Da! dar au uitat sa precizeze ca au fost colegi de banca cu Dodger si l-au avut lector pe Fagin ! :wink: ....Acelasi "student" strainez, foloseste " cu ifronul" raportari ale unor mesaje . Nu conteaza ca-s bibaneli, ca-s vanzari, ca-s etc, etc...El e user "raportor" ...avem si userul "echer" ( nu-l nominalize, ca-i d-aprope de mine :evil: ) ...Compasul ce sare dintr-un topic in altul, doar- doar l-o gasi pe bibanul solzos, sa-l terfeleasca nestingherit, e cunoscut de toti....cerut la "arena" ...cu ciorapi jegosi si bucalat.... Si mai avem manelistul jebemomatalemo (ca la deruta ce-i in capul lui , chiar nu stie cum sa se adreseze ...confunda omul cu tramvaiul ....da' se cheama JBeu si-i smecher :D :D

Haidaaaaaa.....pofta buna !

Promit o reteta de peste la gratar ...Doar bihorenii o stiu, ca le-am pus-o ...Fara clisa afumata , nu merge ...transmiteti-i colegului, ca in reteta nu intra nici ciorapi , nici "momatalebre " , nici fire de barba cu matreatza ...
Da' numa daca vreti , ca nu-i musai :!:

ps : salutari lui Homer !

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 16 Ian 2014, 18:49

Si-am uitat sa zic : mi-e dor de @ informer ....un caracter deosebit ...pacat ca-n afara de Bonprix si lemnul de tei nu ne-a mai legat altceva ...dar viitorul e-n fata :!:

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2014, 19:24

Reteta de biban oglinda..

Se ia bibanu',se eviscereaza,dupa care atata timp cat este ud se tavaleste printr-un amestec de liszt,paprika,só és bors.Nu ca n-ar avea carnea buna,da' e cam nesarat..cel putin in locul dintre operculi..Si apoi,dupa ce bucatarul ia o inghititura de palinka,se prinde bibanul de coada si se aseaza pe o plita bine incinsa.Cand ii pirított,se intoarce pe ailalta parte,ca singur nu mai poate..Nu ca ar avea mai multe potente, viu..Dupa ce e barna bine pe ambele parti,se decojeste usor de crusta de faina si condimente...si ramane carne alba..un deliciu..Spre deosebire de ruda sa inferioara-bibabul solzos-are un gust autentic,fin si delicios,si se poate servi cu un vin alb,usor frapat scos din...'sala de lectura''..Totodata nu este sec ca si bibanul solzos si nici lipsit de continut,savoarea aromelor depasind de departe chiar si cele mai exotice fileuri ale bucatariilor cu pretentii..jó étvágyat
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns