luci_t scrie:@ biban & gigi
Baieti, ca unul cu buletin de (judetul) Arad si cu suflet de bihorean

va rog sa va calmati si macar topicul asta sa nu-l poluati cu rivalitati si orgolii fara sens

E un topic prea fain' si-i pacat de informatiile de calitate care sunt aici si de stradania colegilor care ne-au impartasit secretele lor culinare.
PS daca v-am suparat cu ceva va rog sa-mi dati un mp.
@ luci, tu nu poti supara pe nimeni ! Ti-ai pus papusica la avatar si doar un aceton se poate supara ! Exact pt ce zici tu, ca-i un topic prea fain' , m-am retras . Nu traiesc din forumuri, viata mea nu se rezuma la postari , dar ma bucur cand gasesc OAMENI !. Si cel putin pe acest topic, i-am gasit ! Chiar daca , repet , vroiau sa ma puna sa tai merisoarele cubulete ( Musk-uleeeee

)...Da' nu-i bai , vine alta tura de merisoare, in toamna ...Daca, pt paguba

ce mi-a produs-o asteptand sa tai cubele de merisoare, mi-ar fi promis (macar atata!!!) o cornata de-a lui, era votat la alegeri ca senator !
Dar, sarmanul "celcel" n-a sesizat . S-a repezit ca hultanul sa-i ia sonorul bibanului . Singur a confirmat ceea ce le spusesem tuturor

Si vazurati toti, vorba olteanului, ce poate gigelul ...Chiar nu stiu daca tre' sa adaug concluzia despre caracterul lui . Nu-mi permit....ramane la "sote"
Ca sa fiu pe topic, mai ales ca nu stiu daca voi mai acea ocazia....reteta pt crap la gratar ...Culmea, m-a invatat un ungur, cu ochi oblici si mustata de huszar :
- Crap, peste 2kg , curatat, spalat,taiat de-a lungul sirei spinarii , in doua, sare, piper cf gustului fiecaruia , asezat pe gratarul incins, cu partea cu pielea in jos . Intr-un colt ( margine ) a gratarului, o gramajoara de jar , deasupra careia frigi clisa !!!! Cand clisa incepe sa "transpire" , o treci peste crap, cu picuri sau siroaie (depinde de gust

) ...D-asta ziceam ca-i reteta pe care ardelenii o "inteleg" ...Clisa fripta nu-i agreata in hailaifuri

...Cica-i de taran

....Dupa ce-ai "picurat " clisa la frigare si pe-o parte si pe alta a crapului, chiar nu mai stii ce mananci...si mananci....si mananci...Nu ma bag la " licoarea " de dupa ...fiecare cu ce-i pica bine !
Va doresc pofta buna, va pup si, vorba unui prieten : omule, nu uita ca te-ai nascut fara piese de schimb
Si, expresia ce n-o s-o uit nici in coparsheu : si-afara plooooooo!!!!!!....
ps: @luci, macar mustata huszarului de Mos de mi-o trimiteai ....S-o rontai ....