Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
biban solzos
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 16 Ian 2014, 19:35

semlecangheorghe scrie:Reteta de biban oglinda..

Se ia bibanu',se eviscereaza,dupa care atata timp cat este ud se tavaleste printr-un amestec de liszt,paprika,só és bors.Nu ca n-ar avea carnea buna,da' e cam nesarat..cel putin in locul dintre operculi..Si apoi,dupa ce bucatarul ia o inghititura de palinka,se prinde bibanul de coada si se aseaza pe o plita bine incinsa.Cand ii pirított,se intoarce pe ailalta parte,ca singur nu mai poate..Nu ca ar avea mai multe potente, viu..Dupa ce e barna bine pe ambele parti,se decojeste usor de crusta de faina si condimente...si ramane carne alba..un deliciu..Spre deosebire de ruda sa inferioara-bibabul solzos-are un gust autentic,fin si delicios,si se poate servi cu un vin alb,usor frapat scos din...'sala de lectura''..Totodata nu este sec ca si bibanul solzos si nici lipsit de continut,savoarea aromelor depasind de departe chiar si cele mai exotice fileuri ale bucatariilor cu pretentii..jó étvágyat

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

@ nuke, @ deltaic, @ rine , # muskmedeu :wink: , etc....avut-am dreptate :?: :?: :?: :?: .....nu poate ...e setat....e acetat...e lovit de l.a.b.a :!: ...e cu ancopra-nfipta in nas ...sufera...D-asta nu mai intru ....E pacat de topic, de oamenii bine intentionati care vor ceva aici ....

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 16 Ian 2014, 22:57

@ biban & gigi
Baieti, ca unul cu buletin de (judetul) Arad si cu suflet de bihorean :mrgreen: va rog sa va calmati si macar topicul asta sa nu-l poluati cu rivalitati si orgolii fara sens :wallbash: E un topic prea fain' si-i pacat de informatiile de calitate care sunt aici si de stradania colegilor care ne-au impartasit secretele lor culinare.
PS daca v-am suparat cu ceva va rog sa-mi dati un mp.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Ian 2014, 09:03

luci_t scrie:@ biban & gigi
Baieti, ca unul cu buletin de (judetul) Arad si cu suflet de bihorean :mrgreen: va rog sa va calmati si macar topicul asta sa nu-l poluati cu rivalitati si orgolii fara sens :wallbash: E un topic prea fain' si-i pacat de informatiile de calitate care sunt aici si de stradania colegilor care ne-au impartasit secretele lor culinare.
PS daca v-am suparat cu ceva va rog sa-mi dati un mp.
@ luci, tu nu poti supara pe nimeni ! Ti-ai pus papusica la avatar si doar un aceton se poate supara ! Exact pt ce zici tu, ca-i un topic prea fain' , m-am retras . Nu traiesc din forumuri, viata mea nu se rezuma la postari , dar ma bucur cand gasesc OAMENI !. Si cel putin pe acest topic, i-am gasit ! Chiar daca , repet , vroiau sa ma puna sa tai merisoarele cubulete ( Musk-uleeeee 8) )...Da' nu-i bai , vine alta tura de merisoare, in toamna ...Daca, pt paguba :P ce mi-a produs-o asteptand sa tai cubele de merisoare, mi-ar fi promis (macar atata!!!) o cornata de-a lui, era votat la alegeri ca senator !

Dar, sarmanul "celcel" n-a sesizat . S-a repezit ca hultanul sa-i ia sonorul bibanului . Singur a confirmat ceea ce le spusesem tuturor :!: Si vazurati toti, vorba olteanului, ce poate gigelul ...Chiar nu stiu daca tre' sa adaug concluzia despre caracterul lui . Nu-mi permit....ramane la "sote" :wink:

Ca sa fiu pe topic, mai ales ca nu stiu daca voi mai acea ocazia....reteta pt crap la gratar ...Culmea, m-a invatat un ungur, cu ochi oblici si mustata de huszar :
- Crap, peste 2kg , curatat, spalat,taiat de-a lungul sirei spinarii , in doua, sare, piper cf gustului fiecaruia , asezat pe gratarul incins, cu partea cu pielea in jos . Intr-un colt ( margine ) a gratarului, o gramajoara de jar , deasupra careia frigi clisa !!!! Cand clisa incepe sa "transpire" , o treci peste crap, cu picuri sau siroaie (depinde de gust :wink: ) ...D-asta ziceam ca-i reteta pe care ardelenii o "inteleg" ...Clisa fripta nu-i agreata in hailaifuri :wink: :wink: ...Cica-i de taran :shock: ....Dupa ce-ai "picurat " clisa la frigare si pe-o parte si pe alta a crapului, chiar nu mai stii ce mananci...si mananci....si mananci...Nu ma bag la " licoarea " de dupa ...fiecare cu ce-i pica bine !

Va doresc pofta buna, va pup si, vorba unui prieten : omule, nu uita ca te-ai nascut fara piese de schimb :!:

Si, expresia ce n-o s-o uit nici in coparsheu : si-afara plooooooo!!!!!!....

ps: @luci, macar mustata huszarului de Mos de mi-o trimiteai ....S-o rontai .... :twisted: :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Ian 2014, 10:27

:lol: Sper ca n-am pus mult piper in reteta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Ian 2014, 10:52

semlecangheorghe scrie::lol: Sper ca n-am pus mult piper in reteta..
Nuuuu, gigele, vai de mine ! Nici daca vroiam eu, transpunandu-ma in persoana ta, n-as fi reusit sa le demonstrez baietilor ca am avut dreptate in privinta ta ! Asa ai facut cu @gabitoi (cu topicurile lui ) , asa te-ai luat de @rapace, asa faci peste tot. Daca vreun user ar deschide un topic in care sa spuna ca a descoperit piulitza cu supapa :wink: tu ai fi primul care ai scrie ca deja o folosesti...
Gigel, esti MONUMENTAL !!!!....

Chiar ca-s "off" ....numai gandul la tine ma inhiba ! ....Mai bine raman pe dinafara . Da' sunt linistit :P

S-afara ploooooo....si-i si grindinaaaaa!!!! :D :D :D :D

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 17 Ian 2014, 17:43

Am si eu o rugaminte....muta-ti retetele la rubrica "bancuri".
Si zi-mi cum cei din Arad fac shaoarma-lai,in centru.La aceiasi rubrica de "bancuri".

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Ian 2014, 18:48

biban solzos scrie:ps: @luci, macar mustata huszarului de Mos de mi-o trimiteai ....S-o rontai .... :twisted: :twisted:
Bibane, poate o sa ne intalnim vreodata si daca is cuminte (ca de mine depinde) o sa faca sotia un husar, cu mustata cu tot, numai pt tine :wink:
PS trec de cate ori merg acasa prin oradea, ca socrii-s din SJ asa ca nu-i ceva imposibil.
PPS M-ai omorat cu clisa fripta. Daca reusesc sa-mi fac timp maine fac una asa cu pita unsa si ceapa coapta in jar

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 18 Ian 2014, 13:49

luci_t scrie:
biban solzos scrie:ps: @luci, macar mustata huszarului de Mos de mi-o trimiteai ....S-o rontai .... :twisted: :twisted:
Bibane, poate o sa ne intalnim vreodata si daca is cuminte (ca de mine depinde) o sa faca sotia un husar, cu mustata cu tot, numai pt tine :wink:
PS trec de cate ori merg acasa prin oradea, ca socrii-s din SJ asa ca nu-i ceva imposibil.
PPS M-ai omorat cu clisa fripta. Daca reusesc sa-mi fac timp maine fac una asa cu pita unsa si ceapa coapta in jar
In loc de ceapa coapta-n jar, incearca prazul :!: in loc la ceapa verde, ce-o taiem noi marunt, pe pita ! Din vara spre toamna, cand nu mai e ceapa verde, folosesc praz de la un prieten de la tara, cu care m-am combinat la "bucatareli " ( afumaturi, vinul "casei" , rosii cu gust de rosii :wink: , etc...) Nu stiu ce aveti voi acolo, dar pe la noi, prazul nu se deosebeste prea mult de ceapa verde ( ca dimensiune ) . Nu l-am incercat pe cel de la supermarket, asa ca nu stiu ce sa zic ....Dar cu asta de aici, e CLISA FRIPTA-N FRIGARE CU PITA UNSA SI CU CEAPA VERDE :!:...Vorba lu' bunicu : la asta numa' om flamand trebe :!:

ps: nu vreau huszarul, mai :evil: ...tu crezi ca-i adulmec eu nasul mucos :?: :?: Sa-l duca acetonul acasa ! Da' tu sa fii cuminte ! Ca asa-i ardeleanul ! Frumos si cuminte ! Mai vorbim !!

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 18 Ian 2014, 14:48

crapmaniacul scrie:Asa, asa, hai mai ziceti din astea ciobanesti ca ne-am cam saturat de atatea kebap-uri, shaorme si alte gyrosuri mediteraneene care ne-au cam cotropit culinar. Daca nimeni nu mai scoate la iveala si cu curaj traditia noastra de bucatarie care sa tot aiba niste sute de ani bune, e cam degeaba restul, adica vorbe goale, mastershef ... praf in ochi . Saptamana trecuta la un targ cu produse traditionale am ciugulit niste pastrama de oaie pe gratar cu mamaliguta si ceva must proaspat si s-a terminat smecheria, curcubeul aromelor unice.
Si-am mai gasit aici, pe topic, niste retete da mamaliga cu branza ...Nimeni n-a propus niste jumari de slanina prajita, cu untura rezultata si turnata peste aranjamentul "mamaligos " din farfurie ...Cei care-si iubesc nevestele si copii, sa n-o incerce ... :wink: :wink: :wink:

ps: poate @old radu a incalecat berbecii de la popasul lui Pintea ! Ce v-am scris mai sus, era senzatie ! ...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 18 Ian 2014, 14:54

nuke scrie:
Am si eu o rugaminte....muta-ti retetele la rubrica "bancuri".
Si zi-mi cum cei din Arad fac shaoarma-lai,in centru..
Explicatia stiintifica a unui medic ginecolog : numai cu prezervativul spart :!:

Scrie răspuns