Eu am facut reteta cu macrou prospat dar cineva din tara a facut si cu macrou congelat si a iesit ok. Aceasta reteta se face in trei etape:
-macroul se taie rondele de 2cm grosime si se aseaza intr-o cratita,un strat de peste,un strat de sare gronjoasa si se lasa 24h la frigider acoperit vasul ermetic;
-dupa cele 24h se scoate si se clateste pestele cu apa rece,se scurge bine,dupa care se aseaza din nou in cratita si se acopera cu otet de cea mai buna calitate,de preferat de 5-6° si se mai da 24h la frigider bine acoperit;
-cand sau implinit cele 24h se scoate pestele si se clateste cu apa rece,se scurge bine,se aseaza din nou in cratita si se acopera cu ulei de floarea soarelui si se mai da 24h la frrigider.
Dupa cele 24h se poate consuma asa cum este iar daca ati facut cantitate mai mare se poate pastra in borcane inchise ermetic intr-un spatiu racoros.Eu am pus in borcane un rand de ceapa scalone taiata rondele,morcov taiat rondele si un rand de peste pana ce l-am umplut si am completat cu uleiul ramas.Va spun cu mana pe inima ca am incercat de-a lungul anilor cam toate retetele de peste marinat dar asta e singura care a iesit castigatoare.
http://www.petitchef.ro/retete/macrou-m ... fid-622140
Asta a fost sursa de inspiratie.