Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
biban solzos
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 25 Dec 2013, 11:30

edâ„¢ scrie:...la tocat niciodata nu am folosit sita mica chiar vrau sa imi fac rost de una mai mare....
Uite ce-am gasit eu:

http://www.emag.ro/masina-de-tocat-carn ... DTCXJBBBM/

Am vazut-o la Carrefour la 200lei, dar "modest" cum sunt, mai tre sa astept putin ....Interesanta e sita din stanga , aia atipica ( n-am mai vazut asa ceva ) ...E cineva care a folosit-o ?

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 25 Dec 2013, 12:45

eu am modelu mai vechi 2000E http://www.gorenje.ro/electrocasnice_mi ... e?c=274779
cu sita aia se taie mare ptr salam sau altceva....nu am folosit-o decat o data si nu mi-a placut cum ieseau bucatile ptr carnat.... iar carnea cu plietite asa iti iasa si nu da bine in carnatz...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 25 Dec 2013, 17:54

biban solzos scrie:
mircioneolt scrie:baieti poate bagati si o reteta de sunculite :respekt: Sarbatori linistite!
:?: :| :?:
@ mircioneolt, sunca (sunculita) in Ardeal e piciorul din spate al porcului, pus la sare si la fum. In Dobrogea si Moldova( din ce stiu) sunca (sunculita) este numita acea parte a porcului careia noi ii zicem "slanina " (sau clisa ) ...De-asta nu mi-era clar ce vrei .
Topicu-i deschis in continuare .
sarbatori fericite ! :bere:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 25 Dec 2013, 18:14

edâ„¢ scrie:nuke nu e de acolo nu acolo e problema,de ani tin mijlocu asa cum am zis la reteta de coniac,altundeva am facut greseala si tind sa cred ca e la fierbere,apa joaca un rol important se pare,nu am tinut cont de asta si am facut o greseala anu asta, numai de acolo se trage, altceva nu avea ce sa fie,
Am intrebat si eu pe cineva care a fost pe la palincarie mai des, nu ca mine , ca sofer sau salahor . Referitor la tulbureala : ai fortat-o la fierbere ...La tura a doua , cand iese palinca, normal ar fi sa-si revina . Faptul ca ai mai diluat borhotul, n-are nimic, dimpotriva, daca era gros . Indicat ar fi fost apa calda, calduta...N-am mai insistat, da' mai tarziu, pot cere lamuriri concrete .

ps : mersi de informatia cu masina de tocat ...mai cautam atunci .

:bere:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 25 Dec 2013, 19:34

Sarbatori fericite tuturor!!!

Imagine

PS Bibane, cred ca prin Oradea mai sunt meseriasi care lucrau pe la uzinele de acolo. Faceau aia niste site (ciururi) mai bune decat alea originale. Si nu am uitat de piparcute

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 26 Dec 2013, 10:22

luci_t scrie:Sarbatori fericite tuturor!!!

Imagine

PS Bibane, cred ca prin Oradea mai sunt meseriasi care lucrau pe la uzinele de acolo. Faceau aia niste site (ciururi) mai bune decat alea originale. Si nu am uitat de piparcute
Multumim, luci ! Si tie si la toata lumea !

Efectiv m-ai scos din ceata cu ideea ta . Numa' ca tre cautati meseriasii ...ca fabrici si uzine....Dam "sfoara-n tara " si gasim ceva ateliere ( acolo au ajuns meseriasii ) si sper s-o rezolv asa ...Asta-n 2014 :D ....
Cu piparcutele : alea ce le-am pus cu branza aia ce nu stiam ce sa mai fac cu ea , stii cum au iesit ? Traznet !! ascund borcanul si-l "fac " singur ! Am mai facut cu un fel de branza, f buna dealtfel, si cu care credeam c-or fi teribile dar zici ca-s de cumparat ...Le dau la "prieteni " !

ps : Mai, luci, mai ...Ce mustata de huszar i-ai pus Mosului :lol: :lol: :D :mrgreen:

:bere:

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 26 Dec 2013, 14:52

@biban solzos-daca nu gasesti un meseriash,spune-mi si vorbesc cu socrul meu,pensionar,lucrator timp de 42 ani in atelierele I.O.R,strungarie, nu la lentile.
Numai bine!

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 26 Dec 2013, 19:13

nuke scrie:@biban solzos-daca nu gasesti un meseriash,spune-mi si vorbesc cu socrul meu,pensionar,lucrator timp de 42 ani in atelierele I.O.R,strungarie, nu la lentile.
Numai bine!
@ nuke, am retinut. Daca nu gasesc aici, iau leg cu tine . Tariful socrului + bonus o "de pruna " tie, pt gest . Si de-o rezolv "loco" , gestul ramane ...Mai sunt sarbatori ...si nu prea raman dator :wink:

Sanatosi sa fim si le rezolvam toate !

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 30 Dec 2013, 11:44

Pt cei cu probleme la vezica biliara am o reteta care la mine a functionat ca-n reclamele alea "minune"

Reteta pt preparat:
30-35 grame de propolis maruntit bine de tot (dupa ce este tinut in frigider se poate macina) se amesteca cu 70 ml de alcool de minim 70% intr-un borcan inchis ermetic Amestecul se pune la macerat pt 10-12 zile la temperatura camerei, perioada in care se agita bine de doua ori pe zi Dupa se completeaza cu 70ml apa pt a scadea din tarie.
Se administreaza de trei ori pe zi cate 10 - 15 picaturi amestecate cu putina miere sau zahar cu cel putin jumatate de ora inainte de fiecare masa pt 20 de zile, dupa care se face pauza cel putin 2 saptamani.

Eu fiind in plina criza am pus doua trei picaturi de miere intr-o lingura si restul amestec. Dupa 3-4 ore ma simteam perfect.
Sper sa nu aveti nevoie de asa ceva...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 07 Ian 2014, 09:56

>>>In primul rand va doresc tuturor-LA MULTI ANI ! ,cu dedicatie speciala Ioanelor/Ionilor. Ultima mare sarbatoare din “serie”,ma gaseste plin de avant creativ.Azi(acum) ma apuc de gatit file de salau marinat,varianta pe pat de ceapa. Nu s-a scris inca nimic despre reteta si am ales-o ca alternativa purificatoare. In perioada ce tocmai a trecut,cu era si firesc,m-am dezlantuit serios.Cred ca am recuperat ceva din greutatea pierduta in post.
O trecere in revista succinta a “ostilitatilor”: carnatii au iesit foarte buni; am gatit o multime de minuni printre care si BOGRACI-ul descris de “luci_t”(sa traiesti coane’!)la pag.16; tuica fiarta nu a lipsit,vinul,deasemenea; sarmale…cu nemiluita,ba chiar s-au gatit in 3 serii; am degustat o friptura de vita la “gsteph”,nebunie curata,poate il conving sa se destainuie.
Ca tot nu am mare lucru de facut in perioada asta, cu un ochi la postarile lui”eda” si ale ‘bibanului”,voi prepara niste mezeluri conform descrierii,mai sunt 2 prieteni fascinati de ce au citit si vom organiza o claca. Sunt incurajat si de faptul ca am (din nou)unde sa le afum. Ma gandesc si la ceva peste, vine un amic lipovean pe la Bucuresti si aduce cativa crapceni.

Scrie răspuns