prietene, explica-le celor pofticiosi ( fara mine, ca io am facut treaba asta ) ca 3 (trei ) zile e suficient pt un cotlet , kaizer, fleica sa fie tinute la sare . Daca sarea e si un fel de saramura care are si mirodeniile care-i cad bine fiecaruia (usturoi, piper, cimbru, boia , etc ) in proportiile care excita favorabil "gustativele " ca la mama acasa , atunci e f bine ! Ramane in carne tot ce-i bun si si care, altfel s-ar pierde prin sararea simpla !edâ„¢ scrie:
cel din stanga e clasicul pe care il fac,porc cu vitel(vita)partea e 2:1 adica doua porti de pork cu una de vita,la pork e bine sa nu fie asa de multa grasime ca se usuca greu si predomina gustul de grasime,i-am dat usturoi,sare fina,piper negru,cimbru si la 10 kg 2 linguri de boia dulce ungureasca...
cel din drepta e mai aromat,partea e 1:1 cu putin mai multa grasime de vitel,i-am dat usturoi,sare fina,piper alb,cimbrisor,ienibahar si cum am descoperit chimionul turcesc care se intelege de minune cu ienibaharul am zis sa incerc si a iesit bine plus 5 linguri de boia dulce ungureasca la 10kg...
in mijloc e muschi de vitel uscat, preferatul fiica-mii,ii place si cel de porc,asta a stat la sare 3 zile,legat bine cu ata sa fie rotund si pe urma la fum,2 fumuri la interval de 7-10 zile in functie de cat de rece e afara,asa am procedat si cu carnatii....
carnea o las la racit pana a doua zi,o toc si ii dau condimente si o mai las pana seara cand o mai framant bine adaugand apa calda sa devina mai moale sa nu rup manerul de la carnatar....
Ce-i pe scandurica, e de 10 ! Tot mai putini fac tocarea, cum vad in sectiune, ca o au produsele tale din stanga si dreapta . De ce prefera tocarea produselor cu sita fina, chiar nu inteleg ! I-am prezentat unui prieten care m-a rugat sa-i fac si lui niste porcarii de carnati diferenta intre ai mei ( tocati cu nr mare ) si ai lui ( tocati la piata, prin sita fina ) ...a dat cu ai lui de pamant

Partial , pt ca depinde de gustul fiecaruia , nu-s de acord cu folosirea cimbrului si ienibaharului in carnati , dar, cum am zis, aici e vorba de gustul fiecaruia, deci nu ma bag...dimpotriva, o sa incerc !
-da-mi voie sa te critic si io, ca dom 'prof rine : nu se cade asa o blasfemie ! O " de caise " sau macar o "de pruna" inainte, si-o ulcica de lut cu o "buturuga " alaturi, erai motiv de blocarea forumului ...Stii dece ? Pt ca dupa inca una mica , apoi "n " felii din stanga sau dreapta ( ca mijlocu-i pt junioara