nu e tacere,acum gust din barrelul asta,am terminat treaba si am spus sa dau si explicati ca asa e frumos,sticla am primit-o nu ma dau in vant dupa o anumita marca,gustul e cel care ma intereseaza,am pus-o ca dadea bine in poza si chiar merge dupa un carnat asa mai aromat ca cel din dreapta,deci:
cel din stanga e clasicul pe care il fac,porc cu vitel(vita)partea e 2:1 adica doua porti de pork cu una de vita,la pork e bine sa nu fie asa de multa grasime ca se usuca greu si predomina gustul de grasime,i-am dat usturoi,sare fina,piper negru,cimbru si la 10 kg 2 linguri de boia dulce ungureasca...
cel din drepta e mai aromat,partea e 1:1 cu putin mai multa grasime de vitel,i-am dat usturoi,sare fina,piper alb,cimbrisor,ienibahar si cum am descoperit chimionul turcesc care se intelege de minune cu ienibaharul am zis sa incerc si a iesit bine plus 5 linguri de boia dulce ungureasca la 10kg...
in mijloc e muschi de vitel uscat, preferatul fiica-mii,ii place si cel de porc,asta a stat la sare 3 zile,legat bine cu ata sa fie rotund si pe urma la fum,2 fumuri la interval de 7-10 zile in functie de cat de rece e afara,asa am procedat si cu carnatii....
carnea o las la racit pana a doua zi,o toc si ii dau condimente si o mai las pana seara cand o mai framant bine adaugand apa calda sa devina mai moale sa nu rup manerul de la carnatar....