Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 12 Dec 2013, 21:45

interesant, de pere cu parmezan, n-am auzit inca.... dar imi inchipui ca-i foarte bun. oricum branza sarata cu fructe dulci se potriveste de minune, la fel ca prosciutto cu pepene galben. camambert sau gorgonzola cu struguri sau cu smochine... un deliciu... branza de capra cu miere de albine.... of doamneee.... m-apuca foamea nu alta... :lol: :lol: :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 20 Dec 2013, 19:12

...restu' e tacere...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 20 Dec 2013, 19:50

nu e tacere,acum gust din barrelul asta,am terminat treaba si am spus sa dau si explicati ca asa e frumos,sticla am primit-o nu ma dau in vant dupa o anumita marca,gustul e cel care ma intereseaza,am pus-o ca dadea bine in poza si chiar merge dupa un carnat asa mai aromat ca cel din dreapta,deci:

cel din stanga e clasicul pe care il fac,porc cu vitel(vita)partea e 2:1 adica doua porti de pork cu una de vita,la pork e bine sa nu fie asa de multa grasime ca se usuca greu si predomina gustul de grasime,i-am dat usturoi,sare fina,piper negru,cimbru si la 10 kg 2 linguri de boia dulce ungureasca...

cel din drepta e mai aromat,partea e 1:1 cu putin mai multa grasime de vitel,i-am dat usturoi,sare fina,piper alb,cimbrisor,ienibahar si cum am descoperit chimionul turcesc care se intelege de minune cu ienibaharul am zis sa incerc si a iesit bine plus 5 linguri de boia dulce ungureasca la 10kg...

in mijloc e muschi de vitel uscat, preferatul fiica-mii,ii place si cel de porc,asta a stat la sare 3 zile,legat bine cu ata sa fie rotund si pe urma la fum,2 fumuri la interval de 7-10 zile in functie de cat de rece e afara,asa am procedat si cu carnatii....

carnea o las la racit pana a doua zi,o toc si ii dau condimente si o mai las pana seara cand o mai framant bine adaugand apa calda sa devina mai moale sa nu rup manerul de la carnatar....

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 20 Dec 2013, 21:30

....sa las deoparte partea asta cu carnati si bautura ma gandeam mai de mult la ceva bun si dulce si cum D-zeu lucra am avut parte de un ecler adevarat cu nu am mai mancat de mult de pe vremea cand prajiturile se dadeau pe sub mana la laboratorele orasenesti cele care alimentau cofetariile.......prin belgia am ajuns la o brutarie de familie si doamna mi-a facut o surpriza 2 eclere perfecte si 2 jupiler la pachet,surpriza a venit pe urma,sceptic si mofturos din fire la prajiturile facute in casa mai ales la cele neprobate nu m-am asteptat la asa ceva sincer,cum majoritatea folosesc o gramada de prafuri ca sa tina cat mai mult proaspat produsele de panificatie astea nu erau asa, erau perfecte,de la ciocolata de pe ele la crema care ti se topea in gura neavand gust de budinca si blatul care era perfect.....

...deci ma intereseaza o reteta de crema ca vreau sa facem de craciun,defapt sa decis...am eu ceva in cap dar ar fi buna una probata deja si care are in compozitie unt si putina vanilie...

...ptr asta am pregatit un likior de cirese salbatice,asta e a doua doamna a verii,atunci cand se aud graurii la margine padurii is numai bune de cules,te muncesti putin dar merita,le alegi pe cele din partea vestica,alea sunt cele mai zemoase,acolo se aude cea mai mare zarva,sunt ciresele inchise la culoare si amarui nu cele rosiatice care sunt putin mai mari si mai dulci,e bine un tricou de unica folosinta ca nu mai iasa din el petele,dupa ce le aduni le dai zahar la o damigeana de 5l pui 2-2,5kg de cirese cu 1,5kg zahar sau daca ai de ludus numai 1kg,lasi la soare 3zile si restu pana se topeste in pivnita,fara a mai agita,1l de alcool dublu distilat si tuica de 40grade pana se umple damigeana....

...am vb prea mult ma duc sa bag o placinta cu cas framantat si iaurt de casa ca ma rupe mirosu...

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 21 Dec 2013, 17:46

baieti poate bagati si o reteta de sunculite :respekt: Sarbatori linistite!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Dec 2013, 18:48

edâ„¢ scrie:Imagine
decat stigla aia mai bine o ceapa rosie sparta cu pumnu'
era de R incercuit.
n-ah mereu e si carcotasi :bere:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Dec 2013, 19:50

Din pacate vad ca nu baga si o poza cu ceva slanina.Nu am mancat alta mai buna ca a lui.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Dec 2013, 19:52

dublu post.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 21 Dec 2013, 20:24

anu asta p....slanina,numai carnat,nu a crescut p......de scroafa sa am slanina ,am luat teapa .....asta e,vine in primavara altul dar in schimb carnea de vitel e belea,am bagat la cuptor si se pare ca e cea mai buna metoda de a o prepara

rine de ceapa is satul,am ajuns sa o cunosc dupa miros,mi-a ajuns in ultima perioada,sticla sta de ceva ani si m-am decis sa o beau putin cate putin nu o mai tin ptr doctori sau altceva,vroiam sa vad ce gust are si nu e rau ca la j.walker,vroiam altceva de sarbatori dar de, daca nu s-a nimerit sa iau de dincolo nu am mai luat de aici, in rest astept sa imbatraneasca coniacul ala sa il pot bea ca cel vechi s-a terminat.....

Scrie răspuns