Cazul Tanacu

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Cazul Tanacu

Mesaj de Adi G » 14 Mar 2014, 13:23

valeu valeuuuuu.... bine ca ne-am lamurit!
:lol: :lol: :lol:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 14 Mar 2014, 19:45

MuskMd scrie:
si nu mananc de la pomeni , si nu ma omor dupa cozonac. si nici nu ma inghesuiesc sa fiu primul :lol:

Cine-o vazut drac mort, matza albastra , ardelean sprinten si moldovean sa refuze mancarea ...Muskul medeu :D

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 14 Mar 2014, 19:50

MuskMd scrie:sorry bibane. cred , dar in acelasi timp consider biserica o institutie ipocrita si uzurpatoare in general . prea putini preoti is @parinti@ ....

:
Aici esti mult prea indulgent !! Te gandesti ca pacatuiesti :P ...sau esti baiat finut :wink: ....da' d-aia nu voi mai omori mustele la vara :!: Esti pe solutie !

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 14 Mar 2014, 20:41

agabi scrie:
biban solzos scrie:Frate agabi, daca tot spui ceva de ce esti convins, si intr-adevar esti, da-mi si explicatii, mai ales ca la chestia cu prezenta la vot, ai lasat-o in "stand by"

Pai sa le luam pe rind.La vot nu ma mai duc pentru ca nu am pe cine sa votez:nu ma duc pe principiul ,,il dau jos pe asta,c-a furat destul si-l pun pe alalalt"...chiar nu ma inspira nici un partid.Si am ales solutia neprezentarii la vot nu a anularii lui-cartile ies oricum cum trebuie sa iasa.
Cu religia e cam asa:sint un putin credincios si aprob orice exprimare de natura religioasa care are ceva bun ,constructiv si care poate sa te faca sa devii un om de calitate mai inalta.Am citit Noul Testament de citeva ori.Am incercat si Vechiul Testament dar ,pentru gradul meu de inteligenta,e cam greoi si am priceput putine din el.Am bafta sa frecventez o biserica (ortodoxa) unde slujeste un preot foarte bun meserias (zic eu) si care desluseste cuvintul Bibliei mai pe intelesul nostru.Adevarul e ca am fost uneori uimit de cite simboluri pot sa reiasa dintr-o simpla fraza (ma rog,pentru cei pasionati..)Eu enunt aici lucruri pe care eu le-am priceput din Biblie si nu am intentia de a face munca de crestinizare.Am deschis topicul asta pentru ca nu mi s-a parut normal cum a procedat Biserica Ortodoxa Romana in cazul Tanacu:adica a dat-o cotita tocmai de la niste principii pe care ea le promoveaza (teoretic).Am deschis topicul pentru ca 80% din romani(cifra e la plezneala dar cred ca pe acolo ne invirtim) se declara ortodocsi (si in procent mult mai mic penelisti sau pesedisti sau...)
Deci,in concluzie,nu fac evanghelizare,doar incerc sa leg o discutie cu cei interesati de subiect.Respect credinta sau necredinta fiecaruia,mai ales daca nu lezeaza pe nimeni,ci ,din contra,creste calitatea lor umana

aici e mai greu,
- Cu religia, sa fie cum zici tu ! Desi 90% e cum ti-am zis eu . Pt simplul fapt ca , prin ce scrii din nou, nu faci decat sa confirmi spusele anterioare . Crede-ma, nu castig nimic, si nici nu vreau sa par profet in fata ta . Nu te-am acuzat de crestinizari, propagande, etc . Am precizat ca fiecare-i liber sa creada ce vrea, in ce sau in cine vrea. Sau deloc !
Eu sunt un ortodox "sub medie " : inafara de nunti, botezuri, inmormantari, parastase, merg la biserica in noaptea de Inviere . Cu toate astea, nu-mi permit sa comentez biblia, sa sterg cu buretele ceea ce sute de ani a fost cartea de capatai a crestinismului (ortodox, catolic, etc) . A fost bine, a fost rau, asa a fost ...Incercarea de revolutii, interpretari, filozofii izvorate din tot felul de "bibilici" a unora ajunsi preoti in ultimii ani, eu o consider simplu : o idiotenie ! Vezi ca din ce-au scris si altii, una din probleme e ca preotii de azi nu mai sunt cei de pe vremuri . Nu crezi ca e interesant ? Aia vechii sunt apreciati, iar idolii tai cu gandiri destrabalato-reformiste, nu prea-s agreati ? Nu -ti reamintesc ce-au zis despre noile "actiuni " bisericesti " ...Tu crede-l pe popa tau modern, daca asa zici . Eu raman , atata cat pot eu fi de ortodox , cu principiile mele , sintetizate scurt : astazi nu te suduiesc, dar luni te f.u.t.e D-zo ! Glumesc, n-am dece sa te injur, dar nici nu pot fi de acord cu ce spui tu, referitor la Biblie, Vechi si Nou Testament , stabilirea de noi ierarhii visate de un biet popa absolvent de Spiru Haret :twisted: ...Ca fapt divers, popa care predica la biserica unde-s "inmatriculat " si eu, vine cu noi, de vreo 2 ani la "miuta " bisaptamanala ( cand n-are alte slujbe ) , bate mingea, alearga mai pe langa poarta, e drept, vine la metrul patrat de bere de final, si blastama si suduie de rupe ! Da' cand vorbesti de meseria lui , incepe asa : Cartea sfanta spune ca....Niciodata n-a interpretat ! El citeaza si apoi ne spune : Asa scrie in cutare pasaj din cutare evanghelie, etc...Misiunea mea e sa v-o spun, sa v-o repet daca-i cazul...Voi faceti cum credeti si veti fi judecati dupa fapte ...Simplu...Asta-i meseria lui! Nu-i cercetator in cele sfinte, ca popa tau revolutionaro-reformator !
Hai s-o incheiem aici cu popii . Fie cum crezi tu, da-i asa cum zic eu :wink: ...Frate !!

-chestia cu votarea, e la fel de ambigua ! Eu ti-am explicat de ce trebuie mers la vot . Nu pt a vota pe x sau y . Nu cred ca esti mai dezgustat decat mine , dar prezenta la vot, stampilarea fiecarei file cu 2-3 stampile, adica vot nul, impiedica borfasii din comisiile de votare sa foloseasca buletinul tau de vot in interesul lor . Prezenta la vot, in nr cat mai mare, nu crezi ca ar diminua drastic acel 5% cu care excrocii de serviciu sustin cam orice guvern din 89 incoace ? Si io-s paralel si aiurit in tehnici de votare , dar tu, daca sustii in continuare ca refuzi sa votezi ( ca parca excrocii nu asta asteapta) ai devansat sarbatorile de iarna ...Cu popa tau reformist, reeditati sorcova :wink: :!:

Ca sa nu mai discutam nazbatii...daca vrei ceva concret, referitor la astea doua probleme (vot sau reforma Bibliei ) , bine...raspunsuri de politician ...multumesc...am b1, rtv, a3, realitatea tv...aleg d-aici vrajeli...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Mar 2014, 22:47

:lol: :lol:

eu as intreba cine l-a vazut pe musk , inainte de a-l asocia cu matza albastra, mistretul galben si umbra marelui URSS :twisted:

si pikemane, nu viu io dupa voi , dar lumea e mica si aduna cararile :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 15 Mar 2014, 00:11

MuskMd scrie: eu as intreba cine l-a vazut pe musk
io te-am vazut!

Imagine

:lol: :lol: :lol:

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 15 Mar 2014, 07:04

greseala, nu e el :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Mar 2014, 23:45

MuskMd scrie::lol: :lol:

eu as intreba cine l-a vazut pe musk , inainte de a-l asocia cu matza albastra, mistretul galben si umbra marelui URSS :twisted
nu l-am vazut ,dar din auzite ,stim cum arata :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Mar 2014, 07:30

biban solzos scrie:
MuskMd scrie:
si nu mananc de la pomeni , si nu ma omor dupa cozonac. si nici nu ma inghesuiesc sa fiu primul :lol:

Cine-o vazut drac mort, matza albastra , ardelean sprinten si moldovean sa refuze mancarea ...Muskul medeu :D

Da' biban oglinda o vazut careva??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 17 Mar 2014, 14:49

...hai ca deja o dam pe aratura...putem face un alt topic cu mishtouri pe tema...

Scrie răspuns