Frate agabi, daca tot spui ceva de ce esti convins, si intr-adevar esti, da-mi si explicatii, mai ales ca la chestia cu prezenta la vot, ai lasat-o in "stand by" (ce spui, dom profesor rine , invat, asa-i ?) ...
Cu toate ca eu sunt adeptul respectarii regulilor, ierarhiilor, competentelor, etc, etc, tu revolutionezi biblia ! Ceea ce afirmi tu, e "contra naturii " (aici dom' profesor rine nu stiu daca nu-s ridicol in exprimare, dar n-am cum !) ...Cele zece porunci ale lui D-zeu ( FIINTA SUPREMA ) tu le transformi prin cel pe care-l adori mai presus decat pe D-zeu, in doar doua ! Frate agabi , de aici, incepi sa intri pe un fagas similar fundamentalistilor islamici ...Grija mare ! Fanatismul religios a dus la arderea de catre preotii spanioli a tot ceea ce a insemnat marturii scrise ale civilizatiilor din america de sud ...Asa a aparut Torquemada , Inchizitia, obscurantismul Evului Mediu, asa a aparut fanatismul antireligios al comunistilor, etc, etc... Nu vreau s-o spun pe sleau, dar , cum ziceam deunazi, astfel de filozofii le auzi in anumite locuri . Nu ma deranjeaza, ti-am zis, fiecare crede ce vrea, in ce vrea, daca-i talamb crede cum i se spune, daca-i putin citit, invata si apoi crede ...
Daca tot ne dai lozinci, hai ca-ti dau si eu o tema de casa (o nebuloasa pt mine !) : Mantuitor22, 39 ... Iesire 21,23-25...Levitic 24, 17-21...Deuteronom19, 17-21...si Matei 5, 38-44 . Vreau un comentariu concret , daca poti, daca nu, vorba unui alt clasic pescar bihorean : nu lua numele Domnului in desert ...du-te singur
Am o singura rugaminte: nu stiu cum vei aborda , explica, justifica sau comenta cele ce te-am rugat. Vreau doar sa nu amintesti faptul ca Iisus (cu doi i , nu cu unul , pt ca in greaca (?) Isus , cu un singur I inseamna altceva !) a fost de meserie tamplar

Nu vreau sa faci comparatie cu nimeni de pe forum , care-i tamplar, nu vreau sa transpui scena intrarii in Ierusalim, calare pe magar, cu creanga de maslin in mana , cu intrarea altui tamplar, calare pe tricicleta, intr-un municipiu ...