Cazul Tanacu

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: Cazul Tanacu

Mesaj de tavistan » 17 Mar 2014, 18:10

MuskMd scrie::lol:
da de unde stiti voi ca Dzeu a dat 10 porunci :lol:
:lol: :lol: :lol: Funny question!
https://www.youtube.com/watch?v=GhzIcf4cyac

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 17 Mar 2014, 20:10

:twisted: :respekt:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 18 Mar 2014, 08:28

Poate aveau nevoie de o actualizare:

http://www.youtube.com/watch?v=x9weXGtCk7c

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 18 Mar 2014, 12:27

Draga bibane,cred ca vorbim despre lucruri diferite.Nu are rost sa comparam competentele preotilor la care mergem.fiecare e cu harul lui,mai mult sau mai putin.Nu vorbeam nici de faptul ca preotul la care merg eu e un reformator-mie imi pare chiar usor fundamentalist.
Faptul ca Iisus a facut o reforma a Vechiului Testament e cit se poate de evident si reiese din simpla citire a Bibliei.El nu a sters cele zece porunci-cind a fost intrebat care e cea mai de seama porunca a zis ca de fapt sint doua:sa-l iubesti pe Dumnezeu neconditionat si pe aproapele ca pe propria persoana-astea cuprinzind esenta invataturilor(,,toata legea(lui Moise) si proorocii")
Revenind la ideea topicului,eu ma intrebam cum poate fii acuzat de obscurantism si practici oculte un preot care face ce scrie in Biblie?Ne uitam ciudat la un preot care face exorcizari dar biblia e plina de relatari cu draci,demoni,duhuri necurate,exorcizari,etc.Poti acuza nu stiu cite miliarde de oameni ca se roaga si cred intr-un mit?Sint oameni extrem de destepti care cred sincer in Dumnezeu,nu-i putem acuza de obscurantism si prostie.
Mie mi se pare,revenind la topic,ciudata atitudinea bisericii ortodoxe romane asupra cazului Tanacu(nu m-as mira sa aud de la IPS vreo remarca,,hai ma,ce ,esti fraier,crezi in d,astea?").Mai ales ca la ultima exhumare s-a constatat decesul fetei din culpa medicala,nu ca a omorit-o preotul.Si ,comparativ,sint curios in Romania citi au murit de culpa medicala si citi de la exorcizari...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 18 Mar 2014, 13:30

agabi scrie: Faptul ca Iisus a facut o reforma a Vechiului Testament e cit se poate de evident si reiese din simpla citire a Bibliei.El nu a sters cele zece porunci-cind a fost intrebat care e cea mai de seama porunca a zis ca de fapt sint doua:sa-l iubesti pe Dumnezeu neconditionat si pe aproapele ca pe propria persoana-astea cuprinzind esenta invataturilor(,,toata legea(lui Moise) si proorocii")
canonul formal al noului testament a fost stabilit abia prin secolul 4 dupa hristos... deci nu prea inteleg ce ar fi reformat iisus???
vechiul testament + noul testament = biblia. tu ai citit biblia? sau cunosti biblia numai din ce canta popa la biserica?

cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi_vi » 18 Mar 2014, 13:58

agabi scrie:Nu vorbeam nici de faptul ca preotul la care merg eu e un reformator-mie imi pare chiar usor fundamentalist.
FUNDAMENTALÍSM s. n. 1. Mișcare sau atitudine care atacă orice abatere de la doctrinele și practicile considerate esențiale într-un sistem religios, politic, educativ etc. 2. (Pol.) Conservatism extrem. (cf. fr. fondamentalisme, engl. fundamentalism). Din fr. fondamentalisme, engl. fundamentalism

REFORMATÓR, -OÁRE, reformatori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care reformează, care aduce reforme, care reînnoiește; propagator de reforme. — Din fr. réformateur, lat. reformator.

Aici cred ca este o contradictie in termeni.

Nu stiu poate nu esti la curent dat Biserica Ortodoxa nu recunoaste exorcismul si condamna folosirea acestei practici. Daca si ei care is aproape toti batuti in cap condamna ceva, inseamna ca ceva ii in neregula acolo, nu?

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 18 Mar 2014, 14:30

La un moment dat Iisus aduce in discutie ceea ce noi numim ,,legea talionului''.In loc de ,,dinte pentru dinte" el zice sa intoarcem si celalalt obraz.Asta-i doar un exemplu,arhicunoscut
Duhovnicul meu pretinde tinuta obligatorie in biserica:femeile cu fusta si naframa,barbatii cu mineca lunga si pantaloni lungi.Si biserica-i plina...Cam asa se ducea lumea la biserica cindva..

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 18 Mar 2014, 14:36

Adi G scrie:
agabi scrie: Faptul ca Iisus a facut o reforma a Vechiului Testament e cit se poate de evident si reiese din simpla citire a Bibliei.El nu a sters cele zece porunci-cind a fost intrebat care e cea mai de seama porunca a zis ca de fapt sint doua:sa-l iubesti pe Dumnezeu neconditionat si pe aproapele ca pe propria persoana-astea cuprinzind esenta invataturilor(,,toata legea(lui Moise) si proorocii")
canonul formal al noului testament a fost stabilit abia prin secolul 4 dupa hristos... deci nu prea inteleg ce ar fi reformat iisus???
vechiul testament + noul testament = biblia. tu ai citit biblia? sau cunosti biblia numai din ce canta popa la biserica?
Am citit ceva...Deseori Iisus apare in ipostaz de genul:,,legea zice cutare si cutare-dar eu va zic asa si pe dincolo";vezi exemplu mai sus.De asta a si fost rastignit-in opinia autoritatilor religioase ale vremii Iisus a adus grave atingeri legii primite de la Moise.Chiar daca i se zicea ,,regele iudeilor",Pilat nu a considerat ca asta reprezinta o uzurpare a autoritatii romane

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 18 Mar 2014, 14:41

cristi_vi scrie:
agabi scrie:Nu vorbeam nici de faptul ca preotul la care merg eu e un reformator-mie imi pare chiar usor fundamentalist.
FUNDAMENTALÍSM s. n. 1. Mișcare sau atitudine care atacă orice abatere de la doctrinele și practicile considerate esențiale într-un sistem religios, politic, educativ etc. 2. (Pol.) Conservatism extrem. (cf. fr. fondamentalisme, engl. fundamentalism). Din fr. fondamentalisme, engl. fundamentalism

REFORMATÓR, -OÁRE, reformatori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care reformează, care aduce reforme, care reînnoiește; propagator de reforme. — Din fr. réformateur, lat. reformator.

Aici cred ca este o contradictie in termeni.

Nu stiu poate nu esti la curent dat Biserica Ortodoxa nu recunoaste exorcismul si condamna folosirea acestei practici. Daca si ei care is aproape toti batuti in cap condamna ceva, inseamna ca ceva ii in neregula acolo, nu?
Exista slujba sfintului Vasile (absolut ortodoxa) care se ocupa de ,,certarea" diavolului-nu are nimic a face cu exorcizarile hollywood-iene...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 18 Mar 2014, 15:47

agabi scrie:Draga bibane,cred ca vorbim despre lucruri diferite.Nu are rost sa comparam competentele preotilor la care mergem.fiecare e cu harul lui,mai mult sau mai putin.Nu vorbeam nici de faptul ca preotul la care merg eu e un reformator-mie imi pare chiar usor fundamentalist.
Faptul ca Iisus a facut o reforma a Vechiului Testament e cit se poate de evident si reiese din simpla citire a Bibliei.El nu a sters cele zece porunci-cind a fost intrebat care e cea mai de seama porunca a zis ca de fapt sint doua:sa-l iubesti pe Dumnezeu neconditionat si pe aproapele ca pe propria persoana-astea cuprinzind esenta invataturilor(,,toata legea(lui Moise) si proorocii")
Revenind la ideea topicului,eu ma intrebam cum poate fii acuzat de obscurantism si practici oculte un preot care face ce scrie in Biblie?Ne uitam ciudat la un preot care face exorcizari dar biblia e plina de relatari cu draci,demoni,duhuri necurate,exorcizari,etc.Poti acuza nu stiu cite miliarde de oameni ca se roaga si cred intr-un mit?Sint oameni extrem de destepti care cred sincer in Dumnezeu,nu-i putem acuza de obscurantism si prostie.
Mie mi se pare,revenind la topic,ciudata atitudinea bisericii ortodoxe romane asupra cazului Tanacu(nu m-as mira sa aud de la IPS vreo remarca,,hai ma,ce ,esti fraier,crezi in d,astea?").Mai ales ca la ultima exhumare s-a constatat decesul fetei din culpa medicala,nu ca a omorit-o preotul.Si ,comparativ,sint curios in Romania citi au murit de culpa medicala si citi de la exorcizari...
Da, eu de cand ti-o zic ca vorbim de lucruri diferite ! Ce-a facut Iisus ( e cu doi "i" , asa-i :wink: ), dupa parerea ta si-a duhovnicului tau : reforma, nationalizare, privatizare, etc, pt mine n-are nici cea mai mica relevanta . Sunt ortodox "pe linie" ! La NOI, Biblia e una singura . Cu Vechiul si Noul Testament, cu cele zece porunci , cu acea contradictie pe care te rugasem eu s-o definesti, legata de :"iubeste-ti aproapele cape tine insuti " vs " ochi pt ochi, dinte pt dinte " si mai sunt cateva ! Dar, cum pt mine , inafara de slujba de Inviere si obligatii (nunti, botez, parastase, etc) , ceremonialurile bisericesti sunt o necunoscuta, ma limitez sa spun ce aud . Si-am auzit de la popi, la inmormantare, vorbind de Pasarea Maiastra a lui Brancusi, cu versuri "cum spune poetul :!: " din Cosbuc amestecat cu Eminescu, (in 4-5 versuri !!!) ...Desertaciune , agabi draga ! Desconsiderarea celor prezenti ...Conta doar sa umple ora alocata .
Si, referitor la ideea topicului :( ... Nu-ti poti imagina cum poate fi acuzat de obscurantism si practici oculte un preot care face exorcizari ...cand Biblia e plina ( zici tu) de relatari cu draci, demoni, exorcizari, etc ...Cred ca Biblia care-ai citit-o tu, era Cartea Mortilor , da' parca asta era a vechilor egipteni ...Alte carti care sa propovaduiasca exorcizari, blesteme, diavoli, ruperi de blesteme, ruperi de ritm sau de bete , mai stiu doar cele ale mamei Omida !
Poate-i fortata paralela , dar cazul Tanacu, legat de BOR e ca mama Omida legata de societatea romaneasca . Asta-i parerea mea . Doua cazuri de excroci care profita de ignoranta unora si de obsesiile altora . Nu vorbesc de fanatism, fundamentalism, etc ...E o explicatie simpla : incultura, naivitate si ...nu mai zic, sa nu intelegi gresit .
Asta-i parerea mea. Atata ma duce capul , atata pricep, atata spun . Fantezii umoristice sub cuvant de spovedanie si cuget preacurat , gen doi in unu ( Vechi si Nou Testament ) sau zece-n doi ( poruncile ! ) mi-s indiferente.Aceste fantezii nu apartin nici ortodocsilor, nici catolicilor, reformatilor sau protestantilor . Apartin altor ***** (eu am pus stelute ) care-s ca masinile cocalarilor, cu celofanul pe scaune , de cat sunt de vechi...Vorbim si aici, de vrei. Pe specii, subspecii, increngaturi, pedigree, etc....Doar sa am timp.

ps: Sa nu faci Slujba Sf Vasile ...Sa (ma ) certi diavolul :cry: :cry: :cry:

Scrie răspuns