Cazul Tanacu
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Cazul Tanacu
Nu-i cartea mortilor
.E povestea cu indracitii din Gadara,cu porcii care s-au aruncat in apa dupe ce o legiune de draci au intrat in ei,cu Maria Magdalena din care Iisus a scos sapte draci,cu demonizatul pe care nu l-au putut vindeca ucenicii ci numai Iisus,pentru ca demonul era puternic si era invins doar ,,cu rugaciune si cu post",etc.etc...mai sint enspe relatari in ,,faptele apostolilor"....Repet,scriu ce am citit(si priceput) eu din Biblie si de la preot

-
- veteran
agabi scrie: Duhovnicul meu pretinde tinuta obligatorie in biserica:femeile cu fusta si naframa,barbatii cu mineca lunga si pantaloni lungi.Si biserica-i plina...Cam asa se ducea lumea la biserica cindva..
No, aici m-ai lovit sub pretext

La noi, la ortodocsi, e o vorba din batrani , indiferent cate haine are cineva. Exista "haine de duminica " ...In primul rand pt biserica apoi, nunti, etc...Si nu ne obliga popa, ne obliga educatia, traditia, obiceiul, repectul pt cei din jur ! Si la noi, biserica-i arhiplina, doar cu credinciosi

ps: d-o fi cald si ma duc cu bermude la Inviere, suna enoriasii la 112 ...reteta verde, de triciclist ...nu, nu, nu vreau ...
Tinuta de biserica e tot din Biblie...sint referiri inclusiv la coafura femeilor...da,da....de acolo obiceiurile sanatoase ale bunicilor (si poate,parintilor) nostri.Arabii se inspira din Coran,mozaicii din Legea lui Moise...Preotii sint ca profesorii:daca esti slab pregatit asa-ti sint si elevii...biban solzos scrie:agabi scrie: Duhovnicul meu pretinde tinuta obligatorie in biserica:femeile cu fusta si naframa,barbatii cu mineca lunga si pantaloni lungi.Si biserica-i plina...Cam asa se ducea lumea la biserica cindva..
No, aici m-ai lovit sub pretextLa faza asta, m-ai blocat ,,,mi-o sarit lantul la tricicleta . Tu realizezi cum spui tot ? Naframa nu-i din borangic de plastic, transparent, legat la ceafa ?
La noi, la ortodocsi, e o vorba din batrani , indiferent cate haine are cineva. Exista "haine de duminica " ...In primul rand pt biserica apoi, nunti, etc...Si nu ne obliga popa, ne obliga educatia, traditia, obiceiul, repectul pt cei din jur ! Si la noi, biserica-i arhiplina, doar cu credinciosi![]()
![]()
ps: d-o fi cald si ma duc cu bermude la Inviere, suna enoriasii la 112 ...reteta verde, de triciclist ...nu, nu, nu vreau ...
-
- veteran
Pfoai da' cine m-o pus ?agabi scrie:Nu-i cartea mortilor.E povestea cu indracitii din Gadara,cu porcii care s-au aruncat in apa dupe ce o legiune de draci au intrat in ei,cu Maria Magdalena din care Iisus a scos sapte draci,cu demonizatul pe care nu l-au putut vindeca ucenicii ci numai Iisus,pentru ca demonul era puternic si era invins doar ,,cu rugaciune si cu post",etc.etc...mai sint enspe relatari in ,,faptele apostolilor"....Repet,scriu ce am citit(si priceput) eu din Biblie si de la preot
Mai agabi, nu am treaba cu porci inotatori (cu un singur "N" domn prof RINE

Ceva nu bate, agabi, ...E exact cum ti-am zis ca fac popii nostri la inmormantari : "la oha " sau "a lela " ...ca tot n-asculta nimeni !
ps-ul ultim , sper : scrie ce ai citit si priceput tu din Biblie ...lasa popa...Dece ? Uita-te la degetele lui, cum le tine : stranse, apropiate , sa intre si in buzunarul de la vesta al credinciosilor .
na, ca nu-i ultimul : Uitasem de Maria Magdalena ...Stii ceva de vreo Evanghelie legata de...

-
- veteran
am priceput ...sa vad daca da meditatii popa meu ...macar sa ajung la liceu...asta, in Raiagabi scrie:...Preotii sint ca profesorii:daca esti slab pregatit asa-ti sint si elevii...

Am priceput eu din Biblie ce ai priceput tu din Constitutia Romanieibiban solzos scrie:
ps-ul ultim , sper : scrie ce ai citit si priceput tu din Biblie ...lasa popa...Dece ? Uita-te la degetele lui, cum le tine : stranse, apropiate , sa intre si in buzunarul de la vesta al credinciosilor .
na, ca nu-i ultimul : Uitasem de Maria Magdalena ...Stii ceva de vreo Evanghelie legata de...

...de ce-i ultimul p.s.?...doar nu ma lasi balta?...
linistiti-va... biblia cum o cunoastem noi e oricum o mare vrajeala! este traducerea traducerii traducerii...
la fiecare traducere s-a interpretat altfel, in functie de cine a tradus-o si ce interese politice a urmarit....
daca vreti adevaratul si nefalsificatul cuvant al lui dumnezeu, invatati araba si cititi coranul...
textele originale ale bibliei se aflla in vatican, si probabil nu le vom vedea NICIODATA 

daca vreti adevaratul si nefalsificatul cuvant al lui dumnezeu, invatati araba si cititi coranul...

-
- veteran
Nu te las balta, frateagabi scrie:
Am priceput eu din Biblie ce ai priceput tu din Constitutia Romaniei...se vrea justa si luminatoare dar e interpretata in fel si chip,dupa interes...
...de ce-i ultimul p.s.?...doar nu ma lasi balta?...

Ce conteaza ! Sa fim sanatosi si sa avem miel de Sf Paste

Ioan 13, 34 coroborat

crede , crede, crede tot ce ti se serveste in cadru "festiv" si mai ales nu cerceta. sau indoaie-ti perceptiile ca sa dea cum scrie la carte ...... nu mai conteaza cine a scris-o , cum , si prin ce "cenzuri" a trecut......
explicati-mi si mie de ce naiba un Dzeu care ne iubeste asa cum suntem ( cica) ne obliga sa purtam papion sau naframa cand mergem la biserica?
de ce se presupune ca sunt mai aproape de Dzeu intr-o biserica construita de un popa oarecare decat in mijlocul naturii ?
de ce ni se explica CUM trebuie sa ne purtam , nu si DE CE ?
De ce Dzeu are caile incurcate? de ce nu opreste relele care se intampla? de ce lasa sa moara copii si nu loveste letal in tot felul de lighioane? De ce trebuie sa ne spovedim cand Dzeu vede oricum , tot?
de ce trebuie sa platim cand se naste , sau mai ales cand moare cineva ?
DE CE? doar ca ni s-a zis din copilarie ca asa trebuie? Ca trebuie sa fim supusi si creduli ? De ce in vechiul testament se putea cere ochi pt ochi , iar in cel nou trebuie intors si al doilea obraz?
De ce sinuciderea unuia ca Decebal poate fi privita de un preot ca fiind la fel de injositoare ca a unuia gen Iuda sa zicem ?
Si sirul de de ce-uri poate sa continue....
agabi , de curiozitate doar : ce ti-a dat tie biserica si ce dai tu inapoi bisericii ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
MuskMd scrie:
agabi , de curiozitate doar : ce ti-a dat tie biserica si ce dai tu inapoi bisericii ?

Da cat luat per total , de la toti

Nu mai stiu ce sa scorneasca ca sa-si umple buzunarele "ochiul dracului"

Agabi , scuze ca-s mai direct, insa daca nu realizezi ca partidu politic ii oamenii care il compun , si la fel biserica , is cei care o compun inseamna ca esti pe putin naiv , spus finut

Preotii se presupune ca ar trebui sa calauzeasca societatea , da ei nu se gandesc decat la ei ,uite unde santem , sincer , cea mai jegoasa tara din Europa , si nu cred ca ma contrazice unu , ca ce se vede la noi nu o sa gasesti niciunde , de la un premier care o copiat sanatos ca sa-si faca cv ,si nu se vede pe el ca ar intelege ca o calcat pe bec , la traseismu care sfideaza orice norma (se presupune ca aprobi niste ideei , un ideal de partid de aia partidele) , nu conteaza doctrina ci sa fi pe undeva pe sus , egal in ce partid , numa sa fi sus , si in timp ce hobitii

In peisaju asta popii vand locuri de veci la suprapret , nu stiu ce incearca acuma cu moastele , desi s-ar putea cere niste expertize ADN , s-ar putea sa nu se stie

Sa nu zic ca ala de la mine din sat ma tot suna sa-i vand un bucata de pamant , o cam cumparat tot in jur si ii sta coltu ala a meu ca un ghimpe , ma mai joc asa cu el , ii dau senzatii odata pe an

Mda, popii macar daca ar da exemplu si s-ar tine ei cu dintii de Biblie , mi se pare ca lacomia (gula ) ii totusi pacat .
PS. Acuma in timp ce scriu m-o sunat un amic mai demult , ma asigura ca-i pe drumu cel bun , vine de la popa , s-o legat ca nu mai bea , si popa cumva si-o exercitat puterea sau ceva de genu , evident in schimbu unei sume de bani fara chitanta .
Biserica ....
Credinta ii altceva !