Câinii maidanezi

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: Câinii maidanezi

Mesaj de tavistan » 13 Sep 2013, 11:43

Ai perfecta dreptate. Din pacate SI asta este o situatie din care n-avem cum sa iesim imaculati, indiferent de solutia adoptata. Si patati vom fi (de fapt deja suntem) toti, nu doar autoritatile... problema asta trece inclusiv prin cabinele de vot... :roll: Dar e o problema care trebuie rezolvata in mod viabil si pe termen lung. Care ar fi alternativa la eutanasiere? :roll:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Sep 2013, 11:44

Alternativa la eutanasiere exista deja: adoptia.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Sep 2013, 12:02

Ce sânge să se verse, Adelin? Injecția omoară civilizat, câinii nu vor muri de hemoragie.

Ce mai contează a cui e vina din moment ce câinii vagabonzi oricum sunt de multă vreme o problemă în orașe? Moartea micuțului a fost doar un semnal de alarmă pentru o problemă care exista deja. Bine că a devenit suficient de mediatizat cazul ca turma de cetățeni dezinteresați să ia atitudine și poate nu se va mai repeta o tragedie din asta. Nu un accident, cum auzim din când în când, o tragedie și o consecință directă a dezinteresului cetățenilor și a acțiunilor idioate ale „iubitorilor” de animale. Au mai fost decese din cauza maidanezilor, au fost și sunt nenumărate persoane mușcate, au provocat accidente auto. N-are nicio legătură cu războiul, cruciadele ș.a.m.d. Câinii maidanezi sunt animale dăunătoare. Vina că ei există e a oamenilor. Și? Acum trebuie să suportăm animalele dăunătoare prin orașe până mor de bătrânețe (dacă măcar le-ar steriliza cineva pe bune, nu doar pe hârtie) pentru că bunicu și-a abandonat câinele când l-a mutat Ceaușescu la bloc? Eu nu mă simt vinovat că există câini fără stăpân în oraș. Nu i-am abandonat eu, nu le-am dat eu de mâncare la colțul blocului. Nu sunt impresionat absolut deloc de persoanele are îi antropomorfizează și îi pupă în bot. Pe mine mă interesează să dispară cât mai repede. Pe urmă devine interesantă și utilă propunerea ălora de la Vier Pfoten cu microcipurile și sterilizarea câinilor fără drept de montă. Pe urmă.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2013, 12:17

Sa-i eutanasiem pentru ca n-au stapan, reprezinta un pericol , o sursa de boli si pentru ca ne costa bani sa-i ingrijimin adaposturi.
Pai, pe acelasi rationament, puscariasii reprezinta un pericol, vagabonzii umani reprezinta o pontentiala sursa de boli, orfanii n-au stapan, iar batranii din azile si internatii in spitale ne costa bani de la buget. Pe astia de ce sa nu-i eutanasiem ? ba chiar le-am face un bine la batranii aia batuti si infometati prin azile, la orfanii abuzati prin orfelinate , sau la bolnavii care intra in spital cu o boala si mai aduna acolo pe perioada cazarii inca vreo 2-3 boli , ca i-am scapa si de chinurile prezente si de cele viitoare.
Nu mai vorbesc de economiile facute daca n-ar mai exista puscarii .
Pai ce facem domnilor ascundem c a c a t u l sub pres?
Bun si daca ii eutanasiem pe toti azi (acum ma refer strict la caini), ce masuri luam sa nu mai avem aceeasi problema la anu? sau peste cinci ani?
Problema e mai degraba cum ii motivam sau dupa caz determinam pe cei responsabil de gestionarea acestui aspect al societatii sa-si faca treaba , si cum schimbam mentalitatea omului care cand s-a saturat de caine ii da drumul pe strada .
De fapt toata problema aici o reprezinta circuitul banilor sub "acoperisul" cainilor vagabonzi. Dispare sursa de venit de acolo, dispare si problema din simpla lipsa de interes ce urmeaza.
Acum situatia e simpla : Producatorii de medicamente si substante letale pentru animale fac lobby ca doar acei caini ce nu mai pot fi tratati sa fie eutanasiati. Adica in primul rand sa aiba o vanzare de medicamente si apoi sa aiba o a doua vanzare de doze letale (sa nu moara cainele de la natura fara ca ei sa castige un ban). Profitul lor e cu atat mai mare cat sunt mai multe animale motiv pentru care adaposturile sunt solutia fireasca.
Producatorii de hrana pentru animale au de asemenea profitul cu atat mai mare cu cat sunt mai multe animale . Si pentru ei solutia fireasca o reprezinta adaposturile (nu conteaza cine plateste pentru hrana din adaposturi pentru ca tot de la ei o cumpara).
Astfel pentru a avea si sustinere publica la profit, pe diverse canale fac tam-tam pe ideea solutiilor civilizate si a drepturilor animalelor , cooptand astfel partea sensibila a societatii civile care, de buna credinta fiind si cu frica lui Dumnezeu, prin ong-uri si alte diverse forme lupta pentru adaposturi.
Vine apoi randul unei alte categorii economic interesate si anume categoria celor care sunt responsabili cu rezolvarea problemei cainilor. Ideea e simpla: atat timp cat sunt caini pe strazi avem de lucru si avem de unde castiga niste bani negrii. Cum, nimeni nu poate numara exact cati caini sunt pe strazi , nimeni nu poate controla in ce masura ei si-au facut sau nu treaba astfel incat domniile lor au mana libera la profit .
Toate astea pentru ca nu e nimeni motivat sa rupa lantul slabiciunilor legea fiind persmisiva si lacunara iar unde nu e aplicarea ei fiind lasata de izbeliste din lipsa unor organisme care sa se ocupe cu adevarat de controlul aplicarii legii .
Legea (atat aia care trebuie aplicata cat si aia care stabiliste cine si in ce masura verifica competenta aplicarii) la randul ei, e facuta de politicieni . Politicienii ajung pe scaune dupa campanii electorale. Campaniile electorale costa si deci treb uiesc sponsorizate de cineva. Sponsorizate pot fi doar de oameni cu bani. Oamenii cu bani sunt comerciantii . Comerciantii iau de la producatori si dau la consumatori. Daca producatorii nu produc suficient ei n-au ce vinde asa ca interesul lor e sa dea de lucru producatorilor . Si pentru ca sponsorizarile reprezinta de fapt plata pentru unele prestarii de servicii , politicienii ajung sa dea legile in asa fel incat interesele si profiturile comerciantilor sa nu fie afectate.

Pe scurt, banii sunt problema . Cat timp exista o sursa de venit din asta va exista si problema pentru ca nimeni n-are cu adevarat interesul s-o rezolve. Va mai fi cate un circ ocazional cateodata cand lucrurile mai scapa de sub control si in rest .....

Altfel spus vrem nu vrem, cainele a fost alaturi omului inca de la inceput si asa va ramane restul e doar praf in ochi pana la prima ploaie de vara cand mai apare cate-o balacire in noroi dupa care acesta se usca si totul revine la normal. :evil:

Problema e foarte simpla : devenim toti vegetarieni si cainii ar inceta sa existe din lipsa de hrana :headbash: :twisted:

Lasand gluma la o parte nu se poate importa de afara doar o parte a unui sistem care functioneaza ci trebuie luat sistemul in ansamblu.
Adica afara exista o politie a animalelor (care la noi trebuia sa existe deja de multi ani pentru ca exista o lege data in sensul asta) si care politie are ca scop exact prevenirea ajungerii animalelor pe strazi, apoi exista ong-urile care se ocupa direct de primirea , sortarea, tratare si sau eutanasierea animalelor fara interventia statului, si exista educatia care indruma de mici copiii inspre voluntariat in diverse domenii astfel incat in permanenta ong-urile au o baza de selectie pentru o mana de lucru gratuita. In plus, la fel cum un medic uman face stagiul in spital si abia apoi are dreptul la cabinet si restul, la fel un veterinar ar putea fi obligat sa-si faca stagiul intr-un adapost (nu mai vorbesc de faptul ca i-ar prinde bine invatand meserie in 6 luni cat intr-o viata prin diversitatea cazurilor cu care se confrunta ). :respekt: :respekt:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Sep 2013, 12:41

Problema cainilor are doua orizonturi:
1 pe termen scurt: acum sunt zeci sau poate sute de mii de caini in orase. Acesti caini, evident nu toti, musca, transmit boli, mudaresc si chiar omoara oameni. Cine considera ca e ok ca acei caini sa fie pe strazi e in afara oricarei discutii rationale.
Solutii:
adoptii
adaposturi
eutanasiere.
2. pe termen lung: luptat cu cauza, prevenire, educare, constrangere, sterilizare etc. De acord cu toate astea, dar astea nu rezolva problema acum, ci doar in timp, se pare ca destul de lung. In Sibiu se sterilizeaza de cativa ani si eu unul nu vad nicio schimbare...cat sa mai asteptam? 10 ani cat traieste un caine? Considera cineva normal ca pana vor produce efecte aceste solutii sa mai moara oameni pentru ca ne e mila?
King, primele paragrafe din postul tau ma fac sa cred ca nu prea faci diferenta intre oameni si caini.
Intrebare pentru toti oripilatii de eutanasiere: cati sunteti vegetarieni? :x
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Sep 2013, 12:42

si puscariasii ar trebui ma .... :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Sep 2013, 12:48

Mie imi suna a mare ipocrizie sau dublu standard, cum vreti:
nu e ok sa omoram cainii ca sunt draguti, inteligenti si dau din coada.
Dar bagam la matz porci - apropo, se pare ca sunt cam la fel de inteligenti si devotati ca animale de companie, e drept, sunt urati- , gaini, vaci, etc...
De foame e ok sa casapesti milioane de animale, e foamea noastra. Daca musca sau omoara pe altul - nu ne doare pe noi - deci nu-l omorati ca e dragutz, e crima, e rusine, vai, noi suntem civilizati...
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Sep 2013, 12:52

ma io m-as risca sa incerc si o friptura de doberman daca ar sti cineva sa o prepare :D :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2013, 13:23

Tavi scrie:Problema cainilor are doua orizonturi:
King, primele paragrafe din postul tau ma fac sa cred ca nu prea faci diferenta intre oameni si caini.

primele randuri din postul meu vroiau sa soata la iveala faptul ca , asa cum pentru probleme similare sau gasit si solutii constructive , tot asa si in problema cainilor se pot gasi. Asta pentru ca la final sa evidentiez faptul ca nici macar nu trebuie cautate ele existand deja la altii iar tot ceea ce trebuie sa facem noi e sa le punem in aplicare intocmai ca ei daca vrem sa vem si rezultate inctocmai cu ale lor. :wink:
Am si eu o slabiciune pentru caini dar sunt de acord si cu faptul ca unii dintre ei ar trebui eutanasiati.
Ceea ce ma ingrijoreaza insa e faptul ca la noi se aplica doar astfel de solutii de moment din cand in cand fara a se face pasi pentru implementarea unor solutii viabile pe termen lung. Asta pentru ca sunt convins ca , dupa ce vor fi eutanasiati cativa zeci de mii de caini si se va inchide gura brusc celor care latra acum sus si tare cerand eutanasierea, brusc va apare o alta problema care sa distraga atentia maselor si problema sa cada iar in delasare pentru cativa ani. Atunci, din nou va reinvia problema cainilor cand fiind prea multi vor provoca noi incidente si iar se vor eutanasia in masa pentru a acoperi pofta de sange a multimii (ca vorba lui Motoc "prosti da multi").Nu stiu voi, dar eu am deja o imagine de deja-vu' amintindu-mi celebrul episod cu madame Bardot de acum cativa ani cand a fost exact aceeasi situatie. :evil:
Pe scurt solutiile radicale nu sunt solutii din punctul meu de vedere putand fi doar un punct de plecare pentru urnirea unui sistem complex care sa functioneze pe viitor.
Din pacate la noi inca nu exista asa ceva nici in proiect asa ca eutanasierea de moment e doar circul de care are nevoie multimea pentru a tacea din gura. :!:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Sep 2013, 13:36

huoooo, moarte maidanezilor :lol:
de ce nu puteti discuta la nivelul problemei nu inteleg, se tot fac paralele cu holocaust , oamenii strazilor sau mai stiu eu ce :headbash:
trebuie eradicata problema prin eutanasiere si apoi aplicate solutii pentru a preveni reaparitia ei , asta bineinteles daca nu se pot aplica solutiile inainte ( ma indoiesc ca or sa reuseasca )
si maidanezii astia, zilele trecute ma uitam pe ceva canal stiintific la americani sa vezi probleme, tin aia in casa serpi boa, tigri, iguane, serpi veninosi , tarantule, si cum nu le mai pot intretine, le dau pe camp :lol: :lol: :lol: au organizat un fel de piata unde strang animalele de la cei care nu le mai pot tine :headbash:

Scrie răspuns