rine scrie:da. a punctat bine grzzly.
mai am o nedumerire..
am vazut multi caini cu "cercelul" ala in ureche. acel marcaj Il are un caine, cica ,sterilizat.
dar am vazut o multime, de catele care aveau pui in ciuda "podoabei"
sterilizam la caini de ani buni. degeaba.de fapt ne prefacem ca-i sterilizam.
cineva a luat niste bani doar pe un plastic. acel cineva nu poate fi indentificat?
ma gandesc ca trebuie sa fie niste coduri pe cerceii aia. de la un medic sau un cabinet care si-a luat un angajament si niste bani.
astia ar trebui aflati, luati banii inapoi si amendati . eventual lasati si fara activitate.
de asta nu zice nimeni ,nimic.
oare se poate afla sau nu ?!. ca nimeni n-a zis nimic. sau nu stiu eu

@ rine, aici cred ca-i deja un cerc vicios , ceva similar cu melanjul dintre partide : plecati voi, venim noi, apoi plecam noi si reveniti voi ! Dar, pana ne instapanim noi, sunt EI ...Acei EI care sunt transmisi de la unul la altul, indiferent de culoarea de la putere ...Vedem realitatea, vedem ce se-ntampla, dar nu putem face nimic , din pacate ....
Si dintre acei " EI " fac parte si cei care care zici tu ca-s responsabili de aparitia catelelor cu cercel printre blocuri , cu sapte puradei la remorca : ong-uri, veterinari, etc ....o increngatura si-o mafie in care nu poti patrunde daca nu esti de-al lor, si pe care n-o poti termina, atata timp cat sunt bani de supt !
Un ex din Oradea ...Inca e doar semi-real : Ai caine, esti obligat sa-l microcipezi ! Corect ! ...Vrei sa-l tii...castreaza-l ! Un milion ! ( ca primaria acopera 50%, adica inca un milion !)...Daca nu accepti castrarera , platesti anual un milion !....Nu mai conteaza ca-l tii in apartament la et 8 sau in boxa mai ceva ca la zoo , la casa ....Nu conteaza ca stapanul e constient de "aventurile " cainelui sau catelei si-si ia toate masurile sa n-aiba surprize ....NU ....NOI VREM SA PLATESTI ....
@ rine, daca nici pe doi medici veterinari, cat se zice pe site-urile noastre din bihor ca-s "agreati " de primarie , nu-i putem lamuri ...ca sa nu mai zic de ce spun cei care au adevarate cabinete veterinare , cu dotari de nu le vezi nici la Pelican ...
De ce ? Pt ca se zice ca fostul "SOS Dogs " , administrat de un englez ( sau ceva similar ) , a devenit adapostul "Grivei " al primariei Oradea ....SOS Dogs oferea caini sterilizat, deparazitati, vaccinati GRATUIT spre adoptie ....Toate cheltuielile erau suportate de ei ! De unde ? Era treaba lor ! Adapostul Grivei (poate fi accesat pe net, pt a se vedea catea cu intestinele pe afara, venita din cabinetul veterinarului, dupa "sterilizare" , sau caine facut praf de altii hamesiti de foame ...) , ofera caini spre adoptie dupa plata taxei de ...taxei de...taxei de...de nu mai stii ...Ce-i interesant , e ca baietii "pe surse" spun ca primaria a accesat un program european , primind 800 lei pt fiecare cap de caine "prelucrat " ...Microcipatul si castratul chiar nu stiu cat ar costa ...Dar pana la 800 lei ( opt milioane ) e mult ....Basca impozitele de 100 lei pt cei care-si vor patrupedul asa cum l-a lasat D-zeu ...