Câinii maidanezi

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Re: Câinii maidanezi

Mesaj de rine » 09 Sep 2013, 19:15

da. a punctat bine grzzly.
mai am o nedumerire..
am vazut multi caini cu "cercelul" ala in ureche. acel marcaj Il are un caine, cica ,sterilizat.
dar am vazut o multime, de catele care aveau pui in ciuda "podoabei"
sterilizam la caini de ani buni. degeaba.de fapt ne prefacem ca-i sterilizam.
cineva a luat niste bani doar pe un plastic. acel cineva nu poate fi indentificat?
ma gandesc ca trebuie sa fie niste coduri pe cerceii aia. de la un medic sau un cabinet care si-a luat un angajament si niste bani.
astia ar trebui aflati, luati banii inapoi si amendati . eventual lasati si fara activitate.
de asta nu zice nimeni ,nimic.
oare se poate afla sau nu ?!. ca nimeni n-a zis nimic. sau nu stiu eu :roll:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Sep 2013, 14:22

rine scrie:da. a punctat bine grzzly.
mai am o nedumerire..
am vazut multi caini cu "cercelul" ala in ureche. acel marcaj Il are un caine, cica ,sterilizat.
dar am vazut o multime, de catele care aveau pui in ciuda "podoabei"
sterilizam la caini de ani buni. degeaba.de fapt ne prefacem ca-i sterilizam.
cineva a luat niste bani doar pe un plastic. acel cineva nu poate fi indentificat?
ma gandesc ca trebuie sa fie niste coduri pe cerceii aia. de la un medic sau un cabinet care si-a luat un angajament si niste bani.
astia ar trebui aflati, luati banii inapoi si amendati . eventual lasati si fara activitate.
de asta nu zice nimeni ,nimic.
oare se poate afla sau nu ?!. ca nimeni n-a zis nimic. sau nu stiu eu :roll:
@ rine, aici cred ca-i deja un cerc vicios , ceva similar cu melanjul dintre partide : plecati voi, venim noi, apoi plecam noi si reveniti voi ! Dar, pana ne instapanim noi, sunt EI ...Acei EI care sunt transmisi de la unul la altul, indiferent de culoarea de la putere ...Vedem realitatea, vedem ce se-ntampla, dar nu putem face nimic , din pacate ....
Si dintre acei " EI " fac parte si cei care care zici tu ca-s responsabili de aparitia catelelor cu cercel printre blocuri , cu sapte puradei la remorca : ong-uri, veterinari, etc ....o increngatura si-o mafie in care nu poti patrunde daca nu esti de-al lor, si pe care n-o poti termina, atata timp cat sunt bani de supt !

Un ex din Oradea ...Inca e doar semi-real : Ai caine, esti obligat sa-l microcipezi ! Corect ! ...Vrei sa-l tii...castreaza-l ! Un milion ! ( ca primaria acopera 50%, adica inca un milion !)...Daca nu accepti castrarera , platesti anual un milion !....Nu mai conteaza ca-l tii in apartament la et 8 sau in boxa mai ceva ca la zoo , la casa ....Nu conteaza ca stapanul e constient de "aventurile " cainelui sau catelei si-si ia toate masurile sa n-aiba surprize ....NU ....NOI VREM SA PLATESTI ....

@ rine, daca nici pe doi medici veterinari, cat se zice pe site-urile noastre din bihor ca-s "agreati " de primarie , nu-i putem lamuri ...ca sa nu mai zic de ce spun cei care au adevarate cabinete veterinare , cu dotari de nu le vezi nici la Pelican ...
De ce ? Pt ca se zice ca fostul "SOS Dogs " , administrat de un englez ( sau ceva similar ) , a devenit adapostul "Grivei " al primariei Oradea ....SOS Dogs oferea caini sterilizat, deparazitati, vaccinati GRATUIT spre adoptie ....Toate cheltuielile erau suportate de ei ! De unde ? Era treaba lor ! Adapostul Grivei (poate fi accesat pe net, pt a se vedea catea cu intestinele pe afara, venita din cabinetul veterinarului, dupa "sterilizare" , sau caine facut praf de altii hamesiti de foame ...) , ofera caini spre adoptie dupa plata taxei de ...taxei de...taxei de...de nu mai stii ...Ce-i interesant , e ca baietii "pe surse" spun ca primaria a accesat un program european , primind 800 lei pt fiecare cap de caine "prelucrat " ...Microcipatul si castratul chiar nu stiu cat ar costa ...Dar pana la 800 lei ( opt milioane ) e mult ....Basca impozitele de 100 lei pt cei care-si vor patrupedul asa cum l-a lasat D-zeu ...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Sep 2013, 14:48

SF scrie:

Mai , discutia asta ii despre un caz concret si nu despre altele , deci conteaza chiar nu conteaza orice alta abatere :wink:

Insa da , vina o are sistemu si politicienii pentru orice se intampla in tara asta !

Hai sa-ti spun ceva ! Mie imi place a ies seara la alergare , daca as avea caiini din astia si s-ar lua de mine , as face o singura sesizare , dupa aia probabil i-as extermina cu otrava si daca ii cazu le-as da in cap cu ranga !
Sa stai cu frica ca poate in timp ce se intoare copilu de la scoala se da vreun maidanez la el nu-i viata . asa ca ranga ii justificata atata vreme cat ii clar ca cei responsabili dorm in picioare !
O vad ca pe o chestie de supravietuire , la oamenii aia nimeni nu are cum sa le dea copilu inapoi !
@ SF , de acord cu tine, mai ales penultima fraza .Dar, intamplator, printre stiri, am vazut un interviu cu cei doi parinti . ti-am zis, toata compasiunea pt ei , s-a intamplat cum s-a intamplat, si nu poti da timpul inapoi ...Dar am ramas impresionat de vorbele lor ...Din cei care i-am ascultat, nu stiu daca era vreunul in situatia lor,dar, erau mult mai vocali , culmea ...Dar ei, cu sufletul zdrobit de moartea unui copil de 4 ani ...N-au vrut nici crematorii, n-au vrut nici mineriade, n-au vrut nici recompense pt pierderea copilului, n-au facut nici o referire la adevaratii vinovati , nimic....Au cerut ceva simplu : sa se ia masuri sa nu se mai repete si cu altii...
Nu vreau sa ma-ntelegi gresit ...Ma adresez tie, ca n-am timp de puricat prin topic, si te-am tinut minte cu ranga la "muscarit " dupa maidanezi ...Accept , poate si solutia ta , dar dupa ce iesim cu ranga la fezandat maidanezi, ce facem ? Ne aruncam incaltarile din picioare, ne sfartecam hainele, ne facem altele din piei de maidanezi, gen Gigel ( pardon, Fred Flinstone)...ne repezim sa gasim o pestera mai aerisita si luminoasa sau un codru mai verde ce nu se mai vede si asteptam o noua evolutie a speciei umane ?...
Cred ca pana la a iesi cu parul, fiind fiinte dotate cu un dram de inteligenta ( cele trei exceptii se exclud :mrgreen: :mrgreen: ) si posedand limbajul articulat , putem face ceva ...Problema e alta ....Deja e cam tarziu...Mizeria s-a intins prea mult si-i ff greu de curatat ...

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 11 Sep 2013, 22:24

iata niste exemplare educate de un stapan.

astia erau paznici (de vulpi, ocazional mistreti si rareori vipere). ostilitatile au durat cam 1 minut, cam pana mi-au mirosit pe rand mainile inca tinand - asa pentru decor - un colt ranjit.
Imagine

dupa 10 minute le-as fi oferit piept de pui dezosat cum practica "iubitorii" in Dr. Taberei dar s-au multumit cu ton si pateuri la conserva.
Imagine

repet: aveau un stapan.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 12 Sep 2013, 22:13

MuskMd scrie:ma , bine a punctat grizzly , dar eu mai am o virgula in toata beleaua asta ....

hai sa ne plasam, doar ipotetic in parc, cu copiii........ pe un copil ti-l ataca niste caini si tu afli de la alt copil? fu...tui... cine a vazut un caine sau o haita atacand stie ca nu o fac in liniste.... cine a vazut un copil speriat stie ca nu plange in tacere....

ce dracu ?!?! wtf is wrong with this picture.... ?
Muscarule, am fost atacat de o haita de caini ciobanesti (din aia cat vitelul) cand eram prin liceu. Si atacul a fost la comanda ciobanului. Dar fiindca ma asteptam la asta am fost pregatit si am scapat doar cu transpiratia; de la frica nu de la fuga.
In aproape toata lumea asa zis civilizata cainii fara stapan sunt eutanasiati dupa o perioada de... 3 zile sau mai multe. Doar la noi ii sterilizeaza si le dau drumul inapoi pe strazi, iar aia care ar trebui sa se ocupe de ei iau cate 15lei/zi ca sa aiba grija de cainele inregistrat la ei. Dar cutu e demult hai hui pe ulite. Ratia de hrana pt un bolnav internat in spital e de 7 lei - atunci sa nu te enervezi? Sa nu mai luam in calcul ce s-a intamplat cu sarmanul copil?
E o diferenta enorma intre cainii care au stapan si cainii salbaticiti (maidanezi)
Sunt pt eutanasierea cainilor fara stapan dar si pt pedepsirea exemplara a celor care adopta/cumpara un caine si dupa il arunca in strada
PS avem un coleg pe forum (nu mai retin cine) care in urma cu ceva timp, pe un alt topic spunea ca a luat din strada cativa caini. si eu am dus acasa caini care nu aveau stapan. Unii erau incurabili (mancau gaini, oua, muscau,etc), iar altii au trait in curtea parintilor pana la final. Dar pe incurabili i-am dat la altcineva, nu i-am aruncat inapoi pe strada

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 12 Sep 2013, 22:18

da luci, si eu am avut caini si sunt adeptul cainilor pe langa familie in conditii dcente. Aia de pe strada dati spre adoptie sau put to sleep. Mesajul citat avea alta seva:bunica aia ce dracu pazea? Si eu am copii si unde ma duc nu ma departez de ei incat sa nu stiu permanent in ce stare sunt.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 12 Sep 2013, 22:43

Din ce am citit copii au lipsit cam 10-20minute. Ma intreb cum a putut bunica sa-i scape asa mult din ochi intr-un loc public? E o mare diferenta intre un spatiu public si curtea proprie. din pacate s-a intamplat tragedia asta, care spun eu ar fi putut fi evitata.
In Italia nu am vazut decat un maidanez, o femela de dog german care a dat atacul la sacul de gunoi pe care l-am scos seara in curte :wallbash: Din cate am inteles era scapata de la stapan si nu mai reusea sa o prinda. Aici daca dai cu masina peste un caine liber pe strada si se afla cui ii apartine, stapanul plateste pagubele la masina
Fetita mea are aproape patru ani, s-a jucat cu animale dinainte de a invata sa umble, cainele de la avatar o stie de cand avea cam doua luni Dar cand nu e in curte sunt permanent cu ochii dupa ea, cum face orice bunic sau parinte cu capul pe umeri

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Sep 2013, 10:29

MuskMd scrie:da luci, si eu am avut caini si sunt adeptul cainilor pe langa familie in conditii dcente. Aia de pe strada dati spre adoptie sau put to sleep. Mesajul citat avea alta seva:bunica aia ce dracu pazea? Si eu am copii si unde ma duc nu ma departez de ei incat sa nu stiu permanent in ce stare sunt.....
Buni a adormit cata si cand s-a trezit a fost prea tarziu...pacat, viata nu mai poate fi data inapoi, dar sunt convins ca daca era supravegheat baietelului nu i se intampla nimic rau.
In fond animalul e tot animal, se intampla o gramada de accidente cu animale in care oamenii isi pierd viata, ce trebuie sa facem sa le omoram pe toate ca sa nu se mai intample?! Atunci hai sa omoram toti caii, vacile si alte animale care au mai facut victime umane.
Da, dar cainii din strada sunt fara de stapan, corect si din cauza cui au ajuns in strada fara stapan?! Nu tot din cauza oamenilor?!!! Pai daca din cauza noastra au ajuns cred ca avem obligatia morala sa gestionam situatia cu maturitate. Sigur ca cea mai simpla si ieftina solutie e sa-i omoram, dar sunt convins ca exista si alte solutii, asta ca sa nu ne fie rusine sa spunem ca suntem oameni, adica superiori animalelor.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 13 Sep 2013, 10:49

Mah, e foarte adevarat, buni a adormit; dar asta li se "mai" intampla bunicilor: atipesc... Dar si daca n-ar atipi: mergi cu copilul in parc, il lasi, chiar supravegheat, sa se miste. Buni e la 30-40 de metri de copil; sau sa zicem 10-20 de metri... De undeva apare un caine care se repede la copil. Oricat de vigilent ar fi buni si tot nu poate ajunge suficient de repede incat copilul sa scape complet teafar. Asta pentru ca unui caine ii trebuie cateva secunde sa mutileze un copil.
Problema dupa mine este ca ceea ce s-a intamplat este doar picatura care a umplut paharul in cel mai trist mod posibil; dar vorbim de un fenomen. Caii si vacile nu ataca copii, vatamarile in aceste cazuri sunt accidente nefericite. In Brasov cainii au fost in mare parte luati, fara tam-tam; pur si simplu au disparut de pe strazi, cel putin in zonele rezidentiale. Credeti-ma ca e muuult mai bine! Cine vrea maidanezi sa-i adopte si sa raspunda pentru ei ca orice stapan de caini.

Bunica aia numai ea si cu Cel de sus stiu prin ce trece acuma... dar chiar trebuie sa fie ea scoasa vinovata pentru ca traim in niste orase in care siguranta cetateanului este ultima preocupare a autoritatilor? :roll:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Sep 2013, 11:10

Omul intotdeauna a avut nevoie de o motivatie puternica si nobila ca sa se poata simti bine cand varsa sange, si exemple sunt destule, de la cruciade , pana la razboiul impotriva terorismului, asa e natura umana, degeaba ne punem spoiala in cap si ne facem apoi cruce, asta nu ne face nici mai buni, nici mai curati, faptul ca avem nevoie sa provocam suferinta in jurul nostru spune totul despre noi ca specie. Si asa o sa fim pana cand o sa existam, nu cred ca o sa ne mai schimbe ceva.
...vorbesc la modul general, intotdeauna au existat si exceptii, prea putine insa ca sa conteze.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns