Câinii maidanezi

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Câinii maidanezi

Mesaj de kingofbeasts » 18 Sep 2013, 09:08

grizzly scrie:sa inteleg ca daca erai de fata cand a murit Ionut nu te bagai sa il scapi? il lasai sa se descurce singur, nu?
deocamdata despre Ionut se stie doar ca a murit si ca a fost sfasiat de caini ceea ce nu inseamna in mod obligatoriu ca a murit sfasiat de caini (asta vom afla abia cand ancheta va ajunge la final). Apoi, Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ionut dar el nu face obiectul discutiei.
grizzly scrie:nu i-am facut eu. nu am eu de ce sa raspund pentru faptele altora.
Si atunci de ca sa raspunda cu viata mii de maidanezi pentru ceea ce doar se presupune deocamdata ca au facut 2 sau 3?
grizzly scrie:
kingofbeasts scrie:Ia sa vedem , cine-i mai ipocrit, eu care militez pentru drepturile animalelor si am si adoptat maidanez pe care-l cresc la mine in curte alaturi de cainele meu de rasa sau ala care striga eutanasiere dar inca n-a omorat nici o musca daramite un un caine?
urmand aceasta logica, n-ar avea nimic de spus pe tema asta decat macelarii si dezaxatii mintal.

:respekt:
asta din urma se vroia o replica adresata celor ce pretind ca doar vegetarienii sa caste gura cu privire la drepturile animalelor.daca e sa mergem pe extreme ele exista de ambele tabere.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Sep 2013, 09:21

va intindeti prea mult la discutii .
1: maidanezi : prea multi : 2 solutii : eutanasiere si adoptie : cei care nu sunt adoptati sa fie eutanasiati, simplu .
2 : stapanii care "creaza" maidanezi ...amenzi tata.... ca si eutanasierile alea costa .... iar asta , ca sa nu intram iar in vartejul impotentei legislative, se poate reglmenta la nivelul de administratie locala....

stiu un orasel care strangea cotarlele la adapost, le lasa cateva zile doar doar le revendica cineva ( pe perioada de carantina cred ) dupa care le declarau bolnave de nuj ce dracu incurabil si le faceau felul. in liniste, fara greenpeace :D ...elegant.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Sep 2013, 09:45

Adi G scrie:moaaama, ce mentalitate de muiere hipioata.... :lol: :lol: :lol: ma scuzi, no offence! nu pot sa ma abtzin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
da de ce nu-i ochei sa angajezi niste hingheri pentru "treburi murdare" de astea???? chiar nu intzeleg.... pe bune! si de ce trebuie s-o fac io pe rambo pe maidane si sa impusc caini vagabonzi???? ah, am uitat sa intreb, ar fi ochei daca i-as vana cu pusca? sau ar trebui cu prastia? ce zice legea junglei in privintza asta??? :lol: :lol: :lol:
hingherii aia isi aleg de buna voie "meseria" asta sau ce-o fi ea, castiga un ban acolo, asta e... chiar nu intzeleg care ar fi problema!
Ideea era acolo de implicare personala si renuntare la pasivitatea cu care ne-am obisnuit sa privim problemele de care ne lovim uneori zilnic. Nu cred sa gresesc prea mult daca afirm ca aproape jumate dintre cei peste 80% care cer eutanasierea au mers "cu gloata" fara sa aiba o opinie personala din lipsa de cunoastere a situatiei reale fie, de frica de a-si sustine opinia personala in fata unor adversari asa feroce precum cei care cer cu pumnul in masa eutanasierea . Recunosc ca ma cam luase valu din pricina televizorului si unde unii se vaitau ca niste lelite ca ei sunt neputinciosi si vor sa ia statu odata masuri sa nu se mai intample asa ceva. Nu cred ca are rost sa spun ca orice veterinar poate administra o injectie letala sau ca orice persoana suficient de matura cat sa apese niste butoane la un telefon intr-o anumita ordine poate chema hingherii chiar si zilnic daca-i necesar. Nu insa, noi ne-am complacut in delasare , si acele mii de caini pe care azi ii vedem brusc ca fiind o invazie nefireasca, ieri n-am avut ochi sa-i vedem desi tot acolo au fost. De ce bre sa afli de la televizor ca tocmai ti-au luat maidanezul din spatele blocului tu care te simti amenintat de el zilnic? de ce sa nu suni personal la hingheri sa vina dupa el de indata ce te-a deranjat, de ce sa nu fi facut personal reclamatie scrisa la primarie daca acelasi caine s-a intors pe strada dupa ce initial a fost luat? :evil:
Deci , cu alte cuvinte, situatia e aceeasi cam peste tot in tara asta si anume, toata lumea vrea sa se faca dar nimeni nu vrea sa participe direct si personal. Asta sanctionam eu prin cele spuse mai mult sau mai putin plastic. :roll:

ps.
Adi G scrie:mie mi s-a acrit de astia care se cred nusce militantzi pentru drepturile animalelor, dar n-au tupeu sa traiasca in jungla, de gat cu ele acolo.... :lol: :lol: :lol:
e, lasa ca sunt si de astia ia uite acilea :http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... x6iuqTc1Gs

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 18 Sep 2013, 10:01

kingofbeasts scrie:Ideea era acolo de implicare personala si renuntare la pasivitatea cu care ne-am obisnuit sa privim problemele de care ne lovim uneori zilnic. .....................
de ce sa nu suni personal la hingheri sa vina dupa el de indata ce te-a deranjat, de ce sa nu fi facut personal reclamatie scrisa la primarie daca acelasi caine s-a intors pe strada dupa ce initial a fost luat? :evil:
Asa ar trebui facut, dar atunci ce facem cu cei care-i pe maidanezi vor liberi pe strada?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Sep 2013, 10:15

luci_t scrie: Asa ar trebui facut, dar atunci ce facem cu cei care-i pe maidanezi vor liberi pe strada?
La asta a raspuns colegu MuskMd mai sus:
MuskMd scrie:2 : stapanii care "creaza" maidanezi ...amenzi tata.... ca si eutanasierile alea costa .... ...
asta pentru ca, daca vrei maidanezul liber , te duci si-l adopti personal deci devii stapan de caine :wink:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Sep 2013, 10:28

da bre, sper ca am fost cat de cat explicit ....
am mai zis-o : la capitolul caini sunt adeptul raselor cat se poate de mult. cainele selectionat va oferi clar mult mai multe beneficii si multumiri stapanului care l-a ales cu cap . O cotarla subnutrita , rahitica si subdezvoltata, crescuta de babele de la bloc nu poate oferi decat, in cazul cel mai fericit, iubirea maxima, asta in cazul in care nu a suferit deja niste traume care sa o faca irecuperabila dpdv al coexistentei cu oamenii .( da stiu si traumele tot noi i le-am facut deci nu are nici o vina bietul dobitoc :D )
treaba se poate rezolva si la noi in liniste dar ne place balciul si ne uitam mai mult decat trebuie la televizor si in curtea vecinului .....

PS am momente in care as vota pro eutanasierii sia unor babe de la bloc, but thats just me :lol: ....
PPS ca sa nu fiu acuzat ca sunt psihopat sau anti animale va zic atat: am avut caini de rasa si metisi de la 7 ani , simultan cate 2-3-4 . nu am aruncat puii in strada ci le-am gasit camine la toti . Am adunat caini din strada si i-am crescut , pt ca imi permitea timpul pe vremea aia. nu sunt 3 ani de zile de cand cainele din casa doameni administratore de bloc si cainele de la scara aceleiasi doamne erau sa imi rupa fetita de 3 ani la momentul respectiv. doar urletele animalice ale babei au salvat cei doi caini din manutele astea doua si m-au oprit sa nu ii rup si ei figura .
Repet : stiu sa ma port cu caini , iar jigodiile alea nu au fost provocate in nici un fel sa atace . Cainele isi va forma caracterul daca pot spune asa in functie de factorii de mediu , indiferent ca mediul e scara blocului , sau curtea personala unde stapanul dicteaza .

ca sa concluzionez : orice caine trebuie sa aiba stapan. nu are, ok, ii gasim un stapan sau ii facem felul. end of story . decat sa platesc banii de mancare mai bine pt eutanasiere si incinerare . si asta este opinia mea indiferent de episodul nefericit cu copilul din Bucuresti .

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 18 Sep 2013, 10:43

@ MuskMd
corect
Cred ca ma repet dar nu-i bai: cica sunt alocati 15ROn/zi pt ingrijirea uni maidanez in adaposturi iar pt hrana unui bolnav in spitalele de stat sunt alocati 7 RON
Deci "eu cu cine votez?" cu ONG-urile care iau banii pt caini dar cainii sunt in strada, sau cu sarmanii oameni de prin spitale?
In tarile europene cainii carora nu le pot fi identificati stapanii, sunt tinuti cateva zile si daca nu sunt revendicati/adoptati sunt eutanasiati. Si asociatiile pt drepturile animalelor nu au nimic de zis impotriva. Doar noi suntem mai cu mot
PS mai sunt multe de zis aici: cainii bolnavi, batrani, agresivi, etc sa fie eutanasiati iar cateii si cei blanzi sa fie tinuti mai mult in speranta ca vor fi adoptati

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Sep 2013, 11:53

MuskMd scrie:va intindeti prea mult la discutii

stiu un orasel care strangea cotarlele la adapost, le lasa cateva zile doar doar le revendica cineva ( pe perioada de carantina cred ) dupa care le declarau bolnave de nuj ce dracu incurabil si le faceau felul. in liniste, fara greenpeace :D ...elegant.

Si sigur . Se le poate da otrava , ranga-n cap era doar daca-i cazu , in sensu ca pentru o viata umana dau o ranga-n cap la un caiine oricand .

Oricum , ar trebui sa va io intrebati cei cu animalele ce va lipseste daca aveti nevoie de animale :wink: (caiinii de paza nu se pune , sau caii la tras caruta, vaca pentru lapte), la urma urmei multi sustin cat de afectuosi sant caiine , dar daca nu-i dai de mancare si nu-l tii in casa sau pe lant pleaca la ala care-i da de mancare :wink: Chiar ii dragoste :) adevarata :?: :wink:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Sep 2013, 12:01

da, dar fara secs :lol:

SF
veteran
veteran