Câinii maidanezi

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Re: Câinii maidanezi

Mesaj de adiwolf » 18 Sep 2013, 22:42

@SF
ai crescut vreodata un caine de cand era pui de o luna pana la moartea lui?!
in sensu ca pentru o viata umana dau o ranga-n cap la un caiine oricand .
ciudat, la mine este exact invers.

si pentru toti, cuvantul EUTANASIERE nu este decat un eufemism care defapt inlocuieste mult mai neplacutul UCIDERE sau OMORARE.
vezi doamne, daca spun ca eutanasiaza un animal nu este tot una cu a il ucide sa a il omora.

uciderea acestor animale din pacate nu va rezolva situatia decat pe moment - s-a mai intamplat asta si tot in urma unor accidente de acest gen au fost luate aceleasi masuri cretine si fara rezultat.
pana nu se produce o responsabilizare cu forta a tuturor celor care cresc animale in ograda lor - fie ca asta inseamna o camera la bloc fie ca inseamna un hectar de curte - in asa fel incat sa il usture la kur atunci cand animalul sau pasarea lui este prinsa pe drumul sau spatiul public, nu vom rezolva absolut nimic.
taranii, cetatenii din mediul rural, vor continua sa produca nonstop caini si pisici maidaneze, pt ca animalele lor nu sunt tinute in curti sunt libere si se vor imperechea si inmultii pt ca asta este legea firii si nu le poti condamna pt asta, iar dobitocul de stapan va arunca puii sau va alunga animalul din batatura casei ca deh, sunt multe guri de hranit (asta in cazul fericit, daca nu cumva ii pune intr-un sac si il arunca pe un rau)
dar pentru asta ar insemna sa aiba cine sa aplice amenzi si legi, ar insemna sa avem autoritati ferme, dar cum la noi nu exista asa ceva, luam masura uciderii in masa, iar peste cativa ani (3-5ani) vom discuta iarasi despre cazul Ionut sau ambasadorul Japonez sau.........cine naiba mai stie.
am avut si am caine in curtea si casa mea si probabil ca voi avea mereu - stiu, inexplicabila pt unii, dorinta de a avea alaturi un caine, dar........nu eu pierd - insa sunt constient de amploarea pe care a luato acest caz al cainilor fara stapan si ca trebuie rezolvata dar,.................
UCIDEREA in masa nu rezolva problema si va rog sa fiti constienti de asta toti cei care o sustineti.
este adevarat, trebuie sa scapam de caini si de alte animale de pe strazi si locurile publice, dar nu in acest fel
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 19 Sep 2013, 01:09

EUTANASÍE s. f. 1. moarte ușoară, fără dureri. 2. provocare de către medic a morții unui bolnav incurabil, pentru a-i curma suferințele. 3. sacrificare, prin procedee rapide, nedureroase, a animalelor bolnave. (< fr. euthanasie, gr. euthanasia)

A OMORÎ́ omór tranz. 1) A lipsi de viață (premeditat sau din întâmplare); a supune unui omor; a ucide. ◊ ~ (pe cineva) cu zile a) a aduce în stare de disperare; b) a cauza moartea cuiva înainte de timp. 2) A distruge moralicește (printr-o veste rea etc.). ◊ Nu mă ~! exclamație prin care cel căruia i se relatează pe neașteptate ceva își exprimă uimirea. 3) A face să dispară; a lichida. ◊ A-și ~ foamea a-și potoli foamea. A-și ~ timpul (sau vremea) a-și găsi o ocupație neînsemnată ca să treacă timpul. /<sl. umoriti

ucíde (-s, ís), vb. – 1. A omorî, a provoca moartea. – 2. A lovi, a da lovituri. – Mr. țid(ere) „a lovi”, megl. uțid „a lovi”, istr. ucidu „a omorî”. Lat. occῑdĕre (Densusianu, Hlr., 153; Șeineanu, Semasiol., 225; Pușcariu 1734), cf. it. uccidere, prov., cat. aucire, v. fr. occire. Cuvînt rar acum în Munt. și Mold. (ALR, I, 291), sensul 2 este înv. Ucid se zice și ucig, prin analogie cu vb. care au același participiu, cf. încinge, încins; stinge, stins (explicațiile lui Tiktin nu par sigure în această privință). Asupra acestor schimbări, cf. repede › repeguș. Der. ucigaș, s. m. (asasin, criminal; înv., demon); ucigan, s. m. (Mold., demon); ucigător, adj. (care omoară, ucide); ucigătură, s. f. (moarte, asasinat; chin, suferință), înv.; ucisătură (var. ucisură), s. f. (moarte; chin), înv.; sinucide, vb. refl. (a se omorî), după fr. suicider; sinucigaș, s. m. (persoană care se sinucide); pruncucidere, s. f. (ucidere de copii). Diferite comp. servesc ca nume populare ale dracului: ucigă-l crucea (pietrele, tămîia, toaca).

io si cu dexonline.ro zicem ca este tostusi o "mica" diferentza intre "a ucide/omori" si a "eutanasia".... cum deasemenea este o "mica" diferentza intre cainele tau, probabil hranit, ingrijit, educat, sanatos si nushce focare de infectii pe patru labe care scormonesc toata ziua prin gunoaie si mai sfasie si cate un copilas din cand in cand...
nu am nimic impotriva cainilor, daca as avea timp si loc, sigur as avea si io catziva.... imi plac si pisicile si sobolanii (aia de laborator :lol: ) si chiar porcii mi-s simpatici... :lol: :lol: :lol: dar asta nu are nici o treaba cu problema cainilor comunitari... imi pare rau...
io mai cred ca eutanasierea "in masa" ar rezolva problema brusc si cat se poate de bine.... si mai cred ca ar scuti multe suflete nevinovate de chinuri groaznice. ce altceva vrei sa le faci? sa-i bagi in adaposturi si sa-i hranesti in fiecare zi? cat timp exista pensionari si copii muritori de foame, este absurd.... serios. cine ii adopteaza, ii tzine in curte si ii ingrijeste, sa fie sanatos, tot respectul.... pentru restul, injectia letala! frumos, civilizat, fara dureri, fara chinuri... io nu vad vreo problema.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 19 Sep 2013, 01:16

adiwolf scrie:
in sensu ca pentru o viata umana dau o ranga-n cap la un caiine oricand .
ciudat, la mine este exact invers.
ciudat, la mine ar depinde de situatzie.... :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Sep 2013, 05:48

adiwolf : aia cu mediul rural e deplasata. productia de maidanezi e clara: marile orase .
nu stiu cum o fi la tine la tara, dar pe aci obiceiul e crud , dar eficient....... punga, cateii fara ochi , un bolovan si la garla .......
daca vreti sa ne dam dupa deget ne dam.....dar nu o data am gasit punga spalata la mal si nu o data am vazut camioanele eliberand maidanezi pe camp. numere de IF, PH , B ......

avem si solutiile , avem si uneltele , ne place sa ne vaitam si sa ne uitam in gura unora care se dau cunoscatori de pe margine sau pseudo mari iubitori de animale @ca doar si ele are suflet@ ..... noh , io zic ca meritam sa ne muste cotarlele alea .... :lol:

ca sa iti mai zic una , ca tot se facuse referire de selectia naturala..... omul s-a jucat cu selectia asta sia mai dat-o si nasol....maidanezii aia ce-s ? sunt puii unor caini nedoriti eliberati in strada .... cainii aia de ce erau nedoriti ? ca erau neconformi , in plus sau ca pur si simplu stapanul si-a dat seama ca nu poate s ail tina ( din lene, lipsa de bani , comoditate, whatever ) ...... deci implicit ( fortez un pic logica aci :D ) aia sunt niste exemplare care nu ar fi existat intr-o lume perfecta :lol: .....adica nu e nici o problema daca le luam suflul ...... eu recunosc nu dau multi bani pe viata cainilor din lumea asta.....care i-am avut i-am iubit si vorba ta, as fi luat gatul cuiva pt ei , dar pt unul de pe strada? no way .......si mai am si aci aproape un exemplu de caine lup impuscat pt ca a indraznit sa se maraie la stapan ...... :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Sep 2013, 06:43

Ce ne mai place sa povestim vorbe.Ce naiba o fi atat de greu de priceput,nu stiu.Cine iubeste cainele sa si-l tina acasa si sa aibe grija de el.Nu in fata blocului,nu pe strada,nu la ghena de gunoi.Cei fara stapan sortati,dati spre adoptie sau eutanasiati daca nu se gaseste vreun doritor.Iar pentru cei care adopta doar asa de amorul artei,amenzi de sa sufere tot neamul. :evil:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 19 Sep 2013, 10:12

undeva pe drum in toata tevatura asta cu cainii vagabonzi se pierde esentialul: eutanasierea si adoptia sunt solutii ce trateaza doar efectele problemei. Si asta din pacate nu rezolva mai nimic pe termen lung.
Am mai spus-o si ma repet problema principala e ce sa facem sa nu ajunga cainii (si alte animale ) pe strada nu ce sa facem cu ei dupa ce au ajuns acolo .
Decat sa dau bani continuu pentru hrana animalelor din adaposturi sau decat sa dau bani pentru injectii letale prefer sa sustin financiar un organism , care de altfel ar fi trebuit sa existe in tara asta de cam multisor (nu de alta dar infiintarea lui a fost stabilita prin lege) si care organism sa vegheze la mentinerea strazilor curate si formarea unei mentalitati sanatoase in randul oamenilor. Vorbesc aici de politia animalelor . Se va spune ca nu sunt bani dar ei exista sau pot fi facuti sa existe in cuantum suficient (acel impozit pe animal de care se tot vorbeste s-ar putea dirija spre asa ceva cu un buget separat).
In orice tara civilizata adaposturile sunt doar o gazda temporara pentru animalele ratacite, pierdute, sau evadate pentru perioade de timp de pana la o luna de zile timp in care se presupune ca un proprietar de animal si-l poate recupera. Numai cei nerevendicati merg spre adoptii sau sunt pusi la nani daca sunt considerati bolnavi incurabili sau periculosi. Astfel sistemul are pe cap un numar relativ mic de animale raportat la numarul de locuitori umani si este astfel sustenabil.
Din punctul meu de vedere riscul ca un om sa moara muscat de caini exista si daca un singur caine e liber pe strada deci asta ar trebui sa facem , sa tinem strazile curate in permanenta nu sa facem curat doar la pasti sau la craciun. fara Din pacate pentru unii, in felul asta vor ramane fara o tata de muls asa ca trebuie sa le cam fortam mana .
Asta e rolul nostru, al societatii civile sa punem presiune pe politic sa ia masuri viabile si in loc sa ne impartim in 2 tabere, pro si contra eutanasiere, sa facem o singura tabara care sa ceara punerea pe picioare a unui sistem functional care sa rezolve problema asta pe termen lung. :respekt:
Eu mai sper doar sa tina balciul asta suficient de mult pentru ca din ce in ce mai multi sa ajunga sa priceapa chestia asta. Cat timp unii vom cere eutanasierea si altii adoptia singurii care au de castigat sunt politicienii care fac si capital politic (electoral) si bani neevidentiabili pentru campanii sau chiar pentru astuparea datoriilor pe care le-au facut pentru scaunele ce le ocupa; asta in timp ce noi vom avea tot strazi infecte si periculoase. Daca insa vom cere toti un sistem viabil ii vom lipsi pe politicieni de ambele surse de castig si vom avea si strazi bune de promenada . :respekt:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Sep 2013, 10:36

Da King,dar deocamdata trebuie sa se rezolve treaba cu astia care-s acum pe strada.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 19 Sep 2013, 12:34

Din pacate nu merge asa pentru ca la noi solutiile provizorii tind sa devina definitve. La noi daca se incepe numai cu eutanasierea aici se si incheie si dupa ce si-a luat multimea baia de sange totul se opreste spontan, problema trecand pe un plan secundar sau chiar pe nici un plan.
Pentru ca lucrurile sa mearga pe viitor trebuie inceput direct cu un sistem care sa functioneze mai ales ca inclusiv eutanasierea se incadreaza si in peisajul acelui sistem.
In loc sa se lupte sa adune toti caini statul ar putea scuti o parte din cheltuieli foarte simplu daca:
1. Intr-o prima faza ar invita toti doritorii de adoptii sa-si ia frumos catelusul in brate si sa mearga cu el la centrele de adoptie pentru a fi inregistrat , marcat vaccinat, deparazitat si castrat in mod gratuit (ar costa mult mai putin statul decat adunarea cainilor de pe strazi , ar fi mult mai rapid si ar fi si un stimulent puternic pentru doritorii de caini). Sa nu uitam ca exista in tara facultati veterinare a caror studenti n-au unde face practica si care ar putea presta asemenea servicii in mod voluntar si gratuit (ca sa nu mai zic de liceele agricole care de asemenea ar furniza o mana de lucru gratuita)
Se poate da un termen rezonabil in care sa se poata face asta dupa care orice caine gasit pe strada va fi ridicat fara exceptie.
2. Cei ce n-au facut asta din proprie initiativa, sa mai poata adopta si dupa ce caini au fost adunati de pe strada de catre stat, prin intermediul hingherilor, insa doar contra cost (suportand cheltuielile ocazionate cu ridicarea lor de pe strada , marcarea, vaccinarea , deparatizarea , castrarea si hranirea cainelui , operatiuni care- cu exceptia primeia -sa fie facute doar in momentul in care pentru animalul respectiv exista deja depusa o cerere de adoptie )
3. Cei care n-au fost revendicati eutanasiati .
In prima faza ar trebui ridicate animalele agresive iar pentru asta o linie telefonica la care orice om sa poata anunta strada, intersectia sau zona in care e localizat animalul sau haita agresiva. Din motive logistice si economice linia asta ar putea fi direct derivata din sistemul 112 care deja exista.
In paralel prin intermediul organismelor abilitate care, repet, ar fi trebuit sa existe deja, s-ar face verificari periodice la cei care au adoptat pentru a se verifica starea animalelor adoptate si conditiile lor de trai . Stapanii de adoptati care esueaza in respectarea obligatiilor pe care si le-au asumat in momentul adoptiei, amendati corespunzator si obligati si la plata cheltuielilor efectuate cu cainele initial ,daca a fost scutit de plata lor la acel moment precum si la plata pagubelor produse de animal daca e cazul.
As mai putea continua mult si bine cu solutii si raspunsuri la intrebari care deja exista si sunt aplicate de altii cu succes insa ceva ma face sa cred ca oricum imi racesc gura de pomana motiv pentru care ma opresc aici.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Sep 2013, 16:10

Adiwolf , aia cu mediu rural nu-i asa , am impartit de mic mediul rural de la bunici cu orasu parintilor , si nici acuma nu vezi caini vagabonzi la tara , cel putin de unde vin eu , iar pe vremea lui Ceausescu de ex. . nu stiu in Bucuresti , da prin nordu Ardealului nu prea erau caiini vagabonzi la oras , foarte putin si pe la periferie , insa extrem de putin . Acuma is peste tot , in centru chiar .

Nu-s decat a nspea manifestare a unei societati decadente , si politicu nu are nici o vina , ma refer la actualu sistem politic , o dictatura ar fi altceva , singura cale de a scapa de canceru care s-a instalat in societatea romaneasca actuala .

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 19 Sep 2013, 16:14

http://www.evz.ro/detalii/stiri/atentie ... z2fEX7R6T6

„Ieri dimineaţă, la ora 09.00, o echipă de hingheri privaţi a ajuns în parcul de lângă Piaţa Covasna, unde s-a reîntors maidanezul agresiv. Până la ora 15.00, deşi erau trei angajaţi, nu au reuşit să prindă patrupedul nici după a treia încercare, fiind prea mulţi copii în parc. În plus, persoanele prezente îl ascundeau când vedeau hingherii. Astfel că patrupedul a rămas iarăşi liber şi sare să muşte orice om care trece pe lângă parc şi chiar pe cei din parc.”

Zic ei că pentru a scăpa de 65000 de câini pentru care au 1500 de locuri în adăposturi e nevoie de peste 3 000 000 de euro. 14 zile lucrătoare în care pot fi revendicați înseamnă aproximativ 2 ani și jumătate până îi strâng pe toți din București. Ce te faci cu prostia omenească de a adopta, elibera și ascunde în continuare? Pentru că susținătorii de câini de maidan au demonstrat în repetate rânduri că nu sunt în toate mințile. Oare chiar e necesar ca cetățenii să ia legea în propriile mâini?

Scrie răspuns