cainii fara stapan

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

adrignat
veteran
veteran

Re: cainii fara stapan

Mesaj de adrignat » 30 Ian 2011, 20:42

mai fain e ca s-a gasit si "solutia" pentru cainii vagabonzi.
se transporta de la bucuresti in microbuse si se elibereaza pe timp de noapte in alte orase.
cazuri clare : brasov exact pe strada pe care stau 1 caz nu mai vechi de o luna jumate.si sighisoara cel putin 10 cazuri intr-un an
:wink:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 30 Ian 2011, 21:13

se face "populare" si la voi cu caini vagabonzi :lol: :lol: :lol:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 30 Ian 2011, 21:15

cipic scrie:se face "populare" si la voi cu caini vagabonzi :lol: :lol: :lol:
adevaru e ca suntem si haini acuma......oameni fara bun simt.in sfarsit se fac populari si noi mai avem si de comentat! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Ian 2011, 21:17

Da... trebuia sa-i elibereze in Dunare macar...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 30 Ian 2011, 21:20

Tristian scrie:Da... trebuia sa-i elibereze in Dunare macar...
nu ca acolo nu supravietuiesc mult din cauza "electricienilor"....stii ce scump se da icra de vagabond la pod la giurgeni?? :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 30 Ian 2011, 22:20

De caini nu stiu, da de pisici daca aveti nevoie, am vreo 25 in fata blocului. Va dau eu bani, numa populati alte orase (rauri) cu ele! :evil:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 30 Ian 2011, 22:36

cainii fara stapan chiar sunt o problema pe la noi. Glumim, radem dar nu prea-i rasul nostru. Sper sa nu mai ajunga nimeni muscat de ei.
Mutarea cainilor dintr-un oras in altul nu este o solutie. Am vazut in unele orase (arad, oradea) caini de rasa care cred ca erau vagabonzi. O problema sunt crescatorii inconstienti care vad cainii ca pe o sursa rapida de venit. Dar cea mai mare vina o au cei care dupa ce iau(cumpara, primesc, adopta) un caine si il arunca pe strazi dupa ce ghemotocu dragut de blana creste si roade sau sparge cate ceva prin casa. In cel mai fericit caz ajunge la rudele de la tara care, dupa caz au sau nu grija de caine.
Chiar azi dimineata am vb cu tata si mi-a spus ca i sa- oferit o catea husky, matura cred, care face mari magarii prin curtea stapanilor.

PS dac cineva din jud arad bihor vrea o catea husky (probabil fara acte) agresiva si crede ca poate avea grija de ea sa lase mp

colega
junior
junior

Mesaj de colega » 30 Ian 2011, 23:58

Cainii fara stapan reprezinta o problema; solutia e greu de anticipat, insa:
- principala sursa de caini comunitari/maidanezi/fara stapan o reprezinta proprietarii de caini, in mod special gospodariile taranesti, organizarile de santier s.a.
- colectarea lor de pe strazi in vederea sterilizarii si eventual cazarii in adaposturi e doar un inceput atata timp cat proprietarii de caini nu au minime obligatii si responsabilitati; optica taranului roman (fara sens peiorativ) este ca daca nu da carne, lapte, lana, oua, cainele nu merita un tratament decent iar pisica nici macar un nume.
Cheltuielile cu un caine in gospodarie se rezuma la ceva de mancare si eventual un adapost la capatul lantului. Hrana si adapost conforme cu varsta, talia, rasa? Vaccinuri, controale periodice, sterilizare? Utópia.
- cainii isi doresc un stapan si o casa a lor; daca sunt pe strada se grupeaza in haite care au o ierarhie in care exista un sef de care asculta si isi revendica un teritoriu pe care il pazesc, uneori chiar si de unii oameni.
- cainele este un animal domestic, nu are nici o vina ca omul, creatorul sau, l-a abandonat.

Fiti mai toleranti.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 31 Ian 2011, 00:09

La mine in Berceni cred ca se ocupa cineva special cu inmultirea lor gen cum se ocupa Raduta de sturioni :lol: :lol: :lol: si ala sigur e Basescu care ne-a amenintat in campania electorala pentru primaria Bucurestiului ca o sa-i adune pe toti,dar unde nu a spus, asa ca ia adunat in Bucuresti!!! Si de vreo 2-3 ani au inceput sa se inmulteasca pisicile si cand se imperecheaza scot niste sunete de te sperii :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns