deaia ziceam.eu am un dogo argentino...care a implinit frumoasa varsta de 75kg!ANDREI RIGA scrie:Crede-ma stiu! Stiu si ce-nseamna ecografie in fiecare zi timp de o saptamana, cu cateaua gravida si bolnava de babezioza, infectii, boli digestive, etc
Am scris ca sunt de acord si cu masuri radicale, dar ma enerveaza scandalizatii astia de moment cum vad ca apar peste tot si care n-au crescut un caine vreodata(in adevaratul sens al cuvantului) si care n-au incercat vreodata sa inteleaga macar cu ce se mananca.
M-apuca dracii cand vad mamici isterizate cand plozii lor se apropie de catelusa mea Westie(6 kg), Nu-ti mai spun (dar cred ca stii) cum e cu Bulmastiff-ul prin parc si saracul e "fraierul" Westie-ului care-l "tine sub papuc".

tot ce vreau eu sa subliniez este ca,un caine inseamna foarte multa responsabilitate.si materiala,dar mai ales morala.toata viata am avut caini deci nu am frica de ei....vorbesc de frica irationala.dar chiar si asa...nu as intra intr-o curte nici macar daca aceasta ar fi pazita de un cocker!stiu ce inseamna pentru ei simtul teritoriului si responsabilitatea apararii acestuia cat si a stapanului.deci mai bine lipsa.
problema cu cainii comunitari e ca isi atribuie o bucata de pamant pe care o considera teritoriu si se comporta ca atare.aici intervine problema.
plus ca in momentul in care se formeaza grupuri/haite problema creste exponential.tot timpul un individ o sa aiba ceva de demonstrat in cadrul haitei,ca e vorba de aratat muschii in fata femelei,sau de pastrat statutul,sau de castigarea increderii grupului etc.si se imping unul pe celalalt mai departe......asa apar cazuri cum e asta.
e adevarat si pe mine ma scarbeste mediatizarea excesiva a "socantului" a "extraordinarului"....dar problema in sine e una reala si destul de nasoala.