cainii fara stapan

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 14:02

ANDREI RIGA scrie:Crede-ma stiu! Stiu si ce-nseamna ecografie in fiecare zi timp de o saptamana, cu cateaua gravida si bolnava de babezioza, infectii, boli digestive, etc
Am scris ca sunt de acord si cu masuri radicale, dar ma enerveaza scandalizatii astia de moment cum vad ca apar peste tot si care n-au crescut un caine vreodata(in adevaratul sens al cuvantului) si care n-au incercat vreodata sa inteleaga macar cu ce se mananca.
M-apuca dracii cand vad mamici isterizate cand plozii lor se apropie de catelusa mea Westie(6 kg), Nu-ti mai spun (dar cred ca stii) cum e cu Bulmastiff-ul prin parc si saracul e "fraierul" Westie-ului care-l "tine sub papuc".
deaia ziceam.eu am un dogo argentino...care a implinit frumoasa varsta de 75kg! :lol: stiu ca e peste standarde.....da mie imi place la nebunie chestia asta.
tot ce vreau eu sa subliniez este ca,un caine inseamna foarte multa responsabilitate.si materiala,dar mai ales morala.toata viata am avut caini deci nu am frica de ei....vorbesc de frica irationala.dar chiar si asa...nu as intra intr-o curte nici macar daca aceasta ar fi pazita de un cocker!stiu ce inseamna pentru ei simtul teritoriului si responsabilitatea apararii acestuia cat si a stapanului.deci mai bine lipsa.
problema cu cainii comunitari e ca isi atribuie o bucata de pamant pe care o considera teritoriu si se comporta ca atare.aici intervine problema.
plus ca in momentul in care se formeaza grupuri/haite problema creste exponential.tot timpul un individ o sa aiba ceva de demonstrat in cadrul haitei,ca e vorba de aratat muschii in fata femelei,sau de pastrat statutul,sau de castigarea increderii grupului etc.si se imping unul pe celalalt mai departe......asa apar cazuri cum e asta.
e adevarat si pe mine ma scarbeste mediatizarea excesiva a "socantului" a "extraordinarului"....dar problema in sine e una reala si destul de nasoala. :cry:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Ian 2011, 14:12

Femeia nu era la furat, Andrei draga...
http://www.adevarul.ro/locale/constanta ... 58681.html

Si chiar daca ar fi intrat ilegal pe proprietatea cuiva, problema este aceeasi in continuare iar oamenii pot intra ilegal pe proprietati private fara sa fi premeditat o infractiune. Daca un om dezorientat, cu handicap psihic sau un copil intra in curtea cuiva si il omoara cainii proprietarului, acel proprietar trebuie sa raspunda in fata legii.

In fiecare zi vin la spital oameni muscati de comunitari, e inadmisibil sa fie nevoie sa umbli inarmat prin parc sau prin locuri deschise din oras in secolu 21. Ieri dupa-amiaza m-a mancat in *** sa ies la o plimbare in Tabacarie in Constanta. Mare greseala, daca nu interveneau 2 cetateni din zona stricam bunatate de blugi. Acelasi lucru e valabil si pe plaja din mamaia. Daca vrei sa te plimbi seara pe acolo iti trebe pepper spray. Sau pistol.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 31 Ian 2011, 14:14

adrignat scrie:deaia ziceam.eu am un dogo argentino...care a implinit frumoasa varsta de 75kg! :lol: stiu ca e peste standarde.....da mie imi place la nebunie chestia asta.
Sa-ti traiasca, ptiu, ptiu, sa nu se deoache !
Thor al meu n-are "decat" 71kg.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 14:18

ANDREI RIGA scrie:
adrignat scrie:deaia ziceam.eu am un dogo argentino...care a implinit frumoasa varsta de 75kg! :lol: stiu ca e peste standarde.....da mie imi place la nebunie chestia asta.
Sa-ti traiasca, ptiu, ptiu, sa nu se deoache !
Thor al meu n-are "decat" 71kg.
fain nume!sa-ti traiasca si tie.....
da....desi are pedigree bun si toti fratii lui au ramas in standarde,asta s-a incapatanat sa semene cu stapanu si s-a tot dus! :lol: mai fain e ca nu a pierdut nici un strop din agilitatea si rezistenta caracteristica!in schimb ca si comportament cu oamenii e un fel de pisica gigantica! :lol:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 31 Ian 2011, 14:50

Primul care trebuie impuscat este tutorele copilului handicapat sau omului cu dizabiltati mintale, care-i lasa sa umble pe strada nesupravegheati. Apropo, un dezechilibrat psihic care-ti intra in curte(casa) poate fura, poate sa-ti dea in cap ca i se pare lui tu esti "omul negru" sau poate viola sotii si fiice. In timpul asta, cainele trebuie sa stea sluj? Nu nenica, trebuie sa-l sfasie! Daca s-ar intampla ceva cu fiica-mea in prezenta cainelui , i-as omori pe amandoi : si pe nenorocit si pe caine, cat mi-ar fii de drag!

Si eu n-am zis ca a intrat la furat. Doar ca a intrat fara permisiune pe o propritate. Pentru asta s-au luptat unii, cel putin asa se spune, ptr dreptul sfant la proprietate. Doar ca simtul proprietatii a fost atrofiat de 50 ani de comunism si lumea nu mai intelege despre ce-i vorba.

Tuturor li se pare normal ca cineva sa intre intr-o curte neinvitat, dar daca ar intra cineva peste el in casa , ar fii nenorocire!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 31 Ian 2011, 14:56

ANDREI RIGA scrie: M-apuca dracii cand vad mamici isterizate cand plozii lor se apropie de catelusa mea Westie(6 kg), Nu-ti mai spun (dar cred ca stii) cum e cu Bulmastiff-ul prin parc si saracul e "fraierul" Westie-ului care-l "tine sub papuc".
As rade daca nu as fi patit chestii asemanatoare. Am fost(si sunt in continuare) considerat nebun ca-mi las fetita de 15luni sa se joace cu caini. Cainii cu care a intrat in contact au stapani, sunt vaccinati si ingrijiti corespunzator.
Cand am fost prunc am luat acasa caini fara stapani sau caini considerati irecuperabili. Dintre toti doar unu a facut pe nebunu si nu a putut fi indreptat si chiar ca a fost irecuperabil. dar a sfarsit ca un caine de incredere la o stana.
Eu as obliga proprietarii de caini sa le implanteze cipuri si majoritatea cainilor sa intre intr-o baza de date nationala. Iar pe proprietarii care i-ar scoate in strada i-as rupe cu amenzi.
Cat despre cainii vagabonzi ar fi bine daca s-ar reusi sterilizarea lor. Dar cat timp o sa fie aruncati in strada caini nr vagabonzilor nu o sa scada...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 31 Ian 2011, 14:58

@adrignat
scuze, probabil ca am scris in acelasi timp.
Hmm, pisica uriasa... Adica se joaca de-a piscica cu soarecii? :D

Oricum, am remarcat ca astia mari, crescuti cum trebuie, sunt mai blanzi decat aia pitici. Westie al meu(Joujou) il maraie si-l da la o parte pe fraier de la mancare sau cel putin se baga la el in castron, in timp ce el n-are voie sa se apropie mai putin de 3-4 metrii de castroanele ei :lol: :lol: :lol:

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 31 Ian 2011, 15:06

bah oameni buni...de ce trebuie sa avem apucaturi nefiresti?
daca miine ar ateriza niste extraterestrii supertehnologizati si si-ar atribui dreptul de viata si de moarte asupra oamenilor pe motiv ca oricum ne-ar termina pe toti daca ne opunem, cum vi s-ar parea? si daca ne-ar mai pune si cipuri la aia care ramin in viata? nu cred ca avem drept de viata si de moarte sau drept de control asupra oricare fiinte in viata.
si inca ceva, ciinii nu ataca fara motiv. ori se apara ori au dezvoltat unele traume care le-au modificat comportamentul, traume provocate tot de oameni dezechilibrati.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 15:11

ANDREI RIGA scrie:@adrignat
scuze, probabil ca am scris in acelasi timp.
Hmm, pisica uriasa... Adica se joaca de-a piscica cu soarecii? :D

Oricum, am remarcat ca astia mari, crescuti cum trebuie, sunt mai blanzi decat aia pitici. Westie al meu(Joujou) il maraie si-l da la o parte pe fraier de la mancare sau cel putin se baga la el in castron, in timp ce el n-are voie sa se apropie mai putin de 3-4 metrii de castroanele ei :lol: :lol: :lol:
nu....adica ii trebuie contact fizic tot timpul......se freaca de tine exact ca o pisica......doamne fereste sa il lasi sa doarma cu tine ca te sufoca ...ii trebuie sa te simta lipit de el etc.
foarte foarte sociabil si prietenos.dar in acelasi timp foarte alert si neincrezator in straini....oamenii beti sau cu handicap.nu ii place sa se vorbeasca tare sau rastit pe strada...in casa nu are probleme cu galagia.
oricum un caine care nu e pentru oamenii slabi psihic,fizic si cu o personalitate neechilibrata.are nevoie de o mana ferma si de un stapan echilibrat si calculat.

cat despre curte/casa pazita de un caine....sunt de parere ca atata timp cat cainele nu are cum sa iasa in afara zonei pazite de el si strainii sunt avertizati sa nu incalce proprietatea.....nu prea vad probleme.

:roll:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 15:13

melculbeat scrie:bah oameni buni...de ce trebuie sa avem apucaturi nefiresti?
daca miine ar ateriza niste extraterestrii supertehnologizati si si-ar atribui dreptul de viata si de moarte asupra oamenilor pe motiv ca oricum ne-ar termina pe toti daca ne opunem, cum vi s-ar parea? si daca ne-ar mai pune si cipuri la aia care ramin in viata? nu cred ca avem drept de viata si de moarte sau drept de control asupra oricare fiinte in viata.
si inca ceva, ciinii nu ataca fara motiv. ori se apara ori au dezvoltat unele traume care le-au modificat comportamentul, traume provocate tot de oameni dezechilibrati.
ok,inteleg ceea ce zici.doar ca pentru situatia de acum,trebuie luate masuri.ceea ce zici tu e corect,doar ca astea sunt masuri de prevenire,si nu de rezolvare a unei situatii :)

Scrie răspuns