cainii fara stapan

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 31 Ian 2011, 00:19

cipic scrie: Si de vreo 2-3 ani au inceput sa se inmulteasca pisicile si cand se imperecheaza scot niste sunete de te sperii :lol: :lol: :lol:
Wellcome in the club!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 10:04

eu mai am o problema cu ursii fara stapan!
vara e plin de ei in fata blocului mai ales noaptea!nu te poti intoarce acasa linistit, beat fiind, dimineata sa motai putin pe bordura in fata blocului! :evil: ca vin astia sa iti ceara o tigara,un foc,un plaman ceva!
plus ca nici plecatu cu noaptea in cap la pescuit nu e chiar o plimbare in parc!mai ales daca tre sa iti scoti cainele la plimbare inaite sa pleci! :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Ian 2011, 11:43

colega scrie:Cainii fara stapan reprezinta o problema; solutia e greu de anticipat, insa:
- principala sursa de caini comunitari/maidanezi/fara stapan o reprezinta proprietarii de caini, in mod special gospodariile taranesti, organizarile de santier s.a.
- colectarea lor de pe strazi in vederea sterilizarii si eventual cazarii in adaposturi e doar un inceput atata timp cat proprietarii de caini nu au minime obligatii si responsabilitati; optica taranului roman (fara sens peiorativ) este ca daca nu da carne, lapte, lana, oua, cainele nu merita un tratament decent iar pisica nici macar un nume.
Cheltuielile cu un caine in gospodarie se rezuma la ceva de mancare si eventual un adapost la capatul lantului. Hrana si adapost conforme cu varsta, talia, rasa? Vaccinuri, controale periodice, sterilizare? Utópia.
- cainii isi doresc un stapan si o casa a lor; daca sunt pe strada se grupeaza in haite care au o ierarhie in care exista un sef de care asculta si isi revendica un teritoriu pe care il pazesc, uneori chiar si de unii oameni.
- cainele este un animal domestic, nu are nici o vina ca omul, creatorul sau, l-a abandonat.

Fiti mai toleranti.

Cel mai bun post de pana acum !

Subscriu . :wink:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 11:56

e bine punctat si argumentat postul.dar.....
oamenii in general prin mila fata de cainii astia inteleg sa ii ia in casa cand stiu ca vin "hingherii" prin zona,pentru a le da mai apoi drumu inapoi pe strada,sau sa le dea de mancare 3 felii de parizer o data pe saptamana.
prietene...ti-e mila de el?crezi ca merita mai mult?ia-l acasa.ocupa-te de el.vaccineaza-l,trateaza-l de paraziti,hraneste-l corespunzator...un caine e o responsabilitate imensa...deci nu prea sunt sanse sa vezi asa ceva.pare la inceput o joaca faina.pana se imbolnaveste/accidenteaza prima data.si apoi sa vezi cum pleaca JDM-urile din buzunar.....asa....in valuri.
dar noi vorbim deja de un fenomen la scara mult prea mare pentru a putea fi rezolvat cu 200 de caini adoptati direct de oameni binevoitori,si sterilizarea restului.
la fel.din pacate pe multi nu ii mai educi in sensu asta.....pe viitor poate va da roade informarea si educarea oamenilor.doar ca trebuie tinut minte ca, omul care e capabil sa inteleaga asa ceva si sa se comporte corespunzator,nu face porcariile astea nici acum.cei responsabili pentru inmultirea cainilor pe strazi o sa faca in continuare la fel.
in plus cand fenomenul ia o asemenea amploare nu mai vorbim de caprioare si iepuri mancati pe camp de haitele de caini.vorbim de oameni atacati in plina strada.si e doar o chestiune de timp pana o va pati rau primul copil.si atunci sa vezi scandalizare in masa! :oops:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Ian 2011, 12:37

adrignat scrie: e doar o chestiune de timp pana o va pati rau primul copil.
In fiecare zi sunt multe cazuri de persoane atacate de cainii fara stapan. Imi amintesc de un diplomat japonez care a murit acum cativa ani muscat de un caine. Acum, la fel - o femeie omorata de comunitari in capitala.

Ca fiinte inteligente, specie dominanta pe planeta, avem privilegiul de a controla viata si inmultirea celorlaltor specii si e datoria noastra sa avem grija mai ales de speciile domesticite. Este responsabilitatea comunitatilor sa inlature factorii de risc de orice natura care apar in cadrul ei. Atunci cand un om isi agreseaza sau omoara vecinul, este pe deplin raspunzator in fata legii pentru asta. Nu conteaza educatia primita, nu e vina parintilor, sistemului de conducere sau alu Ceausescu ca l-a mutat cu forta de la sat la oras. Este un pericol social care trebuie inlaturat.

Cainele domestic fara proprietar (care reprezinta un pericol dovedit pentru siguranta comunitatilor) trebuie sa dispara. Pentru el nu poate raspunde nimeni in fata legii. Nu este vina animalelor si nu putem invinui pe nimeni concret pentru situatia actuala. Este o simpla problema care trebuie rezolvata corespunzator la fel cum trebuie rezolvate si altele de la plantele daunatoare, virusuri, insecte si pana la infractori.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Ian 2011, 12:57

burtea scrie:Ca fiinte inteligente, specie dominanta pe planeta,

Mai ca te-as contrazice.... :lol: Asta consideram noi , dar nu inseamna ca asa este. :wink:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 31 Ian 2011, 13:01

adrignat scrie:e bine punctat si argumentat postul.dar.....
oamenii in general prin mila fata de cainii astia inteleg sa ii ia in casa cand stiu ca vin "hingherii" prin zona,pentru a le da mai apoi drumu inapoi pe strada,
Un caine tratat in felul asta , nu se "asociaza" cu altii in haite, ci o sa stea la scara blocului si o va pazi,atat de alti caini , cat si de oameni straini (cu intentii bune sau rele)
adrignat scrie: caine e o responsabilitate imensa...deci nu prea sunt sanse sa vezi asa ceva.pare la inceput o joaca faina.pana se imbolnaveste/accidenteaza prima data.si apoi sa vezi cum pleaca JDM-urile din buzunar.....asa....in valuri.
Eu imi permit , sa comentez! Am facut , printre altele, RMN cainelui meu si cine a fost sa faca o astfel de investigatie , stie cat costa ptr uz "uman" si isi poate inchipui cat costa ptr un caine, tinand cont ca nu exista aparat in Romania ptr uz "canin".

Asa ca pot spune ca sunt satul de oamenii care se scandalizeaza de fiecare data cand se intampla cate o nenorocire, dar Doamne fereste sa-i deranjezi in restul timpului cu o cerere de ajutor in rezolvarea acestei probleme. Mi-e scarba!
A spus cumva pe undeva (tv, ziar, radio,etc) daca pe amarata omorata de caini a invitat-o cineva in curtea aia, sau a incalcat fara permisiune o proprietate ? Poarta era inchisa sau larg deschisa? Daca era larg deschisa , cum dracu cainii aia nu au atacat trecatorii daca erau asa salbatici? Daca era inchisa , ce dracu a cautat inauntru ?
Traim intr-o tara in care se cultiva frica de caini, dar doar atat ! Nu face nimeni nimic ptr rezolvarea problemei. Sincer , sunt de acord cu eutanasierea celor "fara speranta", dar ma enerveaza peste poate "scandalizatii" astia de la fiecare eveniment! Ii astept pe toti(tv, ziare, radio, primari, doctori,politisti, ministrii, presedinti de tara, voi...) sa fie la fel de determinati si peste o saptamana si peste o luna, si peste un an si peste cinci...pana se rezolva problema. Punem pariu ca saptamana viitoare (daca Doamne fereste, nu se mai intampla vreo nenorocire) nu mai vorbeste nimeni despre problema asta?

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Ian 2011, 13:21

ANDREI RIGA scrie:
oamenii in general prin mila fata de cainii astia inteleg sa ii ia in casa cand stiu ca vin "hingherii" prin zona,pentru a le da mai apoi drumu inapoi pe strada,
Un caine tratat in felul asta , nu se "asociaza" cu altii in haite, ci o sa stea la scara blocului si o va pazi,atat de alti caini , cat si de oameni straini (cu intentii bune sau rele)
adrignat scrie: caine e o responsabilitate imensa...deci nu prea sunt sanse sa vezi asa ceva.pare la inceput o joaca faina.pana se imbolnaveste/accidenteaza prima data.si apoi sa vezi cum pleaca JDM-urile din buzunar.....asa....in valuri.
Eu imi permit , sa comentez! Am facut , printre altele, RMN cainelui meu si cine a fost sa faca o astfel de investigatie , stie cat costa ptr uz "uman" si isi poate inchipui cat costa ptr un caine, tinand cont ca nu exista aparat in Romania ptr uz "canin".

Asa ca pot spune ca sunt satul de oamenii care se scandalizeaza de fiecare data cand se intampla cate o nenorocire, dar Doamne fereste sa-i deranjezi in restul timpului cu o cerere de ajutor in rezolvarea acestei probleme. Mi-e scarba!
A spus cumva pe undeva (tv, ziar, radio,etc) daca pe amarata omorata de caini a invitat-o cineva in curtea aia, sau a incalcat fara permisiune o proprietate ? Poarta era inchisa sau larg deschisa? Daca era larg deschisa , cum dracu cainii aia nu au atacat trecatorii daca erau asa salbatici? Daca era inchisa , ce dracu a cautat inauntru ?
Traim intr-o tara in care se cultiva frica de caini, dar doar atat ! Nu face nimeni nimic ptr rezolvarea problemei. Sincer , sunt de acord cu eutanasierea celor "fara speranta", dar ma enerveaza peste poate "scandalizatii" astia de la fiecare eveniment! Ii astept pe toti(tv, ziare, radio, primari, doctori,politisti, ministrii, presedinti de tara, voi...) sa fie la fel de determinati si peste o saptamana si peste o luna, si peste un an si peste cinci...pana se rezolva problema. Punem pariu ca saptamana viitoare (daca Doamne fereste, nu se mai intampla vreo nenorocire) nu mai vorbeste nimeni despre problema asta?
problema e foarte simpla!canii nu sunt animale salbatice ca sa fie reintroduse in habitatele lor naturale si sa fie integrate din nou in salbaticie.cainele e animal domestic.locul lui e langa un stapan.simplu!
nu are?trebuie rezolvat cumva!
da nu lasat acolo pe strada,ca saracu nu e vina lui sau mutat in alt oras unde problema cainilor vagabonzi nu e asa acuta sau mediatizata.
cand ies cu cainele meu la plimbare si is inconjurat de 5 caini "din fata blocului"......daca mi-l musca si trebuie cusut/tratat....imi plateste cel care ii da de mancare costul tratamentului?daca pe de alta parte cainele meu il rupe in bucati pe unu din ei...ce zici cam cat de mare o sa fie scandalu?
:evil:
cainele inseamna responsabilitate!pana la capat!nu asa pe bucati si cand iti convine tie.
aici nu e vorba de curti inchise.e vorba de spatiu public.
cat despre costurile de intretinere....RMN-ul e un caz extrem.si o simpla boala de piele te usuca! :wink: crede-ma

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 31 Ian 2011, 13:51

Crede-ma stiu! Stiu si ce-nseamna ecografie in fiecare zi timp de o saptamana, cu cateaua gravida si bolnava de babezioza, infectii, boli digestive, etc
Am scris ca sunt de acord si cu masuri radicale, dar ma enerveaza scandalizatii astia de moment cum vad ca apar peste tot si care n-au crescut un caine vreodata(in adevaratul sens al cuvantului) si care n-au incercat vreodata sa inteleaga macar cu ce se mananca.
M-apuca dracii cand vad mamici isterizate cand plozii lor se apropie de catelusa mea Westie(6 kg), Nu-ti mai spun (dar cred ca stii) cum e cu Bulmastiff-ul prin parc si saracul e "fraierul" Westie-ului care-l "tine sub papuc".

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 31 Ian 2011, 13:58

adrignat scrie:
ANDREI RIGA scrie:

problema e foarte simpla!canii nu sunt animale salbatice ca sa fie reintroduse in habitatele lor naturale si sa fie integrate din nou in salbaticie.cainele e animal domestic.locul lui e langa un stapan.simplu!
nu are?trebuie rezolvat cumva!
da nu lasat acolo pe strada,ca saracu nu e vina lui sau mutat in alt oras unde problema cainilor vagabonzi nu e asa acuta sau mediatizata.
cand ies cu cainele meu la plimbare si is inconjurat de 5 caini "din fata blocului"......daca mi-l musca si trebuie cusut/tratat....imi plateste cel care ii da de mancare costul tratamentului?daca pe de alta parte cainele meu il rupe in bucati pe unu din ei...ce zici cam cat de mare o sa fie scandalu?
:evil:
cainele inseamna responsabilitate!pana la capat!nu asa pe bucati si cand iti convine tie.
aici nu e vorba de curti inchise.e vorba de spatiu public.
cat despre costurile de intretinere....RMN-ul e un caz extrem.si o simpla boala de piele te usuca! :wink: crede-ma
eu zic ca omul e un animal salbatic care a invadat habitatele multor specii, nu doar ale ciinilor.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Scrie răspuns