Atitudine user apsalba

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Ian 2010, 17:41

melculbeat scrie:
semlecangheorghe scrie:Se poate ca un riu(Mures,Prut,Olt etc ),sau afluenti ai acestora,sau tronsoane din acestea mai sus amintite,sa fie date in concesiune anumitor asociatii??Cum se procedeaza daca 2 sau mai multe asociatii,solicita simultan aceeasi locatie?Se poate solicita permisul de pescuit printr-o asociatie care nu are in concesiune un luciu de apa?

avind in vedere ca bratul chilia si bratul tataru sint concesionate de raduta...ce zici se poate? doar sint niste amarite de riuri...;)
se cheama aps zimbrul.nu poti deveni membru din simplul motiv ca nu elibereaza carnete ci taxeaza 10 ron pe tataru 20 pe chilia.dar e asociatie :?: :?: :?:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Ian 2010, 18:40

apsalba scrie:Tu sigur vei lua permis de la agvps, nu de la fnpsr. Punem pariu? Sa-mi spui cine ma obliga si dupa aia povestim. Asociatiile noastre nu dau permise la toti ghiolbanii. Ba ii si verifica dupa aia ce fac cu el. S-ar putea sa ramai si fara el, chit ca l-ai platit.
tu iti dai seama cat poti fi de tampitel ?
si pe deasupra mai esti si nesimtit.

Te obliga legea sa-mi dai permis, legea aia care n-a mai iesit asa cum a vrut neuronul ala singuratic si plictisit care se invarte prin tartacuta ta.
Si chiar ai impresia ca imi va fi rusine sa pescuiesc cu permis ANPA luat de la ajvps ? chiar crezi ca mi se falfaie cine mi-l da ? poate-l cumpar de la vreun magazin si nu ma mai intereseaza nici ajvps, nici fnpsr ... sau si mai bine imi fac si anul asta permis in Serbia si imi vad linistit de pescuit, nu mai pierd timpul sa lamuresc un mare sef de federatie ca e doar un profitor si ca n-are nicio legatura cu pescarii si pescuitul.

ai cam uitat ce-ai scris aici :
Spune-mi si mie asociatia pe care tu o poti obliga sa te faca membru sau sa o poti obliga sa-ti elibereze permis de pescuit.
pai uite ca o obliga legea pe asociatie sa-mi elibereze permis de pescuit fara sa fiu inregimentat cu forta. :lol: :lol: :lol:

PS
era sa uit ...
ONOARE SI CURAJ aps alba
S'altare și bunăstare !

je_xman
junior
junior

Mesaj de je_xman » 19 Ian 2010, 20:02

apsalba a scris:
Tu sigur vei lua permis de la agvps, nu de la fnpsr. Punem pariu? Sa-mi spui cine ma obliga si dupa aia povestim. Asociatiile noastre nu dau permise la toti ghiolbanii. Ba ii si verifica dupa aia ce fac cu el. S-ar putea sa ramai si fara el, chit ca l-ai platit.
Nu te cunosc mai tete, dar i-mi pari tare fara nici un Dumnezeu, poate te-ai lipit tu pe langa alti mai tari , lingandu-le partile dorsale si prinzand o tzara de mazga, te dai mare in fata noastra ...Tot un nimeni esti pentru noi daca te porti asa ,chiar daca te dai asa rotund ,la o adica ne doare undeva de functia ta . Iar prin ceea ce am postat eu acum nu am urmarit sa te jignesc , a fost pur si simplu un raspuns firesc la cele trambitate de tine...a fi om ii lucru mare , a fi domn ii o-ntamplare..asa ca ia aminte ticule

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 19 Ian 2010, 20:25

taica noe
ai dreptate
facem permis in serbia si sa pescuiasca aps in cartusul cu tus de la imprimanta
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Ian 2010, 20:37

Eminentii juristi old boys, ar potea sa indice si articolul din lege care obliga asociatiile sa elibereze permise la fitecine. Art. 10 alin. ultim din HG 1016/2008, ar putea sa le deschida mintea. Asta daca o au. Cand am zis ghiolbani, nu m-am referit la pescarii sportiv adevarati ci la cei care MARIUS POPA ii gaseste pe Ampoi. Duminica am trecut prin zona si am remarcat cele 2 grupuri care dadeau unii la hata, ceilalti normal. Cei care dadeau la hata, platisera toti birul la ajvps, fiindca la aps alba nu este loc pentru ei.
je-xman,
luni am un interviu la radio cugir. Poate dupa ce asculti, mai pricepi cateceva. Asa ca tete, urechea pe difuzor. Cine zici tu ca linge oaresice, este prin alte parti. Mazga la care te referi, nu este din asociatie. Nu sunt salariat. O fac voluntar. Tu de ce nu o faci? Esti prea domn sa te cobori pana aici?
PS Vezi ca poate durerea la care te referi vine de la hemoroizi.

je_xman
junior
junior

Mesaj de je_xman » 19 Ian 2010, 21:28

Nu prea am eu timp sa ascult radio cugir, ca-s mai mereu plecat din oras, avand un negot de care tre sa ma ocup , nu prea stau prea mult pe loc asa ca mi foarte greu sa stau cu urechea pe difuzor .Domn nu ma consider,ca in putinele zile libere cand mai ies la pescuit si vad ca am cu cine vorbi,incerc sa fac lumea sa priceapa nu putem pescui gunoaiele pe care noi le aruncam in rauri,poate anu asta ma voi implica si in populari direct sau indirect(In functie de tmpul liber pe care il voi avea) si asta fara sa cer ajutorul vostru, dar fac asta ca un egal a celui cu care vorbesc si nu privind-ul de sus.....ceea ce ma scarbeste pe mine e ca legea asta se tergiverseaza atat si asta nu din cauza noastra , ci pt ca sant atatia care au interese sa schimbe reglementarile privind pescuitul sportiv in fiecare an.Pentru ce atatea complicatii¿? uite eu de 1 mai merg in Caspe (pe raul Ebro) la pescui de somn si un amic va merge la banca cu cateva zile inainte pt a viza permisul pe 2110.Asta va dura 5 min ,costand 7 euro .Culmea faptului ca functionara de la banca va fi mereu foarte amabila , chiar daca vede clar ca cel care solicita e un estrajero (adica strain) Acum poate reusesit sa-mi explici tu cum faceti voi ca aici cei care aun functii de multe ori cand ai vreo problema se poarta sau vb urat , nu mai zic de fatul ca daca au chef te servesc daca nu te poarta pana i-ti vine acru si asta din cauza a cine sti ce fleac care se poate face pe loc ¿?¿
De ce nu puteti trai fara a complica lucrurile¿?¿?Crede-ma ca nu se zburlea nimeni la tine daca nu te purtai asa ...Cu cat ajungi mai sus cu atat tre sa te porti mai supus , nu tre sa adopti purtatarea paduchelui care a ajuns in varful capului sii se pare ca el e cel mai tare...ce pierzi fiul meu daca te porti ca un om normal ¿?

je_xman
junior
junior

Mesaj de je_xman » 19 Ian 2010, 21:56

...uitasem , vreau sa ma implic intr-un voluntariat, nu e ideea mea ci al altora care au ajuns la concluzia ca tre sa facem ceva pentru tara asta: www.letsdoitromania.ro ..am reusit chiar sa mai conving vreo 4-5 vecini sau prieteni ca merita sa facem acest efort . Dupa ce-ti platesti aia 10 milioane pe care le-ai promis ca o contributie a ta la repopularile ,facute de cei cativa baieti carora le pasa cu adevarat ca raurile sa aiba ceva peste ,hai si tu printre noi la curatarea tarii . Apropo : ce numar porti ¿?¿?¿?ca-ti luam noi cizmele de cauciuc ca santem baieti de treaba

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 20 Ian 2010, 10:45

apsalba scrie:Eminentii juristi old boys, ar potea sa indice si articolul din lege care obliga asociatiile sa elibereze permise la fitecine. Art. 10 alin. ultim din HG 1016/2008, ar putea sa le deschida mintea. Asta daca o au. ... .
HG nr. 1016/2008, hotarare privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura
Art. 10 ... ultimul alin.
(5) In cazul neindeplinirii conditiilor de licentiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitantilor.
tov. ONOARE si CURAJ vrei sa ne lamuresti ce legatura are discutia despre permis si eliberarea lui cu taxele de autorizare sau licentiere ?

si te mai dadeai mare expert in legi ...
unde ai facut studiile juridice ?
la Spiru Haret la fara frecventa ? :lol:

Asa ca nu mai da citate cu articole si aliniate din legi ca "uni mai stie sa citeste" :lol: :lol: :lol:
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Ian 2010, 11:35

Citeste titlul HG 1016/2008 si te lamuresti. Nu e greu. Trebuie sa-ti mearga putin mintea. Articolul 4 este fara dubii. Dar asa e; cand imbatranesti judeci mai greu, Mai ales ca pe vremea cand te-ai nascut tu ne se prea mergea la scoala. Basca ca ai trecut si printr-un potop.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Ian 2010, 13:54

apsalba scrie:Citeste titlul HG 1016/2008 si te lamuresti. Nu e greu. Trebuie sa-ti mearga putin mintea. Articolul 4 este fara dubii. Dar asa e; cand imbatranesti judeci mai greu, Mai ales ca pe vremea cand te-ai nascut tu ne se prea mergea la scoala. Basca ca ai trecut si printr-un potop.

Eu zic sa mai citesti o data Legea 317/2009 ... si iti recomand mai ales art. 2 pct 27 indice 1 :
pescar sportiv – persoana fizică deţinătoare a unui permis
de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociaţiile de pescari sportivi
legal constituite
Acum hai sa vedem ce zice HG 1016/2008 :
Art. 10. — (1) Taxele prevăzute de prezenta hotărâre constituie venit la bugetul de stat și se virează în contul corespunzător codului de cont nr. 20160103 „Taxe și tarife pentru eliberarea de licențe și autorizații de funcționare”, deschis la unitățile Trezoreriei Statului.
(2) Virarea sumelor datorate se realizează înaintea eliberării permisului, licenței sau autorizației de pescuit.
(3) Dovada achitării taxelor prevăzute de prezenta hotărâre se anexează la cererea de eliberare a permisului, licenței sau autorizației de pescuit, după caz.
(4) Neplata taxelor prevăzute în prezenta hotărâre conduce la neacordarea permiselor, licențelor sau autorizațiilor de pescuit, după caz.
(5) În cazul neîndeplinirii condițiilor de licențiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitanților.

Statul roman, prin lege, recunoaste drept pescar sportiv persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv. In plus, in HG spune "virarea sumelor datorate se realizează înaintea eliberării permisului" . :wink:

Nu stiu ce vrei tu sa demonstrezi ... fii atent insa la definitiile si formularile din legislatie. :lol:

Iti mai dau o tema de gindire: Cuantumul taxei de autorizare pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv constituie venit la bugetul de stat. Contribuabilul MYNAME se duce si achita aceasta taxa asa cum se achita orice alta taxa in Romania ... si are aceleasi drepturi ca orice alt contribuabil roman.
Are dreptul asociatia APS XYZ sa restrictioneze numarul de contribuabili la bugetul de stat ? Are dreptul sa motiveze asta prin niste reglementari interne altele decit cele prevazute in lege ?

Scrie răspuns