Atitudine user apsalba
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
@ apsalba
"Stiu ca unii vor sari cu bucepsii in sus. Dar judecand la rece, cei cativa care isi propun sa faca cate ceva, nu o pot face la infinit din buzunarul lor. Anul acesta de exemplu, vor trebui marcate zonele de pescuit, zonele protejate si cele interzise. In total vreo suta de mii de panouri de semnalizare. Cine le plateste? Beneficiarul lor. Parca ar arata alfel si raurile cu indicatoare pe ele."
Sti bine ca nu pretul permisului de pescuit e problema ci obligativitatea de a fi membrii CAP, precum si dreptul de a pescui in toata tara pe apele curgatoare fara a mai fi obligati sa umblam pe la n "butiquri" ca sa obtinem autorizatii de pescuit pe diferite portiuni de apa.Daca ai fi inteles asta si ai fi luptat pt un permis unic pe toate apele,valabil de cind il platesti pe o perioada de un an eu cred ca f multi ar fi platit bucurosi si cotizatia de membru .Pt mine cel putin cel mai important e sa nu mi se rapeasca din timp.De platait taxe tot platesc dar cel putin vad si eu un gram de respect
"Stiu ca unii vor sari cu bucepsii in sus. Dar judecand la rece, cei cativa care isi propun sa faca cate ceva, nu o pot face la infinit din buzunarul lor. Anul acesta de exemplu, vor trebui marcate zonele de pescuit, zonele protejate si cele interzise. In total vreo suta de mii de panouri de semnalizare. Cine le plateste? Beneficiarul lor. Parca ar arata alfel si raurile cu indicatoare pe ele."
Sti bine ca nu pretul permisului de pescuit e problema ci obligativitatea de a fi membrii CAP, precum si dreptul de a pescui in toata tara pe apele curgatoare fara a mai fi obligati sa umblam pe la n "butiquri" ca sa obtinem autorizatii de pescuit pe diferite portiuni de apa.Daca ai fi inteles asta si ai fi luptat pt un permis unic pe toate apele,valabil de cind il platesti pe o perioada de un an eu cred ca f multi ar fi platit bucurosi si cotizatia de membru .Pt mine cel putin cel mai important e sa nu mi se rapeasca din timp.De platait taxe tot platesc dar cel putin vad si eu un gram de respect
-
- veteran
-
- veteran
daca vrei sa pescuiesti in 2 judete mergi la politia de frontiera si pui pg sa fie pe toate apele de frontiera
pai daca vreau pg pe 7-8 judete nu am loc in carnet pe un an si tre sa scimb in fiecare an carnetul
cel mai convenabil ar fi sa ai pg atata timp cat ai permis
pai daca vreau pg pe 7-8 judete nu am loc in carnet pe un an si tre sa scimb in fiecare an carnetul
cel mai convenabil ar fi sa ai pg atata timp cat ai permis
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
nimeni nu a sustinut ca trebuie facut ceva din buzunarul lui x sau y. ba din contra, multi au venit cu diverse propuneri pt a gasi resurse finaciare.apsalba scrie:........Dar judecand la rece, cei cativa care isi propun sa faca cate ceva, nu o pot face la infinit din buzunarul lor. Anul acesta de exemplu, vor trebui marcate zonele de pescuit, zonele protejate si cele interzise. In total vreo suta de mii de panouri de semnalizare. Cine le plateste? Beneficiarul lor. Parca ar arata alfel si raurile cu indicatoare pe ele.
problema majora este ca tu, voi, nu intelegeti ca in loc sa incepeti cu dreptul, tot cu stangul faceti primi pasi, ba mai mult va mai dati si singuri cu stangul in dreptul.
eu zic ca pana sa incepeti aceasta marcare si delimitare, care in unele cazuri este necesara, ar trebui sa incepeti sa puneti stapanire pe malurile si luciurile de apa
si asta nu in sensul dorit de voi ci in sensul de a face controale zilnice, de a da amenzi, de a pune naiba putina ordine in jungla care exista acuma.
nimeni nu se asteapta la minuni, dar totusi cand lumea tipa de braconaj si populari voi veniti si ne povestiti de panouri de marcare??
nu intreb cine le va face si cum se v-a atribui aceasta comanda, insa fiti siguri ca nu o sa reziste nici 5-10zile pe malurile apelor, daca nu realizati mai intai ceea ce am spus mai sus.
atat timp cat este nevoie de PG se mai justifica cateva posturi prin politia de frontiera
trebuie sa invatati sa ganditi ca orice hartie sau cerinta in plus se transpune pana la urma in birocratie, care inseamna justificarea unor posturi platite mai mult sau mai putin bine, din buzunarul public.
-
- veteran
Ma rog, e ceva logic si in ce zice Apsalba: adica intai pui panourile de avertizare pe malul apei si imediat dupa incepi controalele la sange. Braconeii prinsi nu vor mai putea spune ca nu au stiut! Iar daca distrug panpourile poate ajung la mititica si mai fac si ei ceva munca in folosul comunitatii: amenajari de albii, repopulari, diguri etc. Insa daca doar pun panouri si controale din an in paste nu e nimic bun de asteptat. Braconierii comunica intre ei si stiu bine ce ape sunt pazite , cand si cum.
adiwolf,
nu poti sa pui stapanire pe domeniul public, asa tam nesam. AGVPS a crezut ca o poate face.
In ceea ce priveste preluarea zonelor de pescuit in administrare de la administrator, asta e altceva. Deja s-a rezolvat.
PS Poti sa-ti cumperi permisul de la trei magazine din Valcea si nimeni nu te va intreba daca esti membru in vreo asociatie. Asta dupa ce ANPA le va emite. Multumit?
PPS. Am auzit ca AJVPS Valcea vinde permise. Le-au tiparit ca pe manifeste?

PPPS Nu te-am auzit ca ai vrea sa iei un braconier de gat. Recrutam voluntari. Te bagi?
nu poti sa pui stapanire pe domeniul public, asa tam nesam. AGVPS a crezut ca o poate face.
In ceea ce priveste preluarea zonelor de pescuit in administrare de la administrator, asta e altceva. Deja s-a rezolvat.

PS Poti sa-ti cumperi permisul de la trei magazine din Valcea si nimeni nu te va intreba daca esti membru in vreo asociatie. Asta dupa ce ANPA le va emite. Multumit?
PPS. Am auzit ca AJVPS Valcea vinde permise. Le-au tiparit ca pe manifeste?

PPPS Nu te-am auzit ca ai vrea sa iei un braconier de gat. Recrutam voluntari. Te bagi?
[quote="apsalba"]
PS Poti sa-ti cumperi permisul de la trei magazine din Valcea si nimeni nu te va intreba daca esti membru in vreo asociatie. Asta dupa ce ANPA le va emite. Multumit?/quote]
In aceasta varianta cat va costa permisul,maestre? In Targoviste, de unde o sa pot cumpara permis de pescuit valabil pe apele naturale ale judetului Dambovita?
Merci!
PS Poti sa-ti cumperi permisul de la trei magazine din Valcea si nimeni nu te va intreba daca esti membru in vreo asociatie. Asta dupa ce ANPA le va emite. Multumit?/quote]
In aceasta varianta cat va costa permisul,maestre? In Targoviste, de unde o sa pot cumpara permis de pescuit valabil pe apele naturale ale judetului Dambovita?
Merci!
Oameni buni...nu fiti naivi
Cu permis de ANPA fara sa fiti membrii ai unei asociatii veti pescui doar in apa stransa in urma ploilor, sau in ape fara pesti. Restul apelor, cu potential piscicol, vor fi revendicate/concesionate de asociatii , pe care vor putea pescui pe baza reciprocitatii doar pescarii sportivi.(ce fac parte dintr-o asociatie.)
Cu permis de ANPA fara sa fiti membrii ai unei asociatii veti pescui doar in apa stransa in urma ploilor, sau in ape fara pesti. Restul apelor, cu potential piscicol, vor fi revendicate/concesionate de asociatii , pe care vor putea pescui pe baza reciprocitatii doar pescarii sportivi.(ce fac parte dintr-o asociatie.)
-
- veteran
exact asta va spune dar mai elegant si pe ocolite. va luati permis de la magazin si pescuiti pe apa magazinului.
va luati de la o asociatie pescuiti pe apele gestionate de ea.
sau luati permis de la magazin si platiti taxa asociatiei care gestioneaza apa unde vreti sa pescuiti. ce e asa greu de inteles ??
dar va invarte ca sa nu realizati ca de fapt tot acolo se ajunge unde a luptat el sa ajunga : la ciolanus (liniuta fiecare unde vrea)
va luati de la o asociatie pescuiti pe apele gestionate de ea.
sau luati permis de la magazin si platiti taxa asociatiei care gestioneaza apa unde vreti sa pescuiti. ce e asa greu de inteles ??
dar va invarte ca sa nu realizati ca de fapt tot acolo se ajunge unde a luptat el sa ajunga : la ciolanus (liniuta fiecare unde vrea)