Sau hai sa va dau alt exemplu despre cum poti sa-i raspunzi cuiva fara sa folosesti cuvinte gen javra, jigodie, etc (asa cum face el

)
Povestea e asa:
Omul crede sincer ca eu am sters un topic. Uitati deductia:
"
Tavi scrie:
Adica RNP a citit topicul , m-a sunat pe mine si mi-a zis: Noi (deci RNP, regie a statului roman da? deci baietii aia care fac afaceri de milioane de euro cu lemne si pe care-i cam doare in bascheti de pescuit de prea multa vreme) inghitim cu greu ce s-a scris pe topicul ala. Te rugam sa stergi topicul, partenerule de dialog social. Si io m-am executat ca moderator undercover
Astea e scenariul? Asta e motivul pentru care am sters topicul?
Omule, pe ce planeta esti?
Gerula scrie:
Nu mai javruta, nu s-a obosit sa te sune nimeni, te-ai executat singur, ca orice sluga care incearca sa anticipeze dorintele stapanului. Doar ai facut asta vreme de un an, cat l-ai alintat pe tiganul drojdier modigliani cu "pictore" si ai cantat in acelasi cor cu el, doar ca s-o multumesti pe Adelina . Ce sa ne mai miram ca ai facut asta si pentru Romsilva, de pe urma careia traieste asociatia ta de apartament? "
Lasam la o parte faptul ca nu mai eram moderator atunci, ca devine prea complicat, sa zicem ca eram si puteam sa-l sterg.
Noi am avut niste dicutii cu RNP, cine a fost interesat stie despre ce a fost vorba.
Faptele sunt cam asa:
Pe topicula ala a avut loc o discutie pe tema RNP, s-au scris multe si marunte, nici eu nu mai stiu ce. Din motive necunoscute topicul ala a disparut, nu am inteles nici in ziua de azi de ce si cien l-a sters.
Logica lui G:
ati avut discutii, deci esti sluga lor, deci ai sters topicul ca sa le faci pe plac stapanului rezulta ca asociatia voastra traieste de pe urma lor.
Exact ca si cu Adelin:
I-ai spus lui modigliani "pictore" deci l-ai alintat, deci esti totuna cu el, ai cantat in cor ca sa-i faci pe plac lui Adelin, care, nu-i asa, iti e stapan.
No, la chestia asta io ma declar invins de logica lui, dar nu-l injur, nu-l jignesc, nu-l fac in toate felurile. Dar imi aduc aminte de un banc primit pe mail :
Dimineata, tatal le spune baietilor:
- Azi noapte, nu stiu care bulangiu, ne-a furat vaca..
- Daca-i bulangiu, inseamna ca-i mic de statura.
Baiatul mijlociu:
- Daca-i mic de statura, trebuie sa fie din Tandarei
Baiatu' mare:
- Daca-i din Tandarei, trebuie sa fie Tica Slutu! Hai sa mergem la Tandarei.
Au ajuns la Tandarei, l-au gasit pe Tica Slutu si i-au tras o cafteala
strasnica. Dar ala nu le da vaca - zice ca n-a furat-o el.
L-au mai caftit o data, dar tot degeaba. Au ajuns la judecata.
Judecatorul ii intreaba:
- Dar de ce credeti voi ca e mana lui Tica Slutu?
- Cum de ce, raspund fratii, a furat vaca, deci e bulangiu.
E bulangiu, deci e mic de statura. Daca e mic de statura, e din Tandarei, ca
acolo toti sunt mici de statura. Iar daca e din Tandarei, e clar ca e Tica
Slutu...
- Interesanta logica, zice Judele. Dar ia spuneti-mi voi (si le arata o cutie),
ce am eu in cutiuta asta?
- E o cutie patrata - observa tatal.
- Inseamna ca-nauntru e ceva rotund - zice mezinul.
- Daca e rotund, inseamna ca-i oranj - cugeta mijlociul.
- Daca-i oranj, e clar ca-i o portocala; concluzioneaza fratele mai mare.
Judecatorul, uitindu-se ganditor la Tica:
- Asculta, Slutule, nu te mai incapatana atita. Da-le astora vaca-napoi!.
Asa ca mai Gerula, asa e, iti dau vaca inapoi : eu am sters topicul ca sa le fac pe plac RNP-stilor.