Arena, singurul topic de polemici.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Noi 2011, 06:46

semlecangheorghe scrie: Ce inteleg prin cota de rulment??Adica axul trebuie sa intre usor presat in rulment ,ca sa se faca antrenarea.

Si totusi,axul intra si iese usor,altfel ar fi un cosmar sa umbli la tambur cind cureti si cind schimbi firul.

Si totusi...se comporta ca si cum ar avea cota de rulment.

Explicatia acestui fapt ma depaseste,eu pot doar sa-l constat,la fel cum constat ca rastoarna teoriile expertilor de fata.Sau realitatea bate filmul.

Desigur ,expertii pot zice tot felul de ipoteze,cum ca,daca axul se invirte in rulment,este ca si o bucsa.O fi,dar la mulintele de bait,realitatea este ca axul nu se invirte in rulment.

:lol: :lol: :lol: :lol:
ma al naibi...

cum vine aia ?

acu nu e nici " cota pe cota "

nici " cota de rulment "

ca intra olea presat...

dar totusi ... intra usor

presat... dar usor... :lol:

dar ca sa simplificam lucrurile... " se comporta ca o cota de rulment " :lol:

si rastoarna ce teorii ?

la care experrti ?

nu de alta... dar iar ai uitat... , io cu ranga am si zis ca poa sa fie si cum zici tu

aaaa , sory ! am uitat ! aia e conspiratie... pardon necoincidenta :lol:

plus ca si ULK a zis asta...

deci din nou... ce teorii ?

ce experti combati tu si cu ce ?

care e contradictia care o facem noi ? :lol:

ce ipoteze mai lansam ? sint noi ? vechi ? tot alea ? care naiba or fi alea... :lol:

ASTA E CEA MAI TARE...

JIJI CONTRAZICE " IPOTEZA " CA LA ORICE MULINETA BAIT... DAAAA LA ORRRRICE... NU NUMA LA A LUI... ORI´DE-CARE... AXUL NU SE INVIRTE NEVER EVER IN RULMENT ..... PUNCT !

ti-as recomanda sa citesti din nou mesaje de la pretenul tau ULK ... sau macar semnatura mea ca iti e mai la indemina... dar nu vad rostul !

bishti ! :arrow:

:lol:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Noi 2011, 06:52

hai sa revenim la ce te sti tu cel mai ghine...

ce mai zice Gerula ? :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Noi 2011, 06:54

Mitrutz a scris
Trimis: Lun 11 21, 2011 11:08 pm Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

ne poate zice Jiji si ULK daca la alea... ale lor ... care cupleaza din prima... intra cumva axul fortat in camasa rulmentului sau... sau intra lejer

daca intra fortat... sper sa ne zica Jiji si cum o monteaza...

Tocmai ti-am zis ca axul nu intra fortat..Un posibil raspun ar fi aici..,desi mi-e greu sa cred ca nu stiai..dar taci precum porcu-n cucuruz(papusoi)

Uite ce zice un producator de rulmenti
http://www.urb.ro/eng_inf/15_1.pdf

No ,ce zici de asta??
Intr-o serie de cazuri trebuie sa se renunte la alegerea unor ajustaje optime pentru un rulment
dat. Intre aceste cazuri se incadreaza proiectarea ansamblelor de mecanisme, care in timpul
exploatarii trebuie sa fie demontate deseori, pentru scoaterea rulmentilor de pe locurile de montaj. La
ansamblele masinilor ieftine si fara deosebita importanta, pentru care nu este economic sa se
prelucreze precis si complex locurile de montaj pe arbore, nu se vor folosi ajustaje cu strangere
pentru rulmenti. Aceeasi recomandare este valabila si pentru arborii a caror durata de viata este cu
mult mai mare decat a rulmentilor montati, a caror inlocuire frecventa ar avea ca urmare o uzura
inevitabila a fusurilor.
In toate cazurile de acest fel este rational sa se utilizeze ajustaje mai libere in comparatie cu
cele teoretice, adica, cu strangeri mai mici, iar pentru evitarea rotirii inelelor in raport cu locul de
montaj se utilizeaza stifturi, pene sau dispozitive de blocare.
Vezi ca se admit cote mai lejere,mai ales acolo unde schimba mai des??Adica in cazul mulinetei de bait,cind scoti si bagi tamburul la loc??

Totusi nu cred ca nu stiai asta.P-ala micu il intaleg,inca mai are mult cas pe la gurita,da tu,om trecut prin viata... :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Noi 2011, 06:55

tare rau...

cota de rulmet e dupa el... cind intra usor presat...

dar asta nu e

dar intra olea presat

dar totusi usor...

totusi nu e cota de rulment...

ptiu... la prima ora ... lacrima... si tot coierent iesti ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Noi 2011, 06:57

semlecangheorghe scrie:Mitrutz a scris
Trimis: Lun 11 21, 2011 11:08 pm Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

ne poate zice Jiji si ULK daca la alea... ale lor ... care cupleaza din prima... intra cumva axul fortat in camasa rulmentului sau... sau intra lejer

daca intra fortat... sper sa ne zica Jiji si cum o monteaza...

Tocmai ti-am zis ca axul nu intra fortat..Un posibil raspun ar fi aici..,desi mi-e greu sa cred ca nu stiai..dar taci precum porcu-n cucuruz(papusoi)

Uite ce zice un producator de rulmenti
http://www.urb.ro/eng_inf/15_1.pdf

No ,ce zici de asta??
Intr-o serie de cazuri trebuie sa se renunte la alegerea unor ajustaje optime pentru un rulment
dat. Intre aceste cazuri se incadreaza proiectarea ansamblelor de mecanisme, care in timpul
exploatarii trebuie sa fie demontate deseori, pentru scoaterea rulmentilor de pe locurile de montaj. La
ansamblele masinilor ieftine si fara deosebita importanta, pentru care nu este economic sa se
prelucreze precis si complex locurile de montaj pe arbore, nu se vor folosi ajustaje cu strangere
pentru rulmenti. Aceeasi recomandare este valabila si pentru arborii a caror durata de viata este cu
mult mai mare decat a rulmentilor montati, a caror inlocuire frecventa ar avea ca urmare o uzura
inevitabila a fusurilor.
In toate cazurile de acest fel este rational sa se utilizeze ajustaje mai libere in comparatie cu
cele teoretice, adica, cu strangeri mai mici, iar pentru evitarea rotirii inelelor in raport cu locul de
montaj se utilizeaza stifturi, pene sau dispozitive de blocare.
Vezi ca se admit cote mai lejere,mai ales acolo unde schimba mai des??Adica in cazul mulinetei de bait,cind scoti si bagi tamburul la loc??

Totusi nu cred ca nu stiai asta.P-ala micu il intaleg,inca mai are mult cas pe la gurita,da tu,om trecut prin viata... :lol: :lol: :lol: :lol:
tu asa ai inteles ... ?

ca nu stiu... ?

mai citeste odata ! :lol:

ps: Tavi intreba de viteze... citatul care il dai tu nu are nici o legatura cu intrebarea lui !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Noi 2011, 07:05

Io n-am treaba cu Tavi si inrebarea lui,ci vroiam sa iti arat ca producatorul admite cote mai lejere pentru unii rulmenti ,mai ales aia care se schimba des,asa se explica de intra axul usor si totusi antreneaza,
Acuma ,pa ma duc la lucru..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Noi 2011, 07:07

semlecangheorghe scrie:Io n-am treaba cu Tavi si inrebarea lui,ci vroiam sa iti arat ca producatorul admite cote mai lejere pentru unii rulmenti ,mai ales aia care se schimba des,asa se explica de intra axul usor si totusi antreneaza,
de unde deduci tu din citatul ala al producatorului ( sigur e fix ala producatoru ! :lol: ) ca TOTUSI ANTRENEAZA ?

unde scrie ca antreneaza din prima si continuu ?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 22 Noi 2011, 07:08

ii multumesc melcului beat pt stropul de sare adus in discutie. Rulmentu aia mixt e ca podul cu doo benzi sau tratatul de pace dintre rulmenti si bucse....
Mai rezolvam si problema cu daca , adica nu ne mai certam pe rulmenti si pe faptul ca unii au zis ca azi e joi, iar gigi a zis ca saptamana asta nu e nici un joi :lol:

mai incoerent de atat nu pot...,merg sa beu cafe....

Mai vrea careva?

Ps ca de obicei enervantul de tavi pune coada la maimutza si da una la baterii castorilor.....turatia ma, care e turatia? :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Noi 2011, 08:16

DACA... scrie:
semlecangheorghe scrie:Io n-am treaba cu Tavi si inrebarea lui,ci vroiam sa iti arat ca producatorul admite cote mai lejere pentru unii rulmenti ,mai ales aia care se schimba des,asa se explica de intra axul usor si totusi antreneaza,
de unde deduci tu din citatul ala al producatorului ( sigur e fix ala producatoru ! :lol: ) ca TOTUSI ANTRENEAZA ?

unde scrie ca antreneaza din prima si continuu ?
Nu scrie nicaieri.Se vede cu ochiul liber la curado 201e al meu si la curado 51e a lui ULK.

Tu sustii,contrariul adica, ca nu se invirte din prima.Vrei filmulet??
Nu ma fa ca ma duc la un amic ce are scule profesinale de filmat si pozat si iti fac videoclip cu dedicatie.
Daca sustii ipoteza ca rulmentul nu se invirte din prima si nici pina la capat,demonstreaza.
Eu iti spun ca la mine se invirte.Si la ULK.

Si te rog fii mai scurt in raspunsuri.Daca pui spatii mari intre propozitii sa stii ca nu dau impresia de continut,ci mai degraba de lipsa lui.

Si sper ca azi nu o sa-mi scrii varianta personala al romanului„Ana Karenina„si dupa aia sa plingi ca nu-ti apreciez opera..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Noi 2011, 08:29

MuskMd scrie: pe faptul ca unii au zis ca azi e joi, iar gigi a zis ca saptamana asta nu e nici un joi :lol:
Da-mi voie sa te contrazic: unii au zic ca DACA... e joi e belgia iar altii au zic ca azi e miercuri. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns