hai... jurate !
Arena, singurul topic de polemici.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
melculbeat
- veteran

-
melculbeat
- veteran

-
melculbeat
- veteran

chipurile shimano calcutta te dc ajunge pe la vo 30 mii de turatii pe minutTavi scrie:Io am o intrebare:
Ai mai bengosi rulmenti folositi la tunatul mulinetelor de cast, la ce turatii sunt facuti sa lucreze?
restul chipurile ... in mod normal... 18-20 mii
nah... io nu le-am numarat... dar poate a facuto Jiji... ca a lui din mome ce cuplea din prima... poa prinde mai multe... nah ... !
n-auzi mai ca are o siguranta? am mai vazut. siguranta de 3/4 cerc. si sigur aia are un sant unde sta si tine rulmentul fix acolo sa nu faca cum vrea el la liber.ce nu stie gigi e ca acolo unde il tine siguranta pe nenea rulment axul ara are sigur o dimensiune speciala. poate nici n-o vede cu ochiu liber. poate-i vorba de microni. dar sigur exista.DACA... scrie: nah.. si asadar acolo tre sa fie ceva care il face sa se " lipeasca " de camasa si-n felu asta sa antreneze rulmentul...:
io n-am intrebat ce viteza are tamburu...aia o luam de buna ca e pe la 20.000
io intrebam daca rulmentii sunt facuti sa lucreze la turatia aia
io intrebam daca rulmentii sunt facuti sa lucreze la turatia aia
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran

Mitrutz a scris
Eu am zis ca desi nu are cota de rulment ,la curado,axul antreneaza camasa interioara a rulmentului din prima.Unde am zis eu „cota pe cota„?
Eu am zis ca ,,,„desi nu are cota de rulment„
Ce inteleg prin cota de rulment??Adica axul trebuie sa intre usor presat in rulment ,ca sa se faca antrenarea.
Si totusi,axul intra si iese usor,altfel ar fi un cosmar sa umbli la tambur cind cureti si cind schimbi firul.
Si totusi...se comporta ca si cum ar avea cota de rulment.
Explicatia acestui fapt ma depaseste,eu pot doar sa-l constat,la fel cum constat ca rastoarna teoriile expertilor de fata.Sau realitatea bate filmul.
Desigur ,expertii pot zice tot felul de ipoteze,cum ca,daca axul se invirte in rulment,este ca si o bucsa.O fi,dar la mulintele de bait,realitatea este ca axul nu se invirte in rulment.
Si Mitrutz draga,nu am numarat cite rotatii are un rulment,dar am sa o fac atunci cind o sa ma lamuresti tu ,care knob la mulineta o fost primul in sus si care primul in jos...Ghini??

pt ca sint sincer si eu interesat care ar fi amanuntul ala de face la unele mulinete sa cupleze rulmentul din prima cum zice Jiji ca a lui face
sti de ce mi-s curios ? pt ca pun pariu ca si la a lui tot asa usor intra axul in rulment
pun pariu ca nu e cum zice el... " cota pe cota "... caci altfel nu ar putea fi ansamblata
Eu am zis ca desi nu are cota de rulment ,la curado,axul antreneaza camasa interioara a rulmentului din prima.Unde am zis eu „cota pe cota„?
Eu am zis ca ,,,„desi nu are cota de rulment„
Ce inteleg prin cota de rulment??Adica axul trebuie sa intre usor presat in rulment ,ca sa se faca antrenarea.
Si totusi,axul intra si iese usor,altfel ar fi un cosmar sa umbli la tambur cind cureti si cind schimbi firul.
Si totusi...se comporta ca si cum ar avea cota de rulment.
Explicatia acestui fapt ma depaseste,eu pot doar sa-l constat,la fel cum constat ca rastoarna teoriile expertilor de fata.Sau realitatea bate filmul.
Desigur ,expertii pot zice tot felul de ipoteze,cum ca,daca axul se invirte in rulment,este ca si o bucsa.O fi,dar la mulintele de bait,realitatea este ca axul nu se invirte in rulment.
Si Mitrutz draga,nu am numarat cite rotatii are un rulment,dar am sa o fac atunci cind o sa ma lamuresti tu ,care knob la mulineta o fost primul in sus si care primul in jos...Ghini??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.