Arena, singurul topic de polemici.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Noi 2011, 09:30

Si ca sa fie mai clar,Ipocrite ia de aici.Citat asa cum ai vrut
Trimis: Vin 11 04, 2011 8:56 am Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

cica ... hai sa nu rasucim ... dar rasucim...

Gigi... , ce am zis io suna asa ! : din moment ce axul se invirte in rulmet... , nu e nici o diferenta daca acolo e rulment sau lagar !

ba daca stai sa te gindesti lagarul de alama are proritati mai bune ca otelul de la rulmenti la capitolul asta !

felul in care o pui tu acuma suna precum ca axul tau e fest pe rulment si se invirte doar din rulment !
si aia ti sa mai zis ca nu e adevarat !

dar nah... iti place sa te hirjonesti punindumi mie in circa again and again "declaratii " potrivit torsionate made by Gigi pe care acu ... vrei sa ti le iexplic io !

poi nu ashe se face Gigi... , daca ai curiozitati sau mai stiu io... , poti intreba direct ... ca nu sintem la gradinita si incepi cu : io am zis aia... cind de fapt io am zis alta... , dar nu imi cere mie socoteala ... , ca nu-s dator cu explicati la problemele altora

cit despre vestitele teste wsb cu si mai vestitele concluzii aferente... , n-are rost sa ma comentez !

sa nu ma intelegi gresit... , esti amuzat... , si ma trezesc zimbind la amitirile aduse , dar in acelasi timp e plictisitor sa bat apa in piua repetind aceiasi discutie again and again

neinteresat si complecta pierdere de timp

e ca si cum imi spui acelasi banc in fiecare zi !
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=70

Ai zis ca nu este nici o diferenta intre rulment si lagar,daca axul se invirte in rulment...Prima subliniere,cu rosu.
Deci ce este un lagar?
Este un organ de masina care sustine un ax.
Lagar este un termen generic ,caci poate fi de doua feluri si anume,prin frecare,adica bucse,sau prin rostogolire,adica rulment. Tu sustii,ca daca axul se invirte in rulment...In rulment ,unde??Poi in camasa lui interioara,atunci ,se comporta ca un lagar.Care lagar??Pai din ala prin alunecare,adica bucse.

La aceasta afirmatie eu nu am fost de acord,sustinind ca nu este posibil ca in conditii normale, sa se invirta axul in camasa interioara a rulmentului.Totusi,considerind ipoteza ta drept realitate,te-am intrebat ,daca axul se invirte in camasa interioara a rulmentului,deci acesta nemaiinvirtindu-se,de ce se uzeaza rulmentii la mulintele de pescuit,mai exact bait..??Nu mi-ai dat un raspuns coerent si logic...

Ba in cirdasie ,cu un idiot,ai incercat subtil sa sugerezi ca tu de fapt vorbeai de lagar(rulment),versus,rulment...tot rulment.Si rizind apoi ca vezi doamne n-am priceput io...Dar, amice uite ce spui tu in al doilea citat inrosit.Caci vorbeai de ....lagare de alama,uite ce gasim pe net
http://www.color-metal.ro/bid147/5/
Reiese foarte clar de acolo la la lagare de alunecare(bucse)se foloseste bronz ori alama..Deci cind noi vorbim de lagare de alama vorbim de bucse,si in acest context afirmatia ta este ca„nu este nici o diferenta daca acolo este ...lagar(bucse) sau rulment..Asta ca sa vezi ce clar si coerent te exprimi..Nu mai vorbesc ca „expertii„ au inteles ca tu zici ca rulmentul se invirte cu totul in locas,adica camasa exterioara :lol:

Asa , si referitor la afirmatia ca „axul meu e fest pe rulment si se nvirte doar din rulment„,afirmatie subliniata mai sus cu rosu, in cazul in care nu vezi mai citeste o data,iti spun ca sustin acest lucru si pot dovedi.Axul intra in camasa interioara a rulmentului,si se invirte doar din rulment,in timp ce camsa exterioara sta fixa,cea interioara invirtindu-se odata cu axul..Asta in ciuda expertilor in „cote de rulment„,Cuzineti si mai stiu eu ce..Pun filmulet daca vrei...

Asta am avut de zis,mi-e greata de atitudinea ta incoerenta,de exprimarile vagi cu nspe intelesuri,de cum o dai cotita si cum incerci sa ma faci prost in fata cind colo tu nici nu mai stii ce ai zis.Ba m-ai facut si mincinos zicind ca eu mint si tu n-ai pomenit de lagare de alama.Iaca ai pomenit..E mai sus ,subliniat cu rosu in caz ca ai uita pina acuma...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Noi 2011, 09:39

io inteleg totusi ca disputa nu are treaba cu tipul lagarului ci cu faptul ca axul ala se invarte ( sau nu) pe inelul interior al rulmentului.
No , aia trebe lamurita. Tu zici ca trebe sa se invarta separat, ajtilalti ca tre sa stea tzapan. . Si daca o lamureati pe asta nu ajungeati la labareala cu epitetele si nervii samd ....
Daca se invarte axul in inelul interior al rulmentului atunci si eu sunt de acord ca te faci ceva pe el de rulment si nu e nici o diferenta fata de o bucsa de bronz :D

DECI TRE SA SE INVARTA AXUL IN INEL SAU NU ? :lol: :lol: :lol:
si asta intreb fara nici un misto, io mi-s habarnist si nu am treaba cu rajnitele de bait :D

Sau am inteles io gresit ? :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 21 Noi 2011, 10:05

semlecangheorghe scrie:Myaigi ,mulineta nu are nimic,decit in mintile aburite de alcool sau imaginatiile bolnave ale unora care n-au vazut in viata lor cum arata un bait pe dinauntru,da vorbesc ca si cum ar sti.Sau ma rog,le-a spus cineva..
Hai ma ... , ca doar nu te chema Gigi... !? , chiar n-ai vazut poze d´ale mele cu mulinete demontate pe forum ?

..................................................

no bun... , acu citinduma e mai clar...

azi... si probabil si miine am treba... , ca s-au cam adunat... , dar dupa cum ti-am promis iti voi raspunde cit de repede pot ! ok ?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Noi 2011, 11:00

MuskMd scrie: DECI TRE SA SE INVARTA AXUL IN INEL SAU NU ? :lol: :lol: :lol:
si asta intreb fara nici un misto, io mi-s habarnist si nu am treaba cu rajnitele de bait :D

Never ,never :lol: Adica axul nu are voie sa se invarta independent fata de camasa interioara a rulmentului.La toate utilajele demontate pana acum de mine si chiar ca nu le stiu numarul nu am intalnit asa ceva decat atunci cand axul era uzat pe cota de rulment si trebuia refacut.De obicei atunci se schimba si rulmentul.In cazul bucsilor,de obicei axul nu se uzeaza si se schimba doar bucsa,ea fiind mult mai "moale":alama,bronz,plastic.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Noi 2011, 11:00

MuskMd scrie:io inteleg totusi ca disputa nu are treaba cu tipul lagarului ci cu faptul ca axul ala se invarte ( sau nu) pe inelul interior al rulmentului.
No , aia trebe lamurita. Tu zici ca trebe sa se invarta separat, ajtilalti ca tre sa stea tzapan. . Si daca o lamureati pe asta nu ajungeati la labareala cu epitetele si nervii samd ....
Daca se invarte axul in inelul interior al rulmentului atunci si eu sunt de acord ca te faci ceva pe el de rulment si nu e nici o diferenta fata de o bucsa de bronz :D

DECI TRE SA SE INVARTA AXUL IN INEL SAU NU ? :lol: :lol: :lol:

In sfirsit unul care o inteles esenta disputei dincolo de norii de cerneala aruncati de sepiile alea doua. :lol:

Dumitru sustine ca axul se invirte in camasa interioara a rulmentului.Scrie colo sus.
Eu nu sint de acord ca se invirte.Caci daca s-ar invirti ar fi ca o bucse si rulmentul nu s-ar uza ever..Tehnica reducerii la absurd..prea grea pentru Bachus si discipolii sai.
Realitatea??La Curado 201e,axul se invirte cu tot cu camasa interioara a rulmentului.Punct.Ipoteza lui Ipocritul este gresita.Punct.Si la Curado-ul lui ULK, se invirte la fel.Nu so umflat axul,nici la el nici la a mea.So umflat ficatii in astia doi iexperti cari vorbesc pa linga si au aierul ca spun lucruri adevarate,logice si coerente.Insa doar mimeaza asta.Am demonstrat.Cu citate.Si astept scuze Dumitre caci m-a facut mincinos.De la alalat nu ma astept la nic bun ca habar n-are cite prune are in straita,numa crede ca stie..Deh,tinar si nepricopsit..si astalalt batrin si ..la fel :lol: :lol: :lol: Dumitre,sper ca nu te-ai suparat pa mine da m-ai provocat,si daca ma provoaca careva nu-mi place sa ramin dator. Punct. nu ma ami provoca.Daca vreihai sa vorbim de pescuit,lasa naibii rulmentii..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Noi 2011, 11:05

elias scrie:
MuskMd scrie: DECI TRE SA SE INVARTA AXUL IN INEL SAU NU ? :lol: :lol: :lol:

Never ,never :lol: Adica axul nu are voie sa se invarta independent fata de camasa interioara a rulmentului.La toate utilajele demontate pana acum de mine si chiar ca nu le stiu numarul nu am intalnit asa ceva decat atunci cand axul era uzat pe cota de rulment si trebuia refacut.De obicei atunci se schimba si rulmentul.In cazul bucsilor,de obicei axul nu se uzeaza si se schimba doar bucsa,ea fiind mult mai "moale":alama,bronz,plastic.

Iexact,si daca luam in calcul ipoteza ca avem mulineta pe bucse,da, tine mai mult,dar schimbarea lor cere neste scule mai speciale,caci se presupune ca trebuie sa stea usor presate acolo.In ipoteza ca avem rulmenti ,acestia se schimba mult mai usor pt, ca sint tinutiacolo(ma refer strict la bait)de sigurante otelite care se scot simplu cu o penseta..

De la asta si pina la a zice cuiva ca nu stie sa-si aleaga pretenii,nu-i decit lipsa de bun simt si multa,multa ipocrizie... :lol: si mai face si pe „binefacatorul„mucosul ,iel n-are anide viata citi am pierdut ieu pe la pescuit si vine sa dea lectii,pfui...ipocrit mucos,te stii tu care iesti..

.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Noi 2011, 11:09

interesant ca s-a ajuns la o discutie mai lucida
amu dau si eu cu o parere strict subiectiva. dpdv fizic pentru ca axul sa nu se invarta independent de rulment cred ca el ar trebui sa aiba o forma patrata la un moment dat iar inelul interior al rulmentului la fel, astfel incat axul sa se blocheze in rulment. posibil ca la turatii foarte mari , forta centrifuga sa determine rulmentul sa se invarta cu totul pe ax, probabil nu sa faca N ture pe minut dar sa faca din moment ce rulmentul se misca pe ax (nu e lipit de el) ar fi ceva natural :D nu stiu care e cazul ideal, probabil e benefic oarecum in situatia data ca rulmentul sa se invarta pe ax pentru un plus de "momentul fortei" , poate ca nu e bine dpdv al uzurii axului dreq stie

nu aruncati cu chetre, ii doar o parere personala si nu am demontat o mulineta de cast inca :D

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Noi 2011, 11:23

Ai dreptate,sunt patrate toate trei....axul,camasa si.... :lol: :lol: :lol:De cota de rulment ai auzit?Nu cred.Stai jos.4 :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Noi 2011, 11:31

noh, daca is aci..ma bag :lol:
In sfirsit unul care o inteles esenta disputei dincolo de norii de cerneala aruncati de sepiile alea doua.
Sepiile alea doua is 3 ca sunteti toti in chestia asta :D

Nu m-am lamurit cu axul respectiv de la muli de baitz....
dar o sa te trag de manaeca Gigi la altceva :
Iexact,si daca luam in calcul ipoteza ca avem mulineta pe bucse,da, tine mai mult,dar schimbarea lor cere neste scule mai speciale,caci se presupune ca trebuie sa stea usor presate acolo.In ipoteza ca avem rulmenti ,acestia se schimba mult mai usor pt, ca sint tinutiacolo(ma refer strict la bait)de sigurante otelite care se scot simplu cu o penseta..
Asta e o ipocrizie, sa imi fie cu iertare :lol: ( repet, discut de O.M. nu de bait)
Cota de rulment previne alunecarea axului pe camasa, in acelasi principiu cu montajul presat ( incalzire sau cota) la bucsele de lagar.... adica sa se intample alunecarea /rostogolirea in interiorul lagarului, nu in afara lui.
De ce ar fi mai greu cu bucse? De ce ar fi mai simplu cu rulmenti ? Eu nu am inteles multe in topicul asta dar o pun pe seama faptului ca I dont speak bait :D .... dar io asa am o idee ca daca vreu turatii de 20000rpm....o sa am bucse sinterizate, nu rulmenti :D fie ei si ceramici :D
Asa la 100, dou a, trei..merje ....
Iar legat d eutilizarea bucselor la mulinete vs rulmenti sincer cred ca e fezabila doar in cazul in care poti izola corect lagarul in fata apei, nisipului samd.... un rulment de obicei mai vine si capsulat pt aplicatii din astea....

Ce zice Elias are sens....dar cum e la baiturile de care se discuta ? :D Daca tu zici ca la curado ala e asa, cum ela celelalte ? :D

Iar pokemoane , ca tot suntem pretini :lol: aia cu axul patrat imi place de mor ...LIKE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Noi 2011, 11:39

elias scrie:Ai dreptate,sunt patrate toate trei....axul,camasa si.... :lol: :lol: :lol:De cota de rulment ai auzit?Nu cred.Stai jos.4 :lol:
de incalzire si dilatare ai auzit? :lol: cred ca ne dam cu parerea prea mult pentru niste chestii care tin de micro fizica , turatii mari si alte d'astea, io nu zic ca nu te pricepi si ca lucrezi in domeniu (nu stiu daca vorbim de mecanica fina sau nu), dar cercetarile astea la care ne dam cu parerea cred ca tin de Discovery :lol:

Scrie răspuns