Arena, singurul topic de polemici.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Noi 2011, 11:48

Pai tocmai ca sa nu apara fenomenul de frecare,apoi implicit ala de incalzire si dupa aia ala de uzura si blocare imediata,axul trebuie sa fie fix pe cota aia de rulment.Asa va antrena camasa interioara,bilutzele sau rolele=viatza lunga si fericita a mecanicului. :lol: :lol:
ps:referitor la gauri acum :lol: am vazut un filmuletz unde dracii aia de chinezi o inventat burghiul ce da gauri patrate
http://vplay.ro/watch/ke6b25fj/

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Noi 2011, 12:23

ii dati dracu astia, auzi gauri patrate :lol: da ii buna asta, vezi se poate aplica pe interioru rulmentului :twisted: :lol:

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 21 Noi 2011, 12:23

pikeman scrie:
elias scrie:Ai dreptate,sunt patrate toate trei....axul,camasa si.... :lol: :lol: :lol:De cota de rulment ai auzit?Nu cred.Stai jos.4 :lol:
de incalzire si dilatare ai auzit? :lol: cred ca ne dam cu parerea prea mult pentru niste chestii care tin de micro fizica , turatii mari si alte d'astea, io nu zic ca nu te pricepi si ca lucrezi in domeniu (nu stiu daca vorbim de mecanica fina sau nu), dar cercetarile astea la care ne dam cu parerea cred ca tin de Discovery :lol:
lucrurile ie relativ simple si nu tin de microfizica. pur si simplu se iau in calcul si coeficientii de dilatare ai materialelor atunci cind se proiecteaza astfel de mecanisme. nu tre' sa fii vreun savant ca sa te uiti in niste tabele. :wink:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Noi 2011, 12:49

Gigi...si atunci la Smoke cum ramane? Sau la altele, la care se invart doar la viteze mari? Cum axul acela intra lejer in camasa interioara si nu are nimic sa il tina fix fata de camasa ..care e logica sa se invarta tot timpul impreuna ..prin ce explicatie mecanica?
Stii ca mulineta mea e noua..nu are cum sa fie gripat rulmentul respectiv din start...
Naspa ca te folosesti si tu si Dumitru doar de "fact"-urile care va dau dreptate ...dar puteti privi per ansamblu vreodata? Sau nici nu doriti acest lucru?

Cum zic eu ceva...hop ca si ala a zis...deci teoria e sustinuta. Da, pe jumatate da...dar cu partea cealalta cum ramane? O punem la o parte ca nu ne convine?

Care e explicatia ca la unele se invarte axul mai bine si la celelate nu la orice viteza? Cota?(habar nu am ce inseamna cota..doar intuiesc.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Noi 2011, 12:58

nu imi spuneti ca s-ar putea sa aiba o urma de dreptate amandoi......
nu as putea rezista socului :lol: :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Noi 2011, 13:10

semlecangheorghe scrie:Am demonstrat.Cu citate.Si astept scuze Dumitre caci m-a facut mincinos.
Ti-o spus lumea bre ca stai prea mult pe langa Gerula :lol: :lol:

Incep sa cred ca esti clona lui :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Noi 2011, 13:14

Hai s-o rasucim...ca pute mai tare..asai? Citatele i-a cerut expres Dumitru...ca altfel nu mai discuta cu el...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Noi 2011, 13:24

vad ca tot mai multi meseriasi se ivesc de cand discutia a fost mutata in arena ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
elias scrie: .....

referitor la gauri acum :lol: am vazut un filmuletz unde dracii aia de chinezi o inventat burghiul ce da gauri patrate
http://vplay.ro/watch/ke6b25fj/

super faza, merci de link ... mai nasol ca trebuie pregaurita piesa pentru a realiza gaura patrata ... cineva si-a batut mult mintea cu burghiul ala ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Noi 2011, 14:11

ipocritu scrie:Gigi... , ce am zis io suna asa ! : din moment ce axul se invirte in rulmet... , nu e nici o diferenta daca acolo e rulment sau lagar !

ba daca stai sa te gindesti lagarul de alama are proritati mai bune ca otelul de la rulmenti la capitolul asta !
in cazul in care axul se invarte in rulment, aceasta poate fi numit si lagar(bucsa). este fix acelasi lucru atat timp cat rulmentul nu se invarte. rulment=bucsa.
Foarte corect si adevarat!
semlecangheorghe scrie:Ba in cirdasie ,cu un idiot,ai incercat subtil sa sugerezi ca tu de fapt vorbeai de lagar(rulment),versus,rulment...tot rulment.Si rizind apoi ca vezi doamne n-am priceput io...Dar, amice uite ce spui tu in al doilea citat inrosit.Caci vorbeai de ....lagare de alama,uite ce gasim pe net
http://www.color-metal.ro/bid147/5/
Reiese foarte clar de acolo la la lagare de alunecare(bucse)se foloseste bronz ori alama..Deci cind noi vorbim de lagare de alama vorbim de bucse,si in acest context afirmatia ta este ca�nu este nici o diferenta daca acolo este ...lagar(bucse) sau rulment..Asta ca sa vezi ce clar si coerent te exprimi..Nu mai vorbesc ca �expertii� au inteles ca tu zici ca rulmentul se invirte cu totul in locas,adica camasa exterioara

Idiotul ala eram eu. ia uite ce iti spunea mucosul care are mai putini ani de viata decat tu de pescuit:
ranga scrie:Am zis ca in cazul in care axul se invarte in rulment, este fix lagar!
Ce dracu' nu intelegi? Ai nevoie de desene?
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... start=1470

Concluzia se poate trage foarte usor. Posturile inca sunt bine merci aici, toate afirmatiile si toate laturile tale. Nu degeaba iti zic astia Gerula... chiar incepi sa prinzi contur dupa faptele si asemanarea sa! iti place sa intorci vorbe si sa imbarligi la fel ca el!Dovada este fix postul asta care-ti demonteaza minciunile precum ca noi am incercat sa o dam cotita!

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 21 Noi 2011, 14:57

ULK scrie:Gigi...si atunci la Smoke cum ramane? Sau la altele, la care se invart doar la viteze mari? Cum axul acela intra lejer in camasa interioara si nu are nimic sa il tina fix fata de camasa ..care e logica sa se invarta tot timpul impreuna ..prin ce explicatie mecanica?
Stii ca mulineta mea e noua..nu are cum sa fie gripat rulmentul respectiv din start...
Naspa ca te folosesti si tu si Dumitru doar de "fact"-urile care va dau dreptate ...dar puteti privi per ansamblu vreodata? Sau nici nu doriti acest lucru?

Cum zic eu ceva...hop ca si ala a zis...deci teoria e sustinuta. Da, pe jumatate da...dar cu partea cealalta cum ramane? O punem la o parte ca nu ne convine?

Care e explicatia ca la unele se invarte axul mai bine si la celelate nu la orice viteza? Cota?(habar nu am ce inseamna cota..doar intuiesc.
ai intels aiurea !

pe mine nu mai auzit sa zic ca invers... adica ca el... ca nu e posibil BA DIN CONTRA ! SI EU SI RANGA I-AM ZIS !

a inteles ?

nu !

el ii tot da inainte ca io as fi zis una si alta...

cind am zis... DACA... DACA... DACA SE INVIRTE IN ... ce naiba se intelege ? ca sint absolut ? ca neg complect posibilitatea ? ca o exclud complect

aia se intelege ?

io zic ca nu ! e implicata din prima posibilitatea aia !

ce incerca el e deraparea afirmatiei mele punindo in alt context

io... io ma refer fix la ce am zis si cu asta basta

si de aia si dau exemplu doar in dreptul ala

si fac asta... citindute si lundute pe tine de exemplu... pt ca am impresia ca orice as zice eu nu ma crede

zicam ca... daca vine de la tine sau altul... poate poate se prinde...

daaa de unde ?

Scrie răspuns