orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ioan S.
- veteran

leba scrie:sanyo xacti, 4mp, card 256 mb, zoom optic 5x. real japan ...
Aparatul tau este model
J4.
Insa postarea ta imi da un alt motiv de reflectie (pe care din pacate n-am luat-o in consideratie inainte de a cumpara o camera foto). Anume daca producatorul asigura service in Romania.
Si faptul ca accidente se intimpla si la camere MADE IN JAPAN ... cel putin mie imi confirma importanta service-ului asigurat.
-
Leba
- veteran

-
Ioan S. scrie:leba scrie:sanyo xacti, 4mp, card 256 mb, zoom optic 5x. real japan ...
Aparatul tau este model
J4.
Insa postarea ta imi da un alt motiv de reflectie (pe care din pacate n-am luat-o in consideratie inainte de a cumpara o camera foto). Anume daca producatorul asigura service in Romania.
Si faptul ca accidente se intimpla si la camere MADE IN JAPAN ... cel putin mie imi confirma importanta service-ului asigurat.
da, nenea Nelu, stiu ca e J4. ideea e ca service.ul e doar pe hartie. in plus aparatul meu nu mai e in garantie.
n-am incotro, m-apuc de mecanica fina. sunt aproape sigur ca defectiunea este mecanica-optica.
fir-ar sa fie, acu e cca. 700 RON iar eu am platit pe el cam 10,5mil. asta e, uzura morala....

-
ss
- senior

-
Dpdv al pescuitului am un aparat super-teapa: Olympus C-725 UZ, 3 Megi, dar optic x8. Minunat pentru peisaje, dar super-lent pe focalizare, mare si incomod. Nici nu ma mai obosesc sa incerc sa-l scot la pescuit...
Cred ca pe balta simplitatea si fiabilitatea sunt cele mai importante

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
Michael
- Moderator

daca ar fi sa-mi cumpar acum camera digitala foto,nu as acorda atata atentie rezolutiei cat zoom-ului optic,sa fie cat mai mare.Eu zicca 3.2 MP sunt mai mult decat suficienti,in schimb uneori ai nevoie de zoom optic la greu,un 8x e decent.
-
ss
- senior

-
Nuanta este ca pentru instantanee de pescuit, conteaza mai mult simplitatea in folosire, punerea la punct auto si rezistenta. Cu zoom faci poze superbe, dar sa prinzi un drill, o lumanare de stuka...

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
dr.pike
- Moderator

-
Fuji FinePIX 5500 4 MP 10x optic! Aparat mai mult decat ok. Plus un card de 512! Oricum, pozele le fac tot cu telefonul

:D:D ca nu prea car hardughia dupa mine

-
Michael
- Moderator

pana la urma ma consolez ca mai bine zoom optic de 3x(camera cat un pachet de tigari) decat zoom optic mai mare cu "telescopul" pe masura...cred ca m-ar incurca si pe mine dimensiunea...

-
Michael
- Moderator

oricum...de cand umblu cu camera la mine la pescuit ma apropii cu frica de apa,cobor malurile abrupte cu precautie exagerata,cred ca de-acum mai bine las camera in masina si daca am ce fotografia,o fac la plecare,chit ca ma prinde seara.de telefon mi se rupe in caz ca ma duc pana in apa,niciodata nu am pus pret pe telefoanele pline cu kitch-uri,oi fi eu demodat dar pt mine atuurile unui telefon bun tine de dimensiune,semnal,autonomie...sa sun si sa fiu sunat.
sorry pt off topic...
-
Ioan S.
- veteran

oricum...de cand umblu cu camera la mine la pescuit ma apropii cu frica de apa,cobor malurile abrupte cu precautie exagerata,cred ca de-acum mai bine las camera in masina si daca am ce fotografia,o fac la plecare,chit ca ma prinde seara.
Aici sunt multe de zis.
Pentru mine - care imi doream de mult sa fac fotografii pe malul apei - aparatul foto digital a aparut ca o necesitate pentru ca in legea frontierei de stat spune ca nu ai voie sa faci fotografii pe frontiera daca in fotografie apar portiuni din statul vecin. Asa ca aparatul foto cu film mi s-a parut riscant din acest punct de vedere (mai ales ca in lege sunt prevazute si sanctiuni pentru nerespectare respectivei interdictii).
Folosind aparatul foto digital poti face rapid proba ce ai fotografiat (si daca gresesti poti sterge imediat).
Si daca e de mers la pescuit cu aparatul, eu am preferat sa fie ieftin (ma rog ... relativ ieftin) insa sa scoata poze cel putin acceptabile.
Nu zic ca eu nu umblu cu grija cu aparatul, insa il port la curea linga telefonul mobil. Mi se pare un loc destul de sigur. (Probabil si pretul contribuie intr-o oarecare masura la senzatia asta de siguranta.)
Mi-am luat Polaroid PDC 5355 (5 MP ; zoom optic 3X ) plus card SD 512 Mb.
-
Jean Scurtu
Aparatul meu digital e un FUJIFILM FINEPIX S5100,10X optical zoom,4,0 megapixels ,card 256mb.si chiar daca e mai mare un pic ,e foarte bun si pescar fiind m-a interesat ca zoom-ul sa fie mai mare
Partea proasta E ca nu-mi gasesc timpul si rabdarea necesare sa invat sa-l folosesc manual ,ca as putea face mult mai bune poze decat automat,dar....
Jean Scurtu