Aparate foto digitale

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
micutu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de micutu » 04 Feb 2005, 13:59

eu am un canon A75 ... e la 3.2M si are zoom optic 3x. nu e mult, dar pentru un amator e suficient. pe aparate mai scrie despre zoom-ul digital ... nu-l baga in seama. acumulatorii (bateriile) sunt de tip AA (4 bucati), iar pachetul standard contine un card CF de 32M, pe care poti stoca la rezolutie maxima cam 20 de poze.
e o regula: daca vrei aparat de fotografiat, ia un canon, daca vrei camera video ia sony.
da o tura pe forumul de mai jos si o sa te lamuresti cu toate ... calitati, defecte, preturi, accize ...

http://www.computergames.ro/forum/forumdisplay.php?f=82

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Feb 2005, 21:58

Personal, am un Canon A60, il am de un an si jumatate. Chiar daca are doar 2 MP, pentru uz personal e suficient. Chesti la aparatele Point&Shot digitale e ca au senzorul destul de redus ca dimensiune si la lumina slaba sau iso 200 in sus au un zgomot groaznic pe imagine. Probabil ca daca ar fi sa investesc, as alege un D-SLR insa costa destul de mult si de acea pentru cazuri mai speciale prefer sa folosesc un batran SLR pe film, Canon T70.

Dintre Site-uri prefer:
www.dpreview.com
www.steves-digicams.com

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Feb 2005, 22:42

Acum depinde de fiecare ce-si doreste de la aparat si cat e dispus sa investeasca. Fuji personal nu imi place din cauza xd-card-ului. Imi plac aparatele ce folosesc CF sau SD. Eu as alege un aparat care iti da acces la starile diafragmei si a timpului de expunere, Cu un zoom optic de minim 3x, cu toate ca as prefera unul cu zoom mult mai puternic, insa sa aiba un bun stabilizator de imagine, senzorul de 3 MP imi este suficient, insa as vrea sa aiba dimensiune undeva pe la 1/1.8, obigatoriu acumulatori, daca se poate mai multe randuri , si un card de minim 128, sau 256 Mb. Ar fi multe de zis si aici depinde de gusturile fiecaruia. Cel mai bine e sa sapi netul, vezi link-urile din posturile de mai sus, citeste review-urile la aparate si owners opinions postate ca sa-ti faci o idee.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Feb 2005, 22:56

Nu inteleg ce poate sa-ti placa sau nu la cel fel de card utilizeaza sau nu marca cutare. Sunt facute sa stocheze poze, atita. Ca sunt lungi si subtiri sau mici si groase ce conteaza ? Fac treaba la fel, nu ?

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 08 Feb 2005, 08:55

Eu am un Canon EOS 300D dar nu prea matrage sufletul sa i-l iau de fiecare data la pescuit.Cred ca o sa imi iau ceva mai usor pt unele partide de pescuit,mai ales din barca.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Feb 2005, 09:07

nutzu_z scrie:Eu am un Canon EOS 300D dar nu prea matrage sufletul sa i-l iau de fiecare data la pescuit.Cred ca o sa imi iau ceva mai usor pt unele partide de pescuit,mai ales din barca.
Aparatul e prea greu si ti-e frica sa nu se scufunde barca ? :lol:

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 08 Feb 2005, 09:22

:lol: :lol: :lol: nu ,e destul de scump ca sa i-l nenorocesc,mai ales ca vreau sa imi iau si un obiectiv tele pt el..O sa-l iau doar cand pescuiesc de pe mal.Pt pescuitul din barca cred ca o sa optez pentru un Nikon de 3,2 .Tre sa ma duc azi sa i-l vad.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 08 Feb 2005, 14:31

Desi mai am batrinul Zenit 11, cu tele de 200, am si un Canon EOS Rebel. Pt. aparat clasic, mai mult nu imi trebuie.
Ca si camera digitala mi-am luat un Sanyo VPCJ1, cu 3,2Mpixeli si zoom optic de 3x. Isi face treaba.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 08 Feb 2005, 20:30

tudor scrie:Nu inteleg ce poate sa-ti placa sau nu la cel fel de card utilizeaza sau nu marca cutare. Sunt facute sa stocheze poze, atita. Ca sunt lungi si subtiri sau mici si groase ce conteaza ? Fac treaba la fel, nu ?
Conteaza. De exemplu unele permit un transfer mai rapid decat altele, difera pretul lor, iar CF gasesti si de 4 Gb, pe cand XD nu cred ca gasesi nici de 1GB. Ca si aparatele, si cardurile de memorie evoloeaza. Uite de exemplu SmartMedia. Au fost candva de succes insa acum abia daca le mai gasesti. Sunt depasite. Sunt cateva firme care sa incapataneaza sa foloseasca cardurile lansate de ei, ex. Sony cu Memorystick si Fuji cu XD card. Iar pretul la CF si SD e mai mic decat la celelalte cu toate ca sunt superioare calitativ.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Feb 2005, 20:50

Eu ca si utilizator n-am vazut diferenta. Adevarul este ca eu nu stochez multe poze pe card. Am la mine in permanenta calculatorul. Nu la pescuit, fireste. Deci in fiecare seara dupa pescuit scot fotografiile pe calculator. Cardul de 1gb sau chiar de 128mo imi este complect inutil.

Scrie răspuns