Aparate foto digitale

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 03 Feb 2005, 16:06

Cauta la Cabela's sunt preturi OK si le poti comanda de la bogdan v.
Uita-te la fuji, la modelele peste 250$, sunt beton...

Jean Scurtu

Re: Aparat foto

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Feb 2005, 20:46

SF scrie:Fratilor , mai ales cei ce puneti poze , ce aparate folositi . Eu la capitolul asta is varza :D si niste sfaturi mi-ar veni tare bine .

Fir Intins!!!
Aparatul digital pe care il folosesc este un FUJIFILM FINEPIX S3000.

Mai am doua aparate cu film,un MINOLTA FREEDOM ZOOM 125 si unul mai "profi" NIKON AF N8008S.

Jean Scurtu

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 03 Feb 2005, 21:53

Se pare ca avem aceleasi gusturi, eu am un FINE PIX S5000. :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 03 Feb 2005, 22:11

Sony DSC P52.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 03 Feb 2005, 22:40

Cel mai ieftin aparat care (cred) il poti gasi pe la noi cu facilitati de "firma" este BenQ DC E 30 (cam 3,4 mil) are 14 MB memorie la care adaugi o memorie SD (una de 128MB in jur de 620 mii).
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 03 Feb 2005, 23:57

Si eu ma gindeam la acelasi lucru. Asa ca am studiat ce mai spun altii :

http://www.price.ro/forum/forumdisplay.php?f=52

http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... /f105.html

Ai sa gasesti acolo informatii interesante referitor la baterii (unele consuma exagerat de mult, altele nu suprta acumulatori). De evitat acumulatorii dedicati, sunt de preferat acumulatorii cu acelasi format cu bateriile obisnuite (in cazul in care fiind in vacanta nu ai unde reincarca acumulatorii), pentru ca sa schimbi acumulatorii datorita epuizarii duratei de viata putin probabil ca vei ajunge.
S-ar putea sa fii nevoit sa maresti cantitatea de memorie si implicit numarul de poze ce pot fi stocate in aparat. Cardurile de memorie sunt de diferite tipuri, difera nu numai ca pret (la aceeasi capacitate) dar mai ales ca rapiditate.
Gindeste-te daca ai nevoie de zoom optic. Optica de calitate costa.
Gindeste-te cam ce rezolutie doresti. Parerea mea e ca 3 Megapixeli ar fi suficient (am impresia ca permite imprimarea unei fotografii in format A4).
Si nu in ultimul rind gindeste-te ca sunt firme care fac aparate foto de 100 de ani si altele care fac de mai putin 10 ani. La cele din urma "sansa" de a cumpara un produs mai putin reusit este mai mare, insa nici la celelalte nu este total exclus.

Sa ne spui si noua ce ai ales.
Vad bun ... la cumparaturi !

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 04 Feb 2005, 01:00

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Feb 2005, 03:58

Adelin(Arad) scrie:Se pare ca avem aceleasi gusturi, eu am un FINE PIX S5000. :wink:
Adelin,

Al tau e mai bun,nu exista cand l-am cumparat eu pe al meu,a aparut mai tarziu.Trebuie sa-mi mai cumpar ceva filtre deoarece tot ce am fotografiat a fost fara a folosi filtre ce te pot ajuta in a obtine efectul scontat.

Iti doresc multe subiecte ce merita a fi imortalizate.

Jean Scurtu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Feb 2005, 08:39

Eu am un HP Photosmart M407. E cam la 200 EURO dar eu l-am luat din Italia cu 150 EURO. Are 4,1 megapixeli, i-am pus un SD card de 250 MB si n-am treaba. Are zoom optic, digital... eu zic ca-si merita banii. Bineinteles ca sunt modele si marci mult mai bune, dar si pretul e pe masura. Pt. ce-mi trebuie mie e suficient acesta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Feb 2005, 09:57

Primul aparat digital pe care l-am luat a fost un Fuji finepix 2600 de care am fost si sunt in continuare foarte multumit. Il am tot timpul cu mine in buzunar. Nevasta-mea are exact acelasi. Experienta a invatat-o ca eu omor rapid aparate foto si camere care sunt tot timpul cu mine la pescuit. Mai ploua pe ele, mai cad in apa...o camera e si acuma pe fundul lacului de baraj de la Mequinenza, sa-i fie tarina usoara.
Cind am inceput sa pescuiesc in float tube mi-am luat un Casio gbros GV10 pentru ca rezista socurilor si poti face fotografii sub apa cu el. E cam lent pina se hotareste sa faca poza si fotografiile nu sunt intotdeauna reusite, dar rezista in apa si pe mina asta ma interesa. De exemplu o fotografie ca asta
Imagine
nu putea fi realizata decit cu acest Casio, ploaia puternica de zile intregi ne udase ca si cind ne-am fi scaldat.
Mai tirziu mi-am luat un Fuji finepix S3000, are zoomul ceva mai puternic decit Fuji 2600 si 1 milion de pixeli mai mult, insa pe mine nu asta ma intereseaza, o sa vedeti de ce mai incolo.
Inainte de craciun fiul meu cel mai mare si-a luat un Olympus Mju 410, vad ca scrie "all weather" pe el ceea ce e bine. Nu cred insa ca poate fi bagat in apa. Are 5 milioane de pixeli si pozele sunt corecte. Are insa acumulatorul facut de Olympus, deci nu gasesti prin toti coclaurii, daca se strica sau ai uitat incarcatorul a murit si aparatul.
Asa cum zicea Paul eu mi-am luat aparatele si in functie de ce baterii si acumulatori utilizeaza. Toate astea ale mele utilizeaza baterii sau acumulatori tip AA deci care se gasesc oriunde.
In general nu fac fotografii mai mari de 1 milion de pixeli pentru ca nu este nevoie. Cind le imprim o fac pe o talie normala de fotografie, n-am nevoie de poster sau afis cit peretele. Pentru net si asa trebuie diminuate.
Cam asta-i totul.

Tudor

Scrie răspuns