Superbbradypus scrie:tuica ...
bautura alcolica distilata din fructe , cereale si legume fermentate
daca e de pruna... , in lume ... i-ar zice ca face parte ... dupa terminologia folosita... din categoria : fruit brandy![]()
dupa stilul lor de a eticheta... , daca ar fi pastrata in butoi de lemn 2 ani pe eticheta ar scrie A.C.aged two years in wood. ) V.S.: "Very Special" sau 3-Stele, imbatrinita cel putin 3 ani , V.S.O.P.: "Very Superior Old Pale" or 5-Stele, imbatrinita cel putin 5 ani , X.O.: "Extra Old", imbatrinita cel putin 6 ani Vieille Reserve , sau Napoleon imbatrinita cel putin 4 ani , Vintage si in final Hors d'age
romanu e mai dintr-o bucata... , tuica e una si buna... ,adica tuica !![]()
n-ai sa auzi pe nimeni pe la tara sa te invite la un Brady... " Napoleon " sau " Henessy " V:S:O:P![]()
single malt = tuica ! tuica facuta in scotia din ovaz fermentat , fiarta o singura data si imbatrinita 3 ani in butoaie de stejar... adica ... tuica !![]()
amu... cine vrea sa fie cu polainnas poa s-ai zica la tuica si altfel ... , si uite asa poate ajungem sa micam piine cu pitasau coaja cu miez
, paste fainoase cu macaroane si fidea
sau mai stiu io...
Alcool
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Alcol
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
- semlecangheorghe
- veteran

Pita cu franzela
Brady ,acu esti in elementul tau preferat..
Brady ,acu esti in elementul tau preferat..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
si secarica din ce o fi
? 
Dar tescovina ce e ?:D
Oricum, nu cred ca e cazul unei dispute privind care e mai breaz. Io beu cu placere si un wiskey bun si o palinca cum trebe si o vodka fina si un ouzo adevarat
. Si Un jinars si un coniac. Si o visinata.
Si o cornata
Mi se rupe cum ii zice . E frumos cand bei din sticla faina, cu eticheta frumoasa, dar e la fel de bun si din bidon de plastic, in barca
.
Si bidonul e mai mare ca sticla
Dar tescovina ce e ?:D
Oricum, nu cred ca e cazul unei dispute privind care e mai breaz. Io beu cu placere si un wiskey bun si o palinca cum trebe si o vodka fina si un ouzo adevarat
Si o cornata
Mi se rupe cum ii zice . E frumos cand bei din sticla faina, cu eticheta frumoasa, dar e la fel de bun si din bidon de plastic, in barca
Si bidonul e mai mare ca sticla
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
ma... , io as zice ca nu-i frumo sa bei din sticla..., sau cu sticla
, dar noh... ce stiu io ?
in fine... , nu e nici o disputa... ci doar schimbam pareri...
a mea e ca " tuica " e denumire generica si : procesul de fabricare... adica distalare nu e altul ... altul diferit... fata de alte bauturi faimoase....
pe americani daca ii intrebi ce e ala moonshine o sa-ti zica ca e wiskey... si cind iti explica cum e facut ai sa-ti dai seama ca : e tuica
cu alte cuvinte... chiar si ei recunosc caci... : wiskey = tuica !
in principiu putem trage concluzia ca din veci strabuni noi romanii am facut cam de toate... , wiskey , scotch , votca , shlibovita, cconiac , brandy si ce o mai fi pe acolo...
numa ca sa pierdut ... in traducere ... si i-am zis ... generic... tuica !
cea mai tare faza e ca coniacu no... , adica nah...ii zice tot brandy... ca nu-i din ... franta... ,ala... asa zis vin´arsu... , care´i considerat... tot o tuica...
chipurile e beutura preferata si consumata de cei din zona rurala...
tarani nepretentiosi ce sint !
nah... nesofisticati cum sint... nici nu stiu ce-i bun ! 
ps: FRENCH FRIES = BARABULE PARAJITE !

in fine... , nu e nici o disputa... ci doar schimbam pareri...
a mea e ca " tuica " e denumire generica si : procesul de fabricare... adica distalare nu e altul ... altul diferit... fata de alte bauturi faimoase....
pe americani daca ii intrebi ce e ala moonshine o sa-ti zica ca e wiskey... si cind iti explica cum e facut ai sa-ti dai seama ca : e tuica
in principiu putem trage concluzia ca din veci strabuni noi romanii am facut cam de toate... , wiskey , scotch , votca , shlibovita, cconiac , brandy si ce o mai fi pe acolo...
numa ca sa pierdut ... in traducere ... si i-am zis ... generic... tuica !
cea mai tare faza e ca coniacu no... , adica nah...ii zice tot brandy... ca nu-i din ... franta... ,ala... asa zis vin´arsu... , care´i considerat... tot o tuica...
ps: FRENCH FRIES = BARABULE PARAJITE !
da-mi voie sa ma declar taran
.... mi-e dor de-un Brancoveanu 
PS am dat comanda de ce iti spuneam pt Paste
..sper sa vina luna asta 
PS am dat comanda de ce iti spuneam pt Paste
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
uite ce zice nenea asta aici.http://polimedia.us/trilema/2011/clasif ... oolurilor/
in monitorul oficial sunt mai bine etichetate tipurile de alcool fabricate la noi.
in monitorul oficial sunt mai bine etichetate tipurile de alcool fabricate la noi.
apoi fiecare vrea sa le ordoneze in memorie in felu lui...rine scrie:uite ce zice nenea asta aici.http://polimedia.us/trilema/2011/clasif ... oolurilor/
dar intre noi fie vorba... supa si ciorba e tot " o zeama " fiarta din carne/peste si legume
tuica sa facut din ce am avut... , ba din fructe si struguri si boasca lor toamna ba primavara din cereale , cartofi si ce o mai fi fo pe acolo...
cazanu tot ala... procesul tot ala... cind intrebai pe unu... " ce faci mah " ? poi ... ce sa fac ? tuica...
nah... dar daca tineti mortish... pt cei carrora le place sa le puna ... in sertare...
ciorba de... prune ... a´la Zalau !
ciorba de ... curcudushe... a´la Sighiu !
ciorba " scazuta " .... frantuzeasca de ... fructe !
ciorba de ... ovaz a´la Scotia !
ciorba de ... malai sau taritza Americana !
ciorba de... Jamaica !
ciorba de cartofi sau ovaz ... a´la Russia !
ciorba.... , ciorba !
ai uitat de "grapa".
Si apropo de vodka, am o amica basarabeanca si cand mai da o tura pe acasa imi aduce cate 2-3 sticle de vodka etalon. La pret mica fata de ce e aici premium si le da si clasa la fitzoase cum ar fi sky 90, grey goose sau rusky standard.
Si apropo de vodka, am o amica basarabeanca si cand mai da o tura pe acasa imi aduce cate 2-3 sticle de vodka etalon. La pret mica fata de ce e aici premium si le da si clasa la fitzoase cum ar fi sky 90, grey goose sau rusky standard.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!