Alcool

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Spring
veteran
veteran

Re: Alcol

Mesaj de Spring » 06 Mar 2012, 14:49

bradypus scrie:tuica ...

bautura alcolica distilata din fructe , cereale si legume fermentate

daca e de pruna... , in lume ... i-ar zice ca face parte ... dupa terminologia folosita... din categoria : fruit brandy :D

dupa stilul lor de a eticheta... , daca ar fi pastrata in butoi de lemn 2 ani pe eticheta ar scrie A.C.:( aged two years in wood. ) V.S.: "Very Special" sau 3-Stele, imbatrinita cel putin 3 ani , V.S.O.P.: "Very Superior Old Pale" or 5-Stele, imbatrinita cel putin 5 ani , X.O.: "Extra Old", imbatrinita cel putin 6 ani Vieille Reserve , sau Napoleon imbatrinita cel putin 4 ani , Vintage si in final Hors d'age

romanu e mai dintr-o bucata... , tuica e una si buna... ,adica tuica ! :D

n-ai sa auzi pe nimeni pe la tara sa te invite la un Brady... " Napoleon " sau " Henessy " V:S:O:P :D

single malt = tuica ! tuica facuta in scotia din ovaz fermentat , fiarta o singura data si imbatrinita 3 ani in butoaie de stejar... adica ... tuica ! :D

amu... cine vrea sa fie cu polainnas poa s-ai zica la tuica si altfel ... , si uite asa poate ajungem sa micam piine cu pita :D sau coaja cu miez :D , paste fainoase cu macaroane si fidea :D sau mai stiu io...
Superb :elkgrin:
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Mar 2012, 14:51

Pita cu franzela :lol: :lol: :lol: :lol:
Brady ,acu esti in elementul tau preferat..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 06 Mar 2012, 15:26

@ Adi G ... ca tot ziceai de wiskey si cereale....

vodka... ca si wiskey... e facuta tot din cereale ( cereale sau cartofi )

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Mar 2012, 15:32

si secarica din ce o fi :lol: ? :D

Dar tescovina ce e ?:D

Oricum, nu cred ca e cazul unei dispute privind care e mai breaz. Io beu cu placere si un wiskey bun si o palinca cum trebe si o vodka fina si un ouzo adevarat :D . Si Un jinars si un coniac. Si o visinata.
Si o cornata :lol:
Mi se rupe cum ii zice . E frumos cand bei din sticla faina, cu eticheta frumoasa, dar e la fel de bun si din bidon de plastic, in barca :lol: .
Si bidonul e mai mare ca sticla :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 06 Mar 2012, 15:59

ma... , io as zice ca nu-i frumo sa bei din sticla..., sau cu sticla :D , dar noh... ce stiu io ?

in fine... , nu e nici o disputa... ci doar schimbam pareri...

a mea e ca " tuica " e denumire generica si : procesul de fabricare... adica distalare nu e altul ... altul diferit... fata de alte bauturi faimoase....

pe americani daca ii intrebi ce e ala moonshine o sa-ti zica ca e wiskey... si cind iti explica cum e facut ai sa-ti dai seama ca : e tuica :lol: cu alte cuvinte... chiar si ei recunosc caci... : wiskey = tuica ! :D

in principiu putem trage concluzia ca din veci strabuni noi romanii am facut cam de toate... , wiskey , scotch , votca , shlibovita, cconiac , brandy si ce o mai fi pe acolo... :D

numa ca sa pierdut ... in traducere ... si i-am zis ... generic... tuica ! :D

cea mai tare faza e ca coniacu no... , adica nah...ii zice tot brandy... ca nu-i din ... franta... ,ala... asa zis vin´arsu... , care´i considerat... tot o tuica... :D chipurile e beutura preferata si consumata de cei din zona rurala... :D tarani nepretentiosi ce sint ! :D nah... nesofisticati cum sint... nici nu stiu ce-i bun ! :D

ps: FRENCH FRIES = BARABULE PARAJITE !

:D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Mar 2012, 16:02

da-mi voie sa ma declar taran :lol: .... mi-e dor de-un Brancoveanu :D

PS am dat comanda de ce iti spuneam pt Paste :lol:..sper sa vina luna asta :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 06 Mar 2012, 16:40

uite ce zice nenea asta aici.http://polimedia.us/trilema/2011/clasif ... oolurilor/
in monitorul oficial sunt mai bine etichetate tipurile de alcool fabricate la noi.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 06 Mar 2012, 16:43

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 06 Mar 2012, 17:09

rine scrie:uite ce zice nenea asta aici.http://polimedia.us/trilema/2011/clasif ... oolurilor/
in monitorul oficial sunt mai bine etichetate tipurile de alcool fabricate la noi.
apoi fiecare vrea sa le ordoneze in memorie in felu lui... :D

dar intre noi fie vorba... supa si ciorba e tot " o zeama " fiarta din carne/peste si legume :D

tuica sa facut din ce am avut... , ba din fructe si struguri si boasca lor toamna ba primavara din cereale , cartofi si ce o mai fi fo pe acolo... :D

cazanu tot ala... procesul tot ala... cind intrebai pe unu... " ce faci mah " ? poi ... ce sa fac ? tuica... :D

nah... dar daca tineti mortish... pt cei carrora le place sa le puna ... in sertare... :D incerc din nou... :D

ciorba de... prune ... a´la Zalau !
ciorba de ... curcudushe... a´la Sighiu !
ciorba " scazuta " .... frantuzeasca de ... fructe !
ciorba de ... ovaz a´la Scotia !
ciorba de ... malai sau taritza Americana !
ciorba de... Jamaica !
ciorba de cartofi sau ovaz ... a´la Russia !

ciorba.... , ciorba !

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 06 Mar 2012, 17:22

ai uitat de "grapa".;)

Si apropo de vodka, am o amica basarabeanca si cand mai da o tura pe acasa imi aduce cate 2-3 sticle de vodka etalon. La pret mica fata de ce e aici premium si le da si clasa la fitzoase cum ar fi sky 90, grey goose sau rusky standard.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Scrie răspuns