Dar te abtii cat te abtii si dupa aia, cand te arunci ...
Alcool
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Alcol
Dar te abtii cat te abtii si dupa aia, cand te arunci ...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
si eu astept luna mai sa se dea verde la pistruiat si sa imi termine mr. Ene lanseta.
o saptamana imi iau concediu si ma retrag la o pensiune in retezat. o sa vin de acolo mai fresh decat un calugar budist in nirvana.
o saptamana imi iau concediu si ma retrag la o pensiune in retezat. o sa vin de acolo mai fresh decat un calugar budist in nirvana.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
tuica ...
bautura alcolica distilata din fructe , cereale si legume fermentate
daca e de pruna... , in lume ... i-ar zice ca face parte ... dupa terminologia folosita... din categoria : fruit brandy
dupa stilul lor de a eticheta... , daca ar fi pastrata in butoi de lemn 2 ani pe eticheta ar scrie A.C.
aged two years in wood. ) V.S.: "Very Special" sau 3-Stele, imbatrinita cel putin 3 ani , V.S.O.P.: "Very Superior Old Pale" or 5-Stele, imbatrinita cel putin 5 ani , X.O.: "Extra Old", imbatrinita cel putin 6 ani Vieille Reserve , sau Napoleon imbatrinita cel putin 4 ani , Vintage si in final Hors d'age
romanu e mai dintr-o bucata... , tuica e una si buna... ,adica tuica !
n-ai sa auzi pe nimeni pe la tara sa te invite la un Brady... " Napoleon " sau " Henessy " V:S:O:P
single malt = tuica ! tuica facuta in scotia din ovaz fermentat , fiarta o singura data si imbatrinita 3 ani in butoaie de stejar... adica ... tuica !
amu... cine vrea sa fie cu polainnas poa s-ai zica la tuica si altfel ... , si uite asa poate ajungem sa micam piine cu pita
sau coaja cu miez
, paste fainoase cu macaroane si fidea
sau mai stiu io...
bautura alcolica distilata din fructe , cereale si legume fermentate
daca e de pruna... , in lume ... i-ar zice ca face parte ... dupa terminologia folosita... din categoria : fruit brandy
dupa stilul lor de a eticheta... , daca ar fi pastrata in butoi de lemn 2 ani pe eticheta ar scrie A.C.
romanu e mai dintr-o bucata... , tuica e una si buna... ,adica tuica !
n-ai sa auzi pe nimeni pe la tara sa te invite la un Brady... " Napoleon " sau " Henessy " V:S:O:P
single malt = tuica ! tuica facuta in scotia din ovaz fermentat , fiarta o singura data si imbatrinita 3 ani in butoaie de stejar... adica ... tuica !
amu... cine vrea sa fie cu polainnas poa s-ai zica la tuica si altfel ... , si uite asa poate ajungem sa micam piine cu pita
Poi nu auzi taranu sa-ti ofere ceva vechi , ca nu ajunge niciodata la stadiu Age two....
...Se consuma tot ca la anu speram ca nu ingheata prunii...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
"tuica" se obtine, din cate stiu eu, exclusiv din prune, cu sau fara samburi. alcooluri obtinute din alte fructe se numesc "rachiu"...
alcooluri obtinute din cereale se numesc "aquavit" in latina, "ishke baha" la irlandezi.... -> in engleza "whiskey"
alcooluri obtinute din cereale se numesc "aquavit" in latina, "ishke baha" la irlandezi.... -> in engleza "whiskey"
te inseli !
nah... Romania e mare... , si in functie de regiuni poate aparea diferentierea aia ca tuica e musai din pruna ... , dar aia nu e o regula unanim acceptata peste tot ( altfel nu ai mai auzi rostita intrebarea... , " din ce e facuta ? " )
eniuei... , la noi traditional se facea din fructe .... iar apoi... din ce iti cadea la indemina
natie de betivani cum sintem... ca nu degeaba in trecut s-au dat foc la vii... , observi ca se bea inainte de vreme si tre sa cumparam scotiana ca nu ne mai ajunge...
nah... cum ziceam... poate te impiedici in denumiri , si... braduiri...
exeplu cu single malt ar trebui sa-ti zica cite ceva...
dupa cum vezi aceiasi tuica... daca nu e facuta musai MUSAI in scotia... , nu se califica
sau... acelasi brandy din vin... daca nu e facut din vinuri produse in vestita zona coniac din franta ... iar nu se califica ca fiind coniac
...
ai inteles ? doar aia fac coniac... , iar noi restul lumii facem brandy !
regula de 3 simpla mie mi-ar zice ca e la mintea cocosului ca daca marfa din care se face si procesul de fabricatie e acelasi... apoi produsul obtinut e " acelasi " indiferent in ce tara se face altfel ajungem la piine cu pita
nah... Romania e mare... , si in functie de regiuni poate aparea diferentierea aia ca tuica e musai din pruna ... , dar aia nu e o regula unanim acceptata peste tot ( altfel nu ai mai auzi rostita intrebarea... , " din ce e facuta ? " )
eniuei... , la noi traditional se facea din fructe .... iar apoi... din ce iti cadea la indemina
nah... cum ziceam... poate te impiedici in denumiri , si... braduiri...
exeplu cu single malt ar trebui sa-ti zica cite ceva...
dupa cum vezi aceiasi tuica... daca nu e facuta musai MUSAI in scotia... , nu se califica
sau... acelasi brandy din vin... daca nu e facut din vinuri produse in vestita zona coniac din franta ... iar nu se califica ca fiind coniac
ai inteles ? doar aia fac coniac... , iar noi restul lumii facem brandy !
regula de 3 simpla mie mi-ar zice ca e la mintea cocosului ca daca marfa din care se face si procesul de fabricatie e acelasi... apoi produsul obtinut e " acelasi " indiferent in ce tara se face altfel ajungem la piine cu pita