Alcool

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Alcol

Mesaj de MuskMd » 05 Mar 2012, 17:35

:lol: te abtii ma....dupa ce vezi ca ii falfai o goanga cu un 0.12 la bot, si el vede firul si se da la o parte...te abtii , iti zic io :lol:

Dar te abtii cat te abtii si dupa aia, cand te arunci ... :twisted: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Mar 2012, 17:42

ie-te nene! astia pe topicul cu alcohol fac poezie! :lol:
da' de baut serios nu mai bea nimeni ,nu-i asa? :twisted:
de cand? :lol: de la vara? :lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Mar 2012, 17:52

Muscone, sa fie toate apele asa, dar-ar Cel de sus!...asta sa fi ultima problema.
...Hai, sa-ti miroasa a cimbrisor!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Mar 2012, 20:05

s-or terminat rezervele rine...de acu, pan se face socu ..... :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Mar 2012, 20:06

D_ali scrie: sa fie toate apele asa, dar-ar Cel de sus!
sa te-auda :D !

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 05 Mar 2012, 20:39

si eu astept luna mai sa se dea verde la pistruiat si sa imi termine mr. Ene lanseta.
o saptamana imi iau concediu si ma retrag la o pensiune in retezat. o sa vin de acolo mai fresh decat un calugar budist in nirvana.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 06 Mar 2012, 13:54

tuica ...

bautura alcolica distilata din fructe , cereale si legume fermentate

daca e de pruna... , in lume ... i-ar zice ca face parte ... dupa terminologia folosita... din categoria : fruit brandy :D

dupa stilul lor de a eticheta... , daca ar fi pastrata in butoi de lemn 2 ani pe eticheta ar scrie A.C.:( aged two years in wood. ) V.S.: "Very Special" sau 3-Stele, imbatrinita cel putin 3 ani , V.S.O.P.: "Very Superior Old Pale" or 5-Stele, imbatrinita cel putin 5 ani , X.O.: "Extra Old", imbatrinita cel putin 6 ani Vieille Reserve , sau Napoleon imbatrinita cel putin 4 ani , Vintage si in final Hors d'age

romanu e mai dintr-o bucata... , tuica e una si buna... ,adica tuica ! :D

n-ai sa auzi pe nimeni pe la tara sa te invite la un Brady... " Napoleon " sau " Henessy " V:S:O:P :D

single malt = tuica ! tuica facuta in scotia din ovaz fermentat , fiarta o singura data si imbatrinita 3 ani in butoaie de stejar... adica ... tuica ! :D

amu... cine vrea sa fie cu polainnas poa s-ai zica la tuica si altfel ... , si uite asa poate ajungem sa micam piine cu pita :D sau coaja cu miez :D , paste fainoase cu macaroane si fidea :D sau mai stiu io...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 06 Mar 2012, 14:03

Poi nu auzi taranu sa-ti ofere ceva vechi , ca nu ajunge niciodata la stadiu Age two.... :D ...Se consuma tot ca la anu speram ca nu ingheata prunii...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 06 Mar 2012, 14:05

"tuica" se obtine, din cate stiu eu, exclusiv din prune, cu sau fara samburi. alcooluri obtinute din alte fructe se numesc "rachiu"...
alcooluri obtinute din cereale se numesc "aquavit" in latina, "ishke baha" la irlandezi.... -> in engleza "whiskey" :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 06 Mar 2012, 14:41

te inseli !

nah... Romania e mare... , si in functie de regiuni poate aparea diferentierea aia ca tuica e musai din pruna ... , dar aia nu e o regula unanim acceptata peste tot ( altfel nu ai mai auzi rostita intrebarea... , " din ce e facuta ? " )
eniuei... , la noi traditional se facea din fructe .... iar apoi... din ce iti cadea la indemina :D natie de betivani cum sintem... ca nu degeaba in trecut s-au dat foc la vii... , observi ca se bea inainte de vreme si tre sa cumparam scotiana ca nu ne mai ajunge... :D

nah... cum ziceam... poate te impiedici in denumiri , si... braduiri... :D

exeplu cu single malt ar trebui sa-ti zica cite ceva... :D

dupa cum vezi aceiasi tuica... daca nu e facuta musai MUSAI in scotia... , nu se califica :D

sau... acelasi brandy din vin... daca nu e facut din vinuri produse in vestita zona coniac din franta ... iar nu se califica ca fiind coniac :D ...

ai inteles ? doar aia fac coniac... , iar noi restul lumii facem brandy ! :D

regula de 3 simpla mie mi-ar zice ca e la mintea cocosului ca daca marfa din care se face si procesul de fabricatie e acelasi... apoi produsul obtinut e " acelasi " indiferent in ce tara se face altfel ajungem la piine cu pita :D

Scrie răspuns