foarte profund

din pacate si acum are multa lume dreptul sa-si voteze alesii

tare postarea

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
http://www.youtube.com/watch?v=ggzD2s1ZVMcGhenadie scrie:Bibane, nu inteleg, choar nu inteleg ce vrei sa spui... Eu iti zic simplu, nu cred ca a fost sau ca exista in RO situatia din alte tari in care entitatea nationala era calcata in picioare la nivel de politica de stat. Vrei sa dezvolti tema, te priveste, eu nu discut mai mult de atat, am alte metode.
Sanatate, la toti.
luci_t scrie:http://www.youtube.com/watch?v=ggzD2s1ZVMcGhenadie scrie:Bibane, nu inteleg, choar nu inteleg ce vrei sa spui... Eu iti zic simplu, nu cred ca a fost sau ca exista in RO situatia din alte tari in care entitatea nationala era calcata in picioare la nivel de politica de stat. Vrei sa dezvolti tema, te priveste, eu nu discut mai mult de atat, am alte metode.
Sanatate, la toti.
Te rog priveste pana la sfarsit filmuletul. S-a intamplat pe teritoriul Romaniei, in perioada celui de-Al doilea razboi mondial. In acele evenimente bunicul sotiei a scapat ca prin urechile acului de la executare. Si nu-mi zi ca nu are nici o legatura cu hitler
PS As mai putea sa-ti dau exemple, dar nu e locul
Bibane, sunt din Romania, sunt roman si nu-mi este rusine sa afirm asta (chiar daca unii ne fac de ras pe aici) indiferent de situatie. Nu am nimic cu romanii de origine maghiara (am prieteni printre ei) pana pe la 6 ani le vorbeam limba...biban solzos scrie:@ luci ..e bine ca macar aici poti pune un asemenea link...Incearca sa faci treaba asta pe pescuitbihor, sa vezi Ariel pt spalat manual ...spume, ochi bulbucati, urechi clapauge, carii dentare de la scrasnit de dinti, etc and etc![]()
inainte de-a urmari filmul pus de tine (vazut pe sarite, cu promisiunea ca-l voi vedea integral , nu pt a te maguli, ci pt ca vreau sa stiu ! ) , m-ar fi bucurat daca ai fi mentionat acea expresie din filmul pus de @luci : ACEI COPII BATRANI AI MORTII... N-a sesizat-o nimeni ...Pacat ...Vezi si finalul , cu reversul acelei placute : NU UITA ....O spune o simpla batrana si-o mai amintesc din cand in cand userul luci si fraierul biban ....In rest , pt ca e pur si simplu un rest, ca sa nu zic gunoi , nu mai sunt pareri legate de evenimentul respectivadiwolf scrie:recomand la toti sa urmareasca pana la capat filmul de mai jos
http://www.youtube.com/watch?v=oVZjyyAE-78
multe lucruri care erau cunoscute pt unii, alte lucruri care nu au fost cunoscute si nici date la lumina zilei - un fiml extrem de interesant si foarte educativ pt multi
istoria nu este asa cum am inavat in scoala
@ luci, fii mandru pt ceea ce esti, pt ceea ce faci si, nu in ultimul rand pt ceea ce simti ca esti :roman! ...Esti unul din putinii care o spun deschis si se mandresc cu asta !!...La multi le este rusine si sa scrie sub un nick oarecare ca sunt romani ...Le este rusine de mama, de tata, de bunici si strabunici ...Ei sunt cineva...Sunt noul fenomen postrevolutionar, plini de ifose, de manele, democratii de tomberon, formati la "Acces direct" , trecuti prin furtuna "trazniti in NATO" , hraniti cu "Show bizz" si adapati la suzetele Anomaliei Prodan, a Dragusencei , a lu'Sanzi &Co ...Personaje la fel de jalnice ca si idolii la care saliveaza non stop la tv , cu "tubuletele" chioraind de foame ...Ca munca nu-i de ei ...e pt comunisti, negri si masini !luci_t scrie: Bibane, sunt din Romania, sunt roman si nu-mi este rusine sa afirm asta (chiar daca unii ne fac de ras pe aici) indiferent de situatie. Nu am nimic cu romanii de origine maghiara (am prieteni printre ei) pana pe la 6 ani le vorbeam limba...
Dar a nu spune lucrurilor pe nume mi se pare rusinos. Este trecutul nostru si trebuie sa ni-l asumam cu bune si rele.
Strabunicul meu a fost executat de catre trupele ungare in Crisana pt ca nu le-a dezvaluit unde a ascuns documentele de la primarie (harti si altele care acum sunt in arhiva) iar bunicul meu s-a inrolat ca voluntar si a participat la eliberarea ungariei pana cand a fost ranit. Dar el nu a putut sa-i urasca pe unguri, chiar daca avea motive.
Pe unii din Oradea ii cunosc si stiu cat ne urasc pe noi romanii... dar nu ma afecteaza. Din contra mi tare drag sa le raspund in romana, iar daca se fac ca nu pricep te rog sa ma crezi ca ajung sa regrete prefacatoriile![]()
Nu uita ca vine Craciunul si Anul Nou ...Ca vizitator, e treaba ta ....Dar ca "postac" , mai ales 'tematic" ....nu, zau....merita sa-ti strici sarbatorile ? ...Discret, asa, dupa ce tragem firongul , pot sa te pun in tema : acolo poti vorbi cu Victor ,dar direct, fara subtilitati , ca asa-i omul...mai poti povesti cu cel care pescuieste cleanluci_t scrie: Cred ca o sa incerc sa intru pe pescuit bihor![]()
i
bibane,biban solzos scrie:inainte de-a urmari filmul pus de tine (vazut pe sarite, cu promisiunea ca-l voi vedea integral , nu pt a te maguli, ci pt ca vreau sa stiu ! ) , m-ar fi bucurat daca ai fi mentionat acea expresie din filmul pus de @luci : ACEI COPII BATRANI AI MORTII... N-a sesizat-o nimeni ...Pacat ...Vezi si finalul , cu reversul acelei placute : NU UITA ....O spune o simpla batrana si-o mai amintesc din cand in cand userul luci si fraierul biban ....In rest , pt ca e pur si simplu un rest, ca sa nu zic gunoi , nu mai sunt pareri legate de evenimentul respectivadiwolf scrie:recomand la toti sa urmareasca pana la capat filmul de mai jos
http://www.youtube.com/watch?v=oVZjyyAE-78
multe lucruri care erau cunoscute pt unii, alte lucruri care nu au fost cunoscute si nici date la lumina zilei - un fiml extrem de interesant si foarte educativ pt multi
istoria nu este asa cum am inavat in scoala....
Sunteti frumosi, onesti, emigrati in Australia ( Anglia, Germania, Olanda, etc ...) pt multi dintre voi, nu mai exista Muntii Apuseni ...exista doar berea neagra ...nu mai exista RFG-ul ( Ramnic, Focsani , Galati ) ...nu mai exista praz si zaibar ....doar fructe de mare si cotcailuricu mirodenii...Mancati mamaliga de inghititi cu noduri, dar va e rusine s-o recunoasteti ...
Jalnici ...Si asa sunteti si tratati pe unde umblati ...Bulbuletul cefalorahidian va da impresia de superioritate ...Din pacate, sunteti "cititi" adliteram ...si aruncati anatema asupra plebeilor ramasi in tara , pt simplul motiv ca n-au avut nici macar bani de drum ...
Inainte de-a vorbi si propaga despre stalin , vorbeste si tu de inchizitia spaniola ....acuza biserica catolica de zecile de mii de victime...vorbeste de carnagiile celor doua razboaie mondiale , de cei 700.000 de "fosti" numai la Verdun, in 916 , plus Stalingrad, etc, etc...Vorbeste de holocaust, ca tot e la moda si da bine , vorbeste de nazisti, ca te iert daca zici ca trebuiau sa urgenteze cu "bronze" ...vorbeste de orice ...Spurca-i pe liberali, pesedisti sau pedelisti...Vei fi laudat de toti ...Fa ce vrei, critica ce vrei, lauda sau recomanda ce vrei ....DAR NU AICI ...Daca nu vrei sa-ntelegi niste "nimicuri " , fa ca @Ghenadie : fa-te ca nu pricepi ...Nu rade nimeni de tine, nu te injura nimeni , si ramai un "baiat gigel " ...Dar nu dati lectii...Le-am mai spus unor "dascali de forum " : culmea pedagogiei e sa inveti pe cineva ceea ce tu nu stii ...si nici macar nu reusesti sa pricepi din ce directie bate vantul...
Si, @ adiwolf, scuze daca m-am folosit de postarea ta ...Ai fost la indemana, cum a fost Stalin pt tine![]()
...nimic personal , chiar i-as fi vrut pe altii...Dar ai aparut tu...
...Inca odata, scuze c-am folosit "nick" -ul tau ca sa vorbesc ...