Adolf Hitler
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Adolf Hitler
Bibane, nu inteleg, choar nu inteleg ce vrei sa spui... Eu iti zic simplu, nu cred ca a fost sau ca exista in RO situatia din alte tari in care entitatea nationala era calcata in picioare la nivel de politica de stat. Vrei sa dezvolti tema, te priveste, eu nu discut mai mult de atat, am alte metode.
Sanatate, la toti.
Sanatate, la toti.
-
- veteran
Ei, intelegi tu, numa' ai treaba sa-mi cauti link-urile
...Fii diplomat
...De n-oi pricepe ce-i prin link-urile ce le-ai promis la "cutite " , te-oi telefona si ti-oi explica ce frumos zburai tu de pe un forum (fara nume , sa nu se supere Victor
) daca indrazneai sa apari cu totenkopf-ul ala redesenat la avatar ...
Si, sa nu fiu "gresit '' : cu ce-a gresit mai mult Hitler decat Winston cu indienii cu iuta ? ( asta-i in premiera pt mine, chiar nu stiam ! ) ...Cu ce-i mai criminal Hitler decat Stalin ? Ca unii nu vad decat Birkenau dar uita sa vorbeasca de Siberia ?
Asa a trebuit sa se stie
cf lozincii : cine nu-i cu noi, e impotriva ...si-i terminat ...Hitler a gresit, sfatuit aiurea (intentionat sau din prostie ) atunci cand nu si-a echipat corespunzator trupele in prima iarna "sovietica " ...Acum doar putem specula ...Tare mi-e ca debarcarea din Normandia ar fi fost ceva gen Stargate si, pe plaja i-ar fi asteptat Radu Mazare cu alaiul de fetite , dansand ''samba pa ti '' cu Santana
...Din punctul meu de vedere mai e de condamnat pt copii din Hitlerjunged...cele cateva poze sau secvente de film in care apar, sunt groaznice ...Copii care chiar nu intelegeau ce-i cu ei ....Dar ce-a facut Stalin , cu Beria si tot cccp-ul ? Ce-au facut din toate "stan"-urile : uzbeki-... kazak-...si alte georgii, ukraine, moldove , etc ...
Hitler , a intronat ordinea, disciplina ...prin forta si amenintare, dar a facut-o ....Stalin a creat haos, teroare, mizerie, foamete, umilinta si promiscuitate ....Zice-se ca Hitler aprobase niste medicamente, pastile, ce-or fi fost, pt soldati, ca sa le mareasca rezistenta la efort, sa invinga oboseala, etc ...Stalin le dadea vodka pana capiau si se impuscau intre ei ...
Nu comentez nici "eugeniile " , nici "napolitanele " ...Nu cunosc, dar , daca-i asa cum se zice pe aici, inseamna ca Sparta antica era mult mai criminala ...Din ziua de azi, e usor sa criticam ...Atunci am fi facut ceea ce s-a facut la vremea respectiva ...
Ce-mi pare rau, ca nenea H ( sa nu dau prilej la urlete ) n-a apucat sa-si angajeze destule ''menajere'' pt curatenie , mai ales in zona ''intunecata ''
...

Si, sa nu fiu "gresit '' : cu ce-a gresit mai mult Hitler decat Winston cu indienii cu iuta ? ( asta-i in premiera pt mine, chiar nu stiam ! ) ...Cu ce-i mai criminal Hitler decat Stalin ? Ca unii nu vad decat Birkenau dar uita sa vorbeasca de Siberia ?
Asa a trebuit sa se stie

Hitler , a intronat ordinea, disciplina ...prin forta si amenintare, dar a facut-o ....Stalin a creat haos, teroare, mizerie, foamete, umilinta si promiscuitate ....Zice-se ca Hitler aprobase niste medicamente, pastile, ce-or fi fost, pt soldati, ca sa le mareasca rezistenta la efort, sa invinga oboseala, etc ...Stalin le dadea vodka pana capiau si se impuscau intre ei ...
Nu comentez nici "eugeniile " , nici "napolitanele " ...Nu cunosc, dar , daca-i asa cum se zice pe aici, inseamna ca Sparta antica era mult mai criminala ...Din ziua de azi, e usor sa criticam ...Atunci am fi facut ceea ce s-a facut la vremea respectiva ...
Ce-mi pare rau, ca nenea H ( sa nu dau prilej la urlete ) n-a apucat sa-si angajeze destule ''menajere'' pt curatenie , mai ales in zona ''intunecata ''

Dupa primul razboi mondial nemtii erau muritori de foame in tara lor, boicotati de catre evrei pe toate planurile, atat intern cat si extern.
Acum sa vedem ce a facut Hitler pentru poporul german dupa ce a preluat puterea:
- A revigorat industria Germana.
- A creat locuri de munca pentru marea majoritate a populatiei.
- A dispus construirea unei statiuni turistice, sponsorizata de partidul nazist, cu capacitate de 20.000 locuri pentru muncitorii germani.
- In acest moment o buna parte a soselelor din Germania sant construite pe vremea lui Hitler.
- Infrastructura, planificare familiala, sarbatori campenesti, etc.
Acum ma intreb eu retoric, ce ... au faut guvernantii nostrii pentru noi, de cand se tot perinda pe la putere, in 23 de ani ?
A scazut somajul? A crescut nivelul de trai? Sau ieftinit taxele, alimentele?
As de unde. Mai mult decat atat, trebuie sa muncesc mai mult, sa platesc mai multe taxe, sa-si ia altii alocatii fara sa fi muncit o ora in viata lor si am uitat de tepele nenumarate la bugetul de stat.
Asa ca nu cred ca m-ar deranja un mic Hitler, la noi in tara, care sa nu se uite in afara granitelor, dar care sa rezolve, daca nu toate, macar o buna parte a problemelor POPORULUI ROMAN.
In rest numai bine.
Acum sa vedem ce a facut Hitler pentru poporul german dupa ce a preluat puterea:
- A revigorat industria Germana.
- A dispus construirea unei statiuni turistice, sponsorizata de partidul nazist, cu capacitate de 20.000 locuri pentru muncitorii germani.
- In acest moment o buna parte a soselelor din Germania sant construite pe vremea lui Hitler.
Acum ma intreb eu retoric, ce ... au faut guvernantii nostrii pentru noi, de cand se tot perinda pe la putere, in 23 de ani ?
A scazut somajul? A crescut nivelul de trai? Sau ieftinit taxele, alimentele?
As de unde. Mai mult decat atat, trebuie sa muncesc mai mult, sa platesc mai multe taxe, sa-si ia altii alocatii fara sa fi muncit o ora in viata lor si am uitat de tepele nenumarate la bugetul de stat.
Asa ca nu cred ca m-ar deranja un mic Hitler, la noi in tara, care sa nu se uite in afara granitelor, dar care sa rezolve, daca nu toate, macar o buna parte a problemelor POPORULUI ROMAN.
In rest numai bine.
Da' de un mare Hitler, ce-ai zice? Care sa-ti dea locuri de munca, statiuni balneo, ape de pescuit si sa decimeze populatii intregi pentru ca deh... de-acolo, statistic, apar cei mai multi infractori? Hmmm... poate suna seducator! Ce mult ne-am dori noi pe unul/unii care sa faca treaba murdara asa, cu pofta... si noi sa zicem ntz, ntz! saracii! uite, ii omoara astia! bine ca nu suntem ei... si sa mergem linistiti la biserica...
Si ce a mai facut Hitler dupa ce a umplut Germania de bunastare? A bagat-o intr-un razboi devastator... Oare era inevitabil? Oare... Si apropo de primul razboi mondial: a fost o fatalitate care a venit peste Germania, sau l-au cam starnit chiar nemtii...
E cel putin naiv sa crezi ca e posibil sa ai parte doar de partile alea bune dintr-o astfel de aiureala; toate vin la pachet si au consecinte.
Si ce a mai facut Hitler dupa ce a umplut Germania de bunastare? A bagat-o intr-un razboi devastator... Oare era inevitabil? Oare... Si apropo de primul razboi mondial: a fost o fatalitate care a venit peste Germania, sau l-au cam starnit chiar nemtii...
E cel putin naiv sa crezi ca e posibil sa ai parte doar de partile alea bune dintr-o astfel de aiureala; toate vin la pachet si au consecinte.
"Planificare familiala" in realitate a fost interzicerea avortului pentru unele femei si sterilizarea pentru altele.
.

Exact, eugenism aplicat - vine la pachet cu locurile de munca pentru germani... si numai pentru germani...geppetto scrie:"Planificare familiala" in realitate a fost interzicerea avortului pentru unele femei si sterilizarea pentru altele..
Misterul ridicarii economice a Germaniei si Japoniei este unul usor de rezolvat. Ele nu mai au voie sa aiba armate pe masura marimii lor geografice => toti banii din PIB pentru armata au mers in economie.
Cele doua tari sunt inca ocupata, au baze militare americane pe teritoriul lor. Aia macar i-au facut sa plateasca cu sange pe americani pentru acest favor, noi numai i-am invitat de curand.
Cele doua tari sunt inca ocupata, au baze militare americane pe teritoriul lor. Aia macar i-au facut sa plateasca cu sange pe americani pentru acest favor, noi numai i-am invitat de curand.

tavistan scrie: Si apropo de primul razboi mondial: a fost o fatalitate care a venit peste Germania, sau l-au cam starnit chiar nemtii...
offff....

Războiul cel Mare, Războiul Națiunilor, re-numit, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Primul Război Mondial, a fost un conflict militar de dimensiuni mondiale. Cronologic, evenimentele s-au desfășurat astfel: în 28 iulie 1914 Imperiul Austro-Ungar a atacat Serbia (în 23 iulie 1914 Austro-Ungaria a dat un ultimatum, apreciat ca inacceptabil pentru un stat suveran, Serbiei - considerată responsabilă pentru atentatul de la Sarajevo, din 28 iunie 1914); în 30 iulie 1914, Rusia, susținând Serbia, decretează mobilizarea generală; în replică, Germania, aliata Austro-Ungariei, declară, la 1 august 1914, război Rusiei și, apoi, o zi mai târziu, la 3 august 1914, Franței; la 4 august 1914 Germania a invadat Belgia, iar Anglia și dominioanele sale au declarat război Germaniei (5 august 1914) ; la rândul său, Austro-Ungaria declară război Rusiei (6 august 1914), iar Serbia, Germaniei (6 august 1914); Franța declară război Austro-Ungariei (11 august 1914), urmată de Anglia (12 august 1914); la 23 august 1914, Japonia declară război Germaniei (prin acest act, conflictul european devine mondial); Turcia declară, la 12 noiembrie 1914, război Triplei Înțelegeri; în 23 mai 1915, Italia declară război Austro-Ungariei; în 16 august 1916, România a intrat în război alături de Tripla Înțelegere (Antanta), iar la 6 martie 1917 și Statele Unite ale Americii intră în război împotriva Puterilor Centrale.

qwe1qwe scrie: - A revigorat industria Germana.

dupa marea criza a anilor 20, economia a inceput sa-si revina pur si simplu... nu numai germania a profitat de lucrul acesta, ci si america, anglia frantza si asa mai departe. ascensiunea economiei de piatza a produs locuri de munca si pe langa asta, fireste, pregatirile pentru razboi si.... razboiul in sine la urma urmei...

hitler a construit numai primii 2000km de autostrada pana in anul 1937... la vremea aceea, o mare tampenie

io creca un mic hitler mai degraba ar DIzolva o buna parte a poporului roman....qwe1qwe scrie:Asa ca nu cred ca m-ar deranja un mic Hitler, la noi in tara, care sa nu se uite in afara granitelor, dar care sa rezolve, daca nu toate, macar o buna parte a problemelor POPORULUI ROMAN.