Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Asta mi se pare de multa vreme foarte interesant.Adi G scrie:.. germania a fost dinaintea lui o superputere... si dupa el tot un fel de superputere a ajuns...geppetto scrie:E putin probabil ca un descreierat isteric (cum considera 99% din regizorii care abordeaza subiectul in filme artistice ca e datoria lor sa il prezinte) ar fi putut sa faca intr-un interval de timp asa scurt din Germania de dupa primul razboi mondial o superputere in lume.
Jedi scrie:Asta mi se pare de multa vreme foarte interesant.Adi G scrie:.. germania a fost dinaintea lui o superputere... si dupa el tot un fel de superputere a ajuns...geppetto scrie:E putin probabil ca un descreierat isteric (cum considera 99% din regizorii care abordeaza subiectul in filme artistice ca e datoria lor sa il prezinte) ar fi putut sa faca intr-un interval de timp asa scurt din Germania de dupa primul razboi mondial o superputere in lume.
De ce au ajuns foarte rapid dupa razboi, marile invinse, Germania, Japonia si putin mai tirziu Italia, tari foarte dezvoltate economic, chiar cu un pas inaintea unelor invingatoare ca Franta...De Rusia nu amintim aici...![]()
Cum a putut Germania, cu bocancul pe git fiind, la 7 ani dupa incetarea razboiului ,dupa ce tara a fost efectiv devastata, sa exporte primul Volkswagen in Canada....
Cum I s-a permis Japoniei sa devina super putere in o gramada de domenii, cele mai cunoscute fiind electronicele si automobilele. Toyota era parca prin anii 70 cel mai mare producator mondial...Sony , JVC si Panasonic erau prezente in toate magazinele occidentale...
Adica dupa incetarea razboiului, nu numai ca nu pareau cu nimic mai prejos decit USA si Anglia, ba chiar pareau ca le-a fost dat un impuls ...Mi se pare illogic.