Adolf Hitler

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Adolf Hitler

Mesaj de Adi G » 11 Iun 2013, 23:51

nu stiu de ce da topicul pentru mine cam pute a incercare ieftina de "trolling".... :lol: astea-s chestii de clasa a saptea... nu cred ca mai are rost sa dezbatem cine stie ce subiectul.... :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 12 Iun 2013, 01:02

Adi G scrie:
geppetto scrie:E putin probabil ca un descreierat isteric (cum considera 99% din regizorii care abordeaza subiectul in filme artistice ca e datoria lor sa il prezinte) ar fi putut sa faca intr-un interval de timp asa scurt din Germania de dupa primul razboi mondial o superputere in lume.
.. germania a fost dinaintea lui o superputere... si dupa el tot un fel de superputere a ajuns...
Asta mi se pare de multa vreme foarte interesant.
De ce au ajuns foarte rapid dupa razboi, marile invinse, Germania, Japonia si putin mai tirziu Italia, tari foarte dezvoltate economic, chiar cu un pas inaintea unelor invingatoare ca Franta...De Rusia nu amintim aici... :mrgreen:
Cum a putut Germania, cu bocancul pe git fiind, la 7 ani dupa incetarea razboiului ,dupa ce tara a fost efectiv devastata, sa exporte primul Volkswagen in Canada... :roll: .
Cum I s-a permis Japoniei sa devina super putere in o gramada de domenii, cele mai cunoscute fiind electronicele si automobilele. Toyota era parca prin anii 70 cel mai mare producator mondial...Sony , JVC si Panasonic erau prezente in toate magazinele occidentale...
Adica dupa incetarea razboiului, nu numai ca nu pareau cu nimic mai prejos decit USA si Anglia, ba chiar pareau ca le-a fost dat un impuls ...Mi se pare illogic.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 12 Iun 2013, 01:26

nu stiu cum ii cu japonia si italia da "bocancu" ala pe gat a germaniei, s-a numit marshall-plan .... :lol: :lol: :lol:
si de ce sa nu vanda volkswagen masini la americani??? da ce, henry ford n-a vandut camioane la wehrmacht??? :lol: :lol: :lol: care-i problema? oricum erau pretini la catarama nenea henry si unchiu adolf... isi scriau, erau cam pe aceeasi lungime de unda. :lol: (no joke!)

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 12 Iun 2013, 01:29

si in afara de asta... cine i-a catapultat pe americani in luna??? richtig! :lol: WERNER VON BRAUN :lol: care era "intamplator".... neamtz, injineru numaru unu a lu hitler.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 12 Iun 2013, 11:55

"Viata nu iarta slabiciunea"(Adolf Hitler) :idea: :idea: :wink:

Unul din citatele mele preferate :respekt: :respekt: :respekt:
rapala the best vobler in the world

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Iun 2013, 06:47

Jedi scrie:
Adi G scrie:
geppetto scrie:E putin probabil ca un descreierat isteric (cum considera 99% din regizorii care abordeaza subiectul in filme artistice ca e datoria lor sa il prezinte) ar fi putut sa faca intr-un interval de timp asa scurt din Germania de dupa primul razboi mondial o superputere in lume.
.. germania a fost dinaintea lui o superputere... si dupa el tot un fel de superputere a ajuns...
Asta mi se pare de multa vreme foarte interesant.
De ce au ajuns foarte rapid dupa razboi, marile invinse, Germania, Japonia si putin mai tirziu Italia, tari foarte dezvoltate economic, chiar cu un pas inaintea unelor invingatoare ca Franta...De Rusia nu amintim aici... :mrgreen:
Cum a putut Germania, cu bocancul pe git fiind, la 7 ani dupa incetarea razboiului ,dupa ce tara a fost efectiv devastata, sa exporte primul Volkswagen in Canada... :roll: .
Cum I s-a permis Japoniei sa devina super putere in o gramada de domenii, cele mai cunoscute fiind electronicele si automobilele. Toyota era parca prin anii 70 cel mai mare producator mondial...Sony , JVC si Panasonic erau prezente in toate magazinele occidentale...
Adica dupa incetarea razboiului, nu numai ca nu pareau cu nimic mai prejos decit USA si Anglia, ba chiar pareau ca le-a fost dat un impuls ...Mi se pare illogic.

In acvariu,cind vrei ca o planta sa dea frunzis mai bogat ,tai una sau doua care sint mai batrine...Imediat da doua-trei mai tinere si viguroase..Nu stiu de ce mi-a venit exemplul asta in minte,poate comparatia nu-i prea buna..dar cam asa se intimpla..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Iun 2013, 05:41

Gigi in acvariu cand vrei sa ai frunze mai bogate tre sa lucri la lumina, fertilizare, CO2 . nu sa-i tai ceva .... tai cand ai bolnave sau uscaturi, ca sa nu iti consume resursele :D, dar daca sunt resurse suficiente....... deci nuj daca e cea mai ok paralela....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Iun 2013, 06:39

Nu-i cea mai ok paralela,da' atunci cind tai din alea batrine,dau doua-trei in loc..

.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 14 Iun 2013, 09:13

Este ciudat cum marii măcelari ai istoriei rămân în prim planul atenţiei.

Hitler, responsabil de moartea a peste 25 milioane de oameni, dintre care cca 10 milioane civili. Dintre cei 25 de milioane, 5,5 milioane au fost germani.
Stalin - 30-35 de milioane de morţi. Dintre aceştia, 17-18 milioane de cetăţeni sovietici morţi ÎNAINTE de cel de-al doilea război mondial. Plus alte 4 milioane după terminarea războiului.
Mao Tse Tung - cca 60 de milioane de morţi în timpul "revolutiei culturale". Dupa unii, cifra ajunge chiar la 100 de milioane...
Alexandru Macedon, Iuliu Cezar, Attila, Napoleon...

Cei de mai sus sunt mai admirati decat Pericle, Octavianus Augustus, Carol Quintul, Richelieu, Cromwell, Abe Lincoln, Ataturk, Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea etc.

Iar în România, vorbim încă de N.Ceauşescu, iar despre M.S. Carol I...aproape nimic.

Probabil că momentele de frământare, cataclismele şi nenorocirile atrag mai mult atenţia decât normalitatea.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Iun 2013, 11:45

Macar daca ar fi exemple din care omenirea sa invete..

Degeaba insa,intotdeauna vor fi consumatori ferventi de ideologii, gen Mei Kampf,si bulshit-uri gen''superioritatea rasei',in numele carora,si spre un ''bine' comun ar fi in stare sa faca la fel ,daca ar avea potenta necesara..

O sa apara imediat si aici,pe acest topic,numai stati nitel,de fapt unul o si aparut.. :lol: :lol: ...mintenash si o sa-si dea in petec.. :D

.

Scrie răspuns