ia vezi in acelasi post pe care l-ai citat ce am scris mai departe....exact ce ai spus si tu....la pedeapsa pt omor din culpa de la 2-7 se adauga pana la 3 ani...in cazul nostru va fi 2 + 1 CU SUSPENDARE.Ranga scrie:eu traduc asa: pe langa pedeapsa prevazuta pentru omor din culpa, se mai adauga PANA la 3ani, adica o pedeapsa suplimentara in cazul in care exista doua sau mai multe persoane.crysst scrie:
hai sa iti traduc:
"Dacă prin fapta săv�rşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute �n alineatele precedente se poate adăuga un spor p�nă la 3 ani
"
eu asta inteleg din alineatul pe care l-ai pus aici.
si eu sunt convins ca nu va face nici macar o zi de puscarie , desi merita.
accident huidu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
http://www.econtext.ro/dosar--2/analiza ... in-ue.html
Problema e de ansamblu, cazul Huidu e unul doar unul dintre multele care se intampla zilnic. Suntem in top 3 in europa la nr. de morti pe sosele/nr. de locuitori.
De ce?
sosele proaste, subdimensionate, autostrazi, drumuri expres si centuri ocolitoare insuficiente, prost marcate, prost supravegheata de politie, justitie ineficienta, detectoare de radar legale, soferi inconstienti, masini fara cauciucuri de iarna, ITP pe spaga, nu purtam centura ca suntem smecheri, copii pe scaunul din fata, lasa ca merge un sprit, prea multe tiruri si masini pentru ca transportul feroviar a ramas in urma cu un secol, etc., etc...
Un drum pe soselele din Romania e o aventura. Cine a condus in tari civilizate imposibil sa nu fi experimentat senzatia de ruleta ruseasca odata intors pe soselele patriei...
Problema e de ansamblu, cazul Huidu e unul doar unul dintre multele care se intampla zilnic. Suntem in top 3 in europa la nr. de morti pe sosele/nr. de locuitori.
De ce?
sosele proaste, subdimensionate, autostrazi, drumuri expres si centuri ocolitoare insuficiente, prost marcate, prost supravegheata de politie, justitie ineficienta, detectoare de radar legale, soferi inconstienti, masini fara cauciucuri de iarna, ITP pe spaga, nu purtam centura ca suntem smecheri, copii pe scaunul din fata, lasa ca merge un sprit, prea multe tiruri si masini pentru ca transportul feroviar a ramas in urma cu un secol, etc., etc...
Un drum pe soselele din Romania e o aventura. Cine a condus in tari civilizate imposibil sa nu fi experimentat senzatia de ruleta ruseasca odata intors pe soselele patriei...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
UCIDEREA DIN CULPA (art. 178 C. pen.)
1. Conţinutul legal:
"Uciderea din culpa a unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispoziţiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţi sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitaţi, se pedepseşte cu închisoare da la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpa a unei persoane este savârşita de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolica ce depaşeşte limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza fapta savârşita din culpa, de orice alta persoana în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se afla în stare de ebrietate.
Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin.precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."
c.Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin. precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."Aceasta agravanta are în vedere situaţia în care printr-o sg. fapta se cauzeaza moartea a 2 sau mai multor persoane.
SANCÅ¢IUNI:
- închisoare de la 1 la 5 ani în forma tip şi
- închisoare de la 2 la 7 ani sau de la 5 la 15 ani în forma agravata, care poate fi sporita cu 3 ani.
In matematica mea,2 ani minim+3 forma agravanta egal 5...minim

1. Conţinutul legal:
"Uciderea din culpa a unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispoziţiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţi sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitaţi, se pedepseşte cu închisoare da la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpa a unei persoane este savârşita de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolica ce depaşeşte limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza fapta savârşita din culpa, de orice alta persoana în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se afla în stare de ebrietate.
Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin.precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."
c.Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin. precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."Aceasta agravanta are în vedere situaţia în care printr-o sg. fapta se cauzeaza moartea a 2 sau mai multor persoane.
SANCÅ¢IUNI:
- închisoare de la 1 la 5 ani în forma tip şi
- închisoare de la 2 la 7 ani sau de la 5 la 15 ani în forma agravata, care poate fi sporita cu 3 ani.
In matematica mea,2 ani minim+3 forma agravanta egal 5...minim

Elias...imi dadeai impresia ca esti un om care a mai citit si el o carte....alta decat aia din pachetul de carti de joc.....
daca tu prin "se poate adauga un spor de pâna la 3 ani" intelegi strict 3 ani.....inseamna ca gramatica nu e punctul tau forte. De ce crezi ca a fost formulata de pana la 3 ani si nu au zis " se adauga un spor de 3 ani"
Hai pa.
daca tu prin "se poate adauga un spor de pâna la 3 ani" intelegi strict 3 ani.....inseamna ca gramatica nu e punctul tau forte. De ce crezi ca a fost formulata de pana la 3 ani si nu au zis " se adauga un spor de 3 ani"
Hai pa.
chiar si in forma agravanta la pedeapsa se adauga tot PANA LA 3 ANI si nu 3 ani strict.attilaf scrie:Elias a scris ca, + 3 ani (pentru ca ar fi forma agravanta), dar sincer nu cred ca e vorba de forma agravanta, pentru ca lipsesc alcoolul sau drogurile din ecuatie.
Sau na...nu sunt in masura sa zic eu ce inseamna "forma agravanta", deci maxim 3 ani pedeapsa suplimentara.
Probabil i se va da minim la pedeapsa de incadrare,2 ani,dar si pentru forma agravanta(uciderea a mai mult de doua persoane)sa primeasca tot minim?Ma indoiesc de asa ceva.Fi sigur ca undeva il vor taxa.S-ar putea ca tocmai mediatizarea sa-i fie fatala.crysst scrie:chiar si in forma agravanta la pedeapsa se adauga tot PANA LA 3 ANI si nu 3 ani strict.attilaf scrie:Elias a scris ca, + 3 ani (pentru ca ar fi forma agravanta), dar sincer nu cred ca e vorba de forma agravanta, pentru ca lipsesc alcoolul sau drogurile din ecuatie.
Sau na...nu sunt in masura sa zic eu ce inseamna "forma agravanta", deci maxim 3 ani pedeapsa suplimentara.
ps:am calculat cu matematica bunului simt,nu cu matematica aluia de culege lebede...capisci?

am scris mai sus....asa prieteneste un pariu....eu zic ca ia maxim 3 ani CU SUSPENDARE.....iar tu zici ca ia mai mult?elias scrie:Probabil i se va da minim la pedeapsa de incadrare,2 ani,dar si pentru forma agravanta(uciderea a mai mult de doua persoane)sa primeasca tot minim?Ma indoiesc de asa ceva.Fi sigur ca undeva il vor taxa.S-ar putea ca tocmai mediatizarea sa-i fie fatala.crysst scrie:chiar si in forma agravanta la pedeapsa se adauga tot PANA LA 3 ANI si nu 3 ani strict.attilaf scrie:Elias a scris ca, + 3 ani (pentru ca ar fi forma agravanta), dar sincer nu cred ca e vorba de forma agravanta, pentru ca lipsesc alcoolul sau drogurile din ecuatie.
ps:am calculat cu matematica bunului simt,nu cu matematica aluia de culege lebede...capisci?
eu sunt , fapta mea era incadrata de la 2-7 ani...iar eu am luat 1 an cu suspendare, in codul penal e trecuta ca pedeapsa cu minimul special adica jumatate din minimul pedepsei in cazul in care sunt indeplinite anumite conditii....si nu sunt Huidu.elias scrie:Nu stiu,eu nu mi-s trecut prin penal,dar cel putin asa ar merita.