15 - 17 - 22 decembrie 1989. Ne mai amintim?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

TopGear
senior
senior

15 - 17 - 22 decembrie 1989. Ne mai amintim?

Mesaj de TopGear » 17 Dec 2008, 19:47

Mai tinem minte ce s-a intamplat in acele zile in Piata Operei din Timisoara? 60 de oameni mureau, intr-o singura zi! Spaima, teroarea, mirosul mortii, suieratul gloantelor ce muscau din fatadele cladirilor, constituiau un decor morbid, dar cu toate acestea nu au reusit sa invinga sentimentul curajosilor romani care participau la infaptuirea Revolutiei.
Dumnezeu sa-i ierte pe cei care s-au jertfit pentru noi...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Dec 2008, 21:57

eu aveam 13 ani atunci, si am observat cva stirile incep zilele astea cu "prostanacu", boc, gigi oierul etc...
nu am stat numai la teveu sau la radio dar nu am auzit spunandu-se nimic despre evenimentele de atunci.
ceea ce s-a numit "revolutie". Azi eu i-as spune schimbare.

dar se aseaza praful peste toate....

fir intins!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 17 Dec 2008, 22:11

Schimbare care presupune pierdere de vieti omenesti nu este o schimbare ca oricare alta. Sa iti dai viata pt. ca cei care vor urma dupa tine sa nu traiasca in mizeriile in care ai trait tu, este un gest pe care nu l-ar face oricine. Ok, exceptie fac ziaristii straini victimele colaterale care nu participau la mitinguri, dar sa n uuitam ca si aceia aveau familii.
Oricum, eu imi amintesc bine de tot acele momente. Oameni morti pe trotuare, langa tancuri. Autobuse distruse, camioane incendiate, bubuitul armelor, geamuri sparte, tipete, foc, fum. Apoi imagini de la spitale cu oamenii dcedati. Lacrimi. Hm, pe mine m-a afectat mult de tot la acel moment, asa ca nu am sa uit cu una, cu doua.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 17 Dec 2008, 22:21

Ar mai fi o amintire, pe langa cele enumerate de TopGear, era ... la fel de cald ca acum!! O fi un semn de schimbare?? :?:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 17 Dec 2008, 22:32

Inainte de 15 dec 1989 ar trebui sa ne amintim de 15 noiembrie 1987. :wink:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 17 Dec 2008, 23:24

dan bobei scrie:Inainte de 15 dec 1989 ar trebui sa ne amintim de 15 noiembrie 1987. :wink:
Good point!

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 18 Dec 2008, 01:08

Isi vor mai aminti citziva oameni, ceva timp. Cei care au pierdut pe cineva isi vor duce amintirile pina in mormint.
Din pacate acest popor, sau masa de indivizi, cum vreti sa-i spuneti, e departe de stadiul de evolutie in care sa-si aduca aminte de cei care s-au jertfit pentru ca si celorlalti sa le fie mai bine. Pentru ca si urmasilor sa le fie mai bine.
Putini stiu de rezistentza anticomunista din anii '50. Supravietuitorii au facut tot ce au putut sa aduca adevarul la suprafata. S-au stins pe rind si se asterne uitarea. Se asterne uitarea si peste cei care au avut curajul sa se ridice in '87. Si peste mortii din '89.
Nu sint uitati insa in manualele de istorie, in mass media "ctitorii epocii de aur" si vip-urile Romaniei de astazi.
Se pare ca acesta e "omul nou" cum spunea Ceausescu. Se pare ca, asa cum o catastrofa cosmica a dus la disparitzia dinozaurilor si a schimbat viatza pe pamint, tot asa "ciuma rosie" a fost catastrofa care a schimbat radical poporul roman. Din nefericire.
Se pare ca civilizatzia, evolutzia, normalitatea asha cum le vede citeva procente din aceasta tzara sint ciudatzenii pentru majoritatea romanilor.
Imi pare rau ca sint asa de pesimist dar zilele acestea asteptam sa vad la TV si in presa cum comemoram zilele din '89. Si am vazut...

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 19 Dec 2008, 23:22

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 20 Dec 2008, 17:28

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 21 Dec 2008, 09:43

Fratilor,cine a trait acele zile,"NU ARE CUM SA LE UITE",fac parte din viata noastra!Acei, oameni,care au platit cu viata dorinta de ,libertate, de mai bine ,merita "O LACRIMA PENTRU FIECARE"!!!!!!!!!!!

Scrie răspuns