15 - 17 - 22 decembrie 1989. Ne mai amintim?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 22 Dec 2008, 14:19

la 12 ani cati aveam la revolutie nu prea am constientizat ce se intampla. Auzisem cate ceva, franturi prinse din zbor de la cei din jur: Timisoara e in flacari, ca sunt impuscati oameni in tm si ar.
22 DECEMBRIE m-a gasit in padure. Eram cu bunicu si cu tata dupa lemne si la cateva sute de metri se auzeau impuscaturi. Erau vanatorii la braconat, ca se apropia craciunul si un carnat de mistret nu strica.
Cand am ajuns in sat am auzit ca a fost alungat ceausescu, dar nimeni nu stia nimic sigur. abia mai tarziu si-au dat drumul oamenii. Unu dintre vanatorii din padure patrula prin sat cu pusca incarcata sa-i impuste pe teroristi daca-i prinde.
Dar ce-mi amintesc mai bine e dupa 90 cand la o iesire cu prietenii la tebea si iliescu era in zona si isi facea baia de multime ca tot omu' Cand a trecut pe langa noi a intins mana spre mine si m-am intors instant cu spatele la el. Am reusit sa vad fata lui surprinsa, "cum s-a putut intampla una ca asta"?
E pacat ca au murit oameni la revolutie si ma rog ca Dumnezeu sa aiba grija de sufletele lor.
P.S. prin 98 am avut un locotenent in armata care a fost banuit de terorism si care inca era cadru activ. Imi amintesc cum a gasit si luat de la groapa de gunoi o stema dintr-un steag din ala comunist si a spalat-o cu mana lui:cry: Dar pt ca mai existau oameni adevarati in jurul nostru, in max 2 saptamani baiatu a fost transferat la o alta unitate

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Dec 2008, 22:31

eu fusei in armata pe-atunci, baia mare...nu s-a tras, numai alarme false am avut.
vreo luna jumate paziram consiliul, apoi patrule prin frumoasele zone din jurul orasului....ce vremuri.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 22 Dec 2008, 22:47

Chiar ,ce vremuri! Eram student la Cluj, dar eram in vacanta in Hunedoara.Ne-au trimis acasa imediat dupa ce a inceput scandalul la Timisoara :evil: De frica! :twisted: In 22 decembrie 1989, la ora la care scriu aceste randuri eram inca in fata primariei din Hd ,beat de fericire ca eram LIBER!!!! Peste cca 4 ore, in jur de orele doua noaptea s-au tras primele focuri de arma in Hd si a inceput nenorocirea...In 23 decembrie impreuna cu alti colegi de facultate (studenti in Cluj,Timisoara aflati in vacanta) am mers voluntari , am fost impartiti in echipe de 10 oameni si am primit arme . Am participat la numeroase misiuni de patrulare si paza!Inclusiv schimburi de focuri...Inca nu stim exact cu cine! :lol: Mai ales la unitatea militara din Hasdat.Din pacate au murit oameni...Din fericire noi am scapat...
In sera de Craciun oamenii ne aduceau platouri cu prajituri...Hunedorenii stiu... :cry: Inca odata eram studenti!
Astazi ,fica mea se uita la imaginile cu revolutia si i se par filme sf...Poate e mai bine asa!
Dumnezeu sa odihneasca pe toti cei care au murit la revolutie.Parerea mea este ca e normal sa iertam ,dar nu avem dreptul sa uitam!Niciodata!

Ar mai fii ceva...NIMENI dintre colegii mei studenti cu care "ne-am agitat" la revolutie nu are carnet de revolutionar!! :shock:
De altfel...mi se pare un lucru normal!Idealurile nu se platesc cu carnete...Nici chiar cu bani,terenuri,samd! :twisted:

Fiti iubiti si Sarbatori fericite! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

pensionaru
veteran
veteran

15-17-22 decembrie.Ne mai amintim?

Mesaj de pensionaru » 23 Dec 2008, 07:28

Nu vreau sa-mi mai amintesc de perioada aceea. Am trait clipe groaznice inainte de 21 si dupa 21 decembrie. Eram cadru militar pe aeroportul Baneasa si am trecut prin cateva locuri fierbinti ca Drumul Taberei la minister si aeroportul Otopeni.
Zamfi ai mare dreptate ca trebuie sa iertam. Dupa mine sa-i iertam dupa ce-i impuscam. Adevaratii eroi ai revolutiei sunt cei morti si cel mai trist lucru e ca au murit degeaba. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 23 Dec 2008, 18:46

Michael scrie:eu fusei in armata pe-atunci, baia mare...nu s-a tras, numai alarme false am avut.
vreo luna jumate paziram consiliul, apoi patrule prin frumoasele zone din jurul orasului....ce vremuri.
Si ai scapat cu un an de armata , nu ? 8)

@ Pensionaru- am avut colegi de scoala care faceau armata in Bucuresti atunci si au fost la Baneasa si Otopeni. Au scapat, dar mi-au povestit ca a fost groaznic.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Dec 2008, 10:10

scapai cu un an de armata, dar fara concediu.
o singura permisie de 3 zile, din care 2 pe drum si una dormita acasa.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ADY WUNDERKIND
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ADY WUNDERKIND » 26 Dec 2010, 11:53

ACEST INDIVID( ion iliescu) este un exemplu sinistru de pana unde te poti duce cu compromisul pentru pohta ta de marire , caci el este un instrument in mainile celor ce l-au educat.

=====

Excelent spus! foarte bine punctat ! totusi,cine sunt cei care l-au educat? sa nu-mi spuneti ca rusii,ca nu va cred ...

ADY WUNDERKIND
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ADY WUNDERKIND » 26 Dec 2010, 13:37

====

multumiri pentru link-uri.
Istoria este facuta de unii si scrisa de altii.
Suntem datori s-o cunoastem pe cea reala.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Dec 2010, 21:06

Eram militar in termen,se tragea in draci ,de peste tot..L-au prins si executat pe Ceausescu...Toti am izbucnit in urale...Un sergent major a spus atunci ca nici nu ne imaginam ce avea sa vina peste noi.Nimeni nu l-a bagat in seama ,doar eu l-am intrebat "de ce?"Raspunsul sau a fost confirmat de cei 20 de ani care au urmat.Pacat de oamenii care si-au dat viata atunci....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns