15 - 17 - 22 decembrie 1989. Ne mai amintim?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Dec 2010, 21:14

si eu faceam armata la baia mare de revolutie...bine ca nu s-a tras acolo.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 28 Dec 2010, 18:14

Eram militar in termen,
Am facut armata in Arad Gheorghe...Pe fostul Gh.Dimitrov la pompieri :lol: Din fericire (am facut 9 luni) m-am eliberat in iunie 1989!Zic din fericire ,deoarece colegii militari in termen au fost dusi la Timisoara si se stie ce au patit acolo pompierii... :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Dec 2010, 18:54

Eu am prins momentul in Caransebes,Eram in permisie in oras.Era neobisnuit de cald,pentru decembrie.Pe cind ma intorceam la unitate am trecut pe linga riuletul ce trece prin oras.Soarele ,imens, apunea printre nori,si lumina lui singerie se reflecta in apele riului.Aveai impresia ca in loc de apa curge singe.Si crede-ma nu ma dau in vint dupa figuri de stil.Si nici bine n-am ajuns in unitate ca m-am trezit cu o mitraliera de companie in brate,munitie la discretie,si ordinul sa apar buda,si zona zona de gard din dreptul ei. :shock: In noaptea aceea a plouat ,a tunat si a fulgerat exact ca si vara...Vreo trei saptamini nu ne-am dezbracat de haine sau bocanci..doar mantalele ,cind dormeam..Cind s-a terminat totul ,satenii de linga Caransebes,au aparut linga depozit,cite doi, prinsi de cite o naveta de plastic,pline toate ochi cu mincare si bautura...Aia de-au murit ,nu-i mai stie nimeni.....si-au dat viata ca sa vina viperele astea de politicieni postdecembristi si sa fure,hulpavi,tot ce se putea,si culmea sa ne spuna ca o ducem prea bine si mai trebuie sa stringem cureaua...Aaahh,de-as mai avea odata pe mina mitraliera aia de companie.........
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2010, 19:09

semlecangheorghe scrie:...Aaahh,de-as mai avea odata pe mina mitraliera aia de companie.........
ai avut ceva mult mai bun in mana, o stampila.
esti convins ca ai facut ce a trebuit cu ea??

zamfi,
sa imi aduci aminte sa iti povestesc eu zilele mele de la revolutie, e de vorbit :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Dec 2010, 19:24

adiwolf scrie:
semlecangheorghe scrie:...Aaahh,de-as mai avea odata pe mina mitraliera aia de companie.........
ai avut ceva mult mai bun in mana, o stampila.
esti convins ca ai facut ce a trebuit cu ea??

zamfi,
sa imi aduci aminte sa iti povestesc eu zilele mele de la revolutie, e de vorbit :wink:

"Stampila"aia este o iluzie.N-are nici o valoare decit de a da un fals sentiment al autodeterminarii.Politicienii fac oricum ce vor.Trag sforile in asa fel incit sa le iasa lor socotelile.Dupa revolutie mai mult de 75 la suta au votat ,crezind,la fel ca si tine,ca si mine,ca pot schimba lucrurile in bine...Iaca ce au schimbat....Io zic ca tot 7.62 ar fi singura rezolvare...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 28 Dec 2010, 20:55

semlecangheorghe scrie:Io zic ca tot 7.62 ar fi singura rezolvare...
depinde in mana cui e ... scula :roll:

p.s. si eu eram soldat pe undeva prin Oltenia...
o sa-mi amintesc toata viata ca imediat dupa 22 decembrie eram printre soldatii pusi sa pazeasca postul de Militie din localitatea respectiva, pentru ca lumea sarea la gatul militienilor. iar eu ii pazeam pe cei care ma "bulanisera" serios cu bastonul din dotare cu cateva saptamani in urma, cand ma prinsesera imbracat civil in oras... :twisted:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 28 Dec 2010, 21:10

semlecangheorghe scrie:

"Stampila"aia este o iluzie.
Lasa ca absenteismul de la vot nu e. Un procent mare din populatie stie ca e o iluzie, de aia nu voteaza si de aia eu folosesc pixu, nu stampila. Macar pot sa injur cat vreau si sa scriu obscenitati pe buletinu de vot. Asa macar se distreaza si aia care le numara.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2010, 21:17

semlecangheorghe scrie: "Stampila"aia este o iluzie.N-are nici o valoare decit de a da un fals sentiment al autodeterminarii.Politicienii fac oricum ce vor.Trag sforile in asa fel incit sa le iasa lor socotelile.Dupa revolutie mai mult de 75 la suta au votat ,crezind,la fel ca si tine,ca si mine,ca pot schimba lucrurile in bine...Iaca ce au schimbat....Io zic ca tot 7.62 ar fi singura rezolvare...
in ceea ce priveste stampila............nu este chiar asa, dar asta este o alta discutie.
iar cu 7.62, daaa ar fi cea mai buna rezolvare,dar..................mai bine cu standardul NATO ca le tragi mai multe, cu 7.62-ul dau coltul mult prea repede :wink:

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 28 Dec 2010, 22:01

Stimati domni,este doar"o iluzie"ca 7,62 sau 9 mm pot schimba ceva in 2011!(si pina in 2xxx).
Schimbarea poate veni doar!!??...da, de la o amarita de stampila...si stiti bine ca scorul a fost 5,8 la 5,7(sau pe acolo)...ce ia facut pe alti 5(milioane) sa nu "stampileze"....."stiti ca dreptul la vot a fost cucerit"...bla,bla....
dar este un drept(pentru mine ca si pentru voi)de care este pacat sa nu profitam(spun eu).Asa ca !?...cine stie!?...cele bune
ps ar putea ca si "tertii"(acum 2)sa isi DEA cu parerea....cine stie!?

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 28 Dec 2010, 22:08

ADY WUNDERKIND scrie:ACEST INDIVID( ion iliescu) este un exemplu sinistru de pana unde te poti duce cu compromisul pentru pohta ta de marire , caci el este un instrument in mainile celor ce l-au educat.

=====

Excelent spus! foarte bine punctat ! totusi,cine sunt cei care l-au educat? sa nu-mi spuneti ca rusii,ca nu va cred ...
Unul din bunici mei si-a dat seama de asta imediat dupa ce la vazut la tv.
A spus..."facuram revolutie si adusaram rusii la putere"...a avut dreptate .
Acum cateva zile la taiatu' porcilor a mai zis una tare catre un vecin....
-"Bah,te-ai bucurat cand a cazut Ceausescu...acum e mai bine?"
Ala zice-"Pe deaq mai bine"
Bunicu-"pe Base-l injuri toata ziua...poate peste 20 de ani il regreti si pe asta"
P.S. numai in timp realizam adevarata istorie...acum e devreme si suntem ocupati cu viata.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Scrie răspuns