''noi '' domle cu termen de garantie+ stampila pe cochilie , nu fac '8' precum cadanele din harem dau banii inapoirine scrie:mai ....chiar...sunt "noi" ?nightfishing01 scrie:vand raci pret-20 lei kg
detali -pm
pune poze
vand raci
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
-
nightfishing01
- utilizator constant

- Mesaje: 288
- Membru din: 20 Noi 2008, 22:08
Re: vand raci
Se spala bine, se pune apa la fiert cu sare, foi dafin, boabe piper, un pahar de vin alb. Cand apa clocoteste, se scoate intestinul legat de aripioara de la coada (cea din mijloc) prin rasucurea cozii si tragere. Dupa aceasta operatie se pun racii in apa clocotinda. Se fierb timp de cca 15 minute (de cand s-a pus ultimul rac in apa). Se piseaza usturoi si se face mujdei cu zeama in care au fiert racii (dupa ce zeama se raceste). Un pahar (sau mai multebyorel scrie:reteta clasica
spalati bine, scos intestinul gros, fierti
mujdei de usturoi cu otet si zeama de unde ai fiert racii
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=14506
Spor la vanzare!
Pofta mare!!!
Bucuresti
... nu am terminat inca.M-am oprit din scris si am sunat in delta sa vad ce se intampla pe frigul asta. Obisnuiesc sa fierb racii in bere(fara carcoteli ca prapadesc licoarea).Ce pot sa spun...? ambrozia si nectarul zeilor ramane undeva in urma.Si cand ma gandesc ca sunt in post...noroc cu dezlegarile la peste.
-
amidamar_u
- utilizator constant

- Mesaje: 161
- Membru din: 08 Aug 2007, 16:24
- Localitate: Pitesti
salut, tocmai m-am pus pe gatitul unor raci ( pentru prima data ) si am observat cand am desfacut carapacea mare de langa cap inafara de intestine m-ai au ceva alb, subtire si foarte lung ( ca un intestin )...exista posibilitatea sa fie tenie sau este parte din maruntaiele racului..Este pentru prima data cand incerc sa gatesc raci si eram curios sa stiu ce este.
